• Canada
 • Dato 21.
  September
  2021
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Jacob Gade Salen
 • Pris 205 kr.
 • Genre Teater, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør TeaterVejle
 • Varighed Ca. 1 time - ingen pause

Canada

Livingstones Kabinet er kendt for deres helt særlige musikteaterforestillinger, hvor form og genrer blandes på uventede måder.

Dette gælder også i deres nye forestilling CANADA, som er en dokumentarisk fortælling, hvor publikum sidder i mørket og lytter til en indspillet fortællerstemme, der ledsages af et billed- og lydunivers med musik og animationsteater inspireret af grafiske romaner. En smuk, intim og sanselig oplevelse.

CANADA er en forestilling om flugt og krig, om overlevelse, om angsten for fremmedhad og om drømmelandet Canada, hvor der er fred og frihed for alle. Iscenesætter Nina Kareis’ personlige historie fortælles gennem et netværk af billeder i en magisk realistisk erindringscollage. Vi hører om en opvækst i 1970’ernes Århus. I skolegården snakker børnene om de nytilkomne tyrkiske ‘fremmedarbejdere’, og der er spinkle toner af et spirende fremmedhad. Dette sætter gang i barnefortællerens nedarvede traumer fra hendes østrigsk-jødiske familie og hun begynder at lave flugtplaner.

CANADA trækker linjer mellem det personlige og det storpolitiske, det historiske og det samtidige. Vores verden anno 2021 spejles i en barndom i provinsen i 1970’erne, som igen spejles i det fremmedhad, der herskede i Østrig under 2. verdenskrig. En personlig fortælling og verdenshistorie i samme båd.

Der er udarbejdet skolemateriale.

Kort after talk efter forestillingen.

Anmeldelser
4-stjerner
Forestillingen skal opleves for sin helt særlige fortælleform, der giver det porøse den nødvendige kant af smerte i et billeddigtende univers, vi ikke møder så ofte. – iscene.dk

4-stjerner
Smuk… Elegant… Et forbillede på, hvordan man på en scene kan formidle helt simpelt og klart, uden at blive belærende eller tale ned til sit publikum.” – sceneblog.dk

Medvirkende
Pete Livingstone, Bo Carlsson, Amia Miang, Nina Kareis (indspillet fortællerstemme)
Dramatikere Kareis & Livingstone
Instruktør Nina Kareis
Scenograf Johan Kølkjær
Komponist/sangskriver Pete Livingstone
Lyddesign Erik Christoffersen og Martin Danielsen
Foto Søren Meisner

 • Del siden: