• Beethoven Klavertrioer II
 • Gratis
 • Dato 8.
  September
  2020
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Genre Gratis, Koncert
 • Arrangør Vejle Musikteater

Beethoven Klavertrioer II

Koncerten er gratis og der skal ikke bruges billet. Dørene til salen åbner 30 minutter før koncerten starter.

Trio con Brio fejrer Beethovens 250 års fødselsdag i Vejle Musikteater

Som en del af Beethoven 250-fejringen i Vejle kommer Trio con Brio til Vejle Musikteater, hvor de over tre koncerter spiller Beethovens klavertrioer. Trioerne har de nyligt indspillet med stor og international ros til følge.

”De strålende beretninger er sande. Trio con Brio har tydeligvis et tårnhøjt niveau på dagens musikscene”, skriver Washington Post, mens The Gramophone simpelthen slår fast: ”En af de bedste opførelser af kammermusik, jeg har oplevet.”

Beethovens klavertrioer
Intet kunne stoppe Beethoven, da han med sine første tre klavertrioer trådte ind på den musikalske verdensscene. Allerede den allerførste trio er så fyldt med utæmmet, ustoppelig energi og idérigdom, at ingen tvivlede på, at her var et geni. Senere skrev Beethoven sin Geister-trio som i sin grænsesøgen og i sine nærmest skizofrene og hurtige skift, er noget af det mest moderne musik skrevet på den tid. Hvis disruption findes for klavertrio, er det her.

Program
BEETHOVEN: Klavertrio nr. 2 i G Dur, opus 1 nr. 2
BEETHOVEN: Klavertrio nr. 4 i B Dur, opus 11
BEETHOVEN: Klavertrio nr. 6 i Es Dur, opus 70 nr. 2

Trio con Brio
Dannet i 1999 efter konceptet at par mødes, har de to koreanske søstre sammen med pianisten Jens Elvekjær (som siden er blevet gift med Soo-Kyung) udforsket klavertriorepertoiret med såvel friskhed og nysgerrighed som respekt og eftertanke. De er især blevet rost for deres tilgang til kernerepertoiret:
“Værker af Beethoven, Schubert og Brahms bliver i deres hænder omdannet til levende musik i vor tid” – Esben Tange, DR P2.

Trio con Brio er meget efterspurgt internationalt og har en tæt, verdensomspændende turnékalender. Koncerter i denne og kommende sæson omfatter Washington DC, San Francisco, Seoul, Wigmore Hall, London, Auditiorium du Louvre, Paris, Hamburg, Schwetzinger Festspiele, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Trondheim Kammermusikfestival, Norge, samt utallige danske festivaler. I de senere år har Trio con Brio givet koncerter i store prestigefulde koncertsale verden over som Concertgebouw, Carnegie Hall, Wigmore Hall, Kozerthaus Berlin, Seoul Arts Center, Bunka Kaikan Tokyo, Teatro Olimpico Vicenza og Tivolis Koncertsal.

Trioen har vundet mange internationale konkurrencer, bl.a. ARD, München, Vittorio Gui, Firenze og Kammermusikkonkurrencen i Trondheim. I 2015 modtog trioen P2’s Kunstnerpris, som det første ensemble nogensinde, ved en koncert i Koncerthuset, hvor de spillede Beethovens Tripelkoncert med DR Symfoniorkestret. Andre store priser omfatter Kalichstein-Laredeo-Robinson International Trio Award og Allianz Prize ved festspillene i Mecklenburg-Vorpommern.

 • Del siden: