• Drengen der ville være vægtløs
 • Dato 8.
  Oktober
  2018
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal, Scenen
 • Billetpriser 75 - 195 kr.
 • Genre Skuespil, Teaterforeningen
 • Arrangør Vejleegnens Teaterforening

Drengen der ville være vægtløs

Folketeatret med ny dansk dramatik af den Reumert-nominerede Thomas Markmann – en fortælling om drømme og virkelighed i det, vi kalder for Udkantsdanmark


DRENGEN DER VILLE VÆRE VÆGTLØS er en skæv og underfundig komedie om, hvor svært det er at få lov til at se så langt som mod stjernerne, når horisonten for ens nærmeste er dagens varme ret fra Grillen.

René er en overvægtig nørd, som stadig bor hjemme hos sin migræneramte mor. Før hans far døde, skaffede han René en læreplads hos den lokale blikkenslager. Men René vil ikke være VVS’er – han vil være astronaut. Han drømmer om at flyve højt op i himmelrummet – ikke om at vade rundt i andre folks kloakslam. Han drømmer om at bo i sin egen lejlighed i storbyen – ikke om at hænge fast i barndommens provinsby med en omklamrende mor og en insisterende chef, der gerne vil overtage pladsen efter Renés far.

Der udarbejdes et alternativt skolemateriale, som vil fokusere på de unges egne fortællinger om deres drømme og længsler. Primært i levende billeder, men også med et skriftligt minimateriale om nutidens ungdomskultur. Aldersgruppe fra 7. kl.

DRENGEN DER VILLE VÆRE VÆGTLØS blev ved uropførelsen på Aalborg Teater i sæson 16/17 af publikum og anmeldere rost for sin blanding af humor og skarphed i beskrivelsen af, hvor svært det er at være mønsterbryder:

Medvirkende
Nikolai Jørgensen, Mette Horn, Lars Bom, Mads Reuther, Mette Klakstein Wiberg
Dramatiker Thomas Markmann
Instruktion Geir Sveaass
Scenografi Marianne Nilsson
Foto Gudmund Thai

Anmeldelser

“Varm og rørende komedie om menneskers håbløse drømme …Forestillingen er en lille hverdagsperle, genkendelig for både unge og voksne – alle os, der engang har ønsket, at vi var noget andet. Vægtløse måske.”
- Jyllands-Posten
“Drengen der ville være vægtløs er en vidunderlig morsom og barsk historie om nørden, der ønsker sig væk fra sit klaustrofobiske provinshul.”
- Information
“Et godt og talentfuldt lille drama.”
- Gregers DH
 • Del siden: