• Aida
 • Dato 31.
  Oktober
  2021
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Priser 135 - 480 kr.
 • Genre Opera, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør TeaterVejle
 • Varighed Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

Aida

Glæd jer til Verdis bevægende opera som for første gang sættes op af Den Jyske Opera. Sønderjyllands Symfoniorkester indtager orkestergraven.

Ingen anden opera er så meget synonym med italiensk opera, som Giuseppe Verdis episke fortælling om den etiopiske prinsesse Aida og hendes kærlighed til sin egyptiske fangevogter Radamès. Siden urpremieren i 1871 i det nye operahus i Kairo er publikum i generationer verden over blevet bevæget af de umulige elskendes tragiske skæbne i Aida og har ladet sig overvælde af storheden i Verdis mesterlige partitur. Alt sammen til trods for, at det intime og gribende kammerspil af og til i forskellige opsætninger forsvinder mellem elefanter, pyramider og den legendariske Triumfmarch.

I krigen mellem Egypten og Etiopien holdes Aida fanget som slave hos den egyptiske prinsesse Amneris. Ingen ved, at Aida i virkeligheden er datter af den etiopiske konge, Amonasro. Aida er blevet forelsket i sin fangevogter, feltherren Radamès, som gengælder hendes kærlighed – til stor fortrydelse for Amneris, der vil have Radamès for sig selv. Radamès udnævnes til hærfører, og nu er Aida i problemer: En sejr for Radamès kunne betyde ægteskab og befrielse for hende, men nederlag for hendes far og hjemland. Da Radamès vender sejrrig hjem, er han uvidende om, at han har taget Aidas far som gidsel. Amonasro tvinger Aida til at lokke Radamès til at afsløre militære hemmeligheder, og Radamès dømmes til døden for højforræderi. Prinsesse Amneris tilbyder dog Radamès at undgå dødsstraf, hvis han afsværger sin kærlighed til Aida og i stedet gifter sig med hende. Han nægter og dømmes til at blive begravet levende. Aida sniger sig uset ind til ham, og sammen går de i døden.

Opera i 4 akter. Synges på italiensk med danske overtekster.

Introduktioner
v. repr. fra Den Jyske Opera i Jacob Gade Salen (max. 280 publ.)
kl. 17-ca. 17.45. Reserver en gratis billet her.
kl. 19-19.15 uden reservation.

Medvirkende
Se www.jyske-opera.dk, Den Jyske Operas Kor, Sønderjyllands Symfoniorkester
Musik Giuseppe Verdi
Libretto AntonioGhislanzoni
Dirigent Jakob Hultberg
Instruktør Roland Schwab
Scenograf Alfred Peter
Kostumedesigner Christl Wein-Engel
Lysdesigner Ib Asp
Foto Den Jyske Opera

 • Del siden: