• Emma ude af takt
 • Dato 18.
  Oktober
  2020
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Priser 75 - 375 kr.
 • Genre Teater, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør TeaterVejle

Emma ude af takt

Emma Gad – Nu gider vi igen

De seks skønne kvinder fra Folketeatrets succesforestilling LILLYS DANMARKSHISTORIE genopfrisker Emma Gads dannelseshistorie: Folk omkring os har jo glemt, hvordan man opfører sig, ikke sandt!

Med humoristisk takt og velkendte toner synges og fortælles historien om Emma Gad og vor tids forhold til gyldne leveregler.

”Lær Deres børn i tide at være uafhængige af andres hjælp”, ”Lad Dem ikke helt beherske af Deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en samtale”, ”Man skal aldrig stikke servietten i knaphullet”, ”Man må undgå al støj, idet man spiser”.

Disse – og mange flere – gode råd gav Emma Gad for lidt over 100 år siden i bestselleren Takt og Tone – hvordan vi omgås. Fru Gad rådgav ikke kun om etikette i selskabslivet, men også om god skik og opførsel i forbindelse med de mere alvorlige sider af livets forhold: Hvad siger man til én, der lige har mistet sin kone? Hvordan forholder man sig til børn og eks’er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru?

I 60’erne og 70’erne blev det en regel, at der ikke måtte være nogle regler. I dag er der en modbevægelse på vej, for selvom det fungerer for den enkelte at snakke i telefon under hele middagen, synes resten af selskabet ikke nødvendigvis, at det er i orden. Der er hårdt brug for manualer til det sociale liv, og det er bemærkelsesværdigt, hvor mange af Emmas gyldne leveregler, der stadig har både underholdningsværdi og relevans.

Der udarbejdes skolemateriale.

Medvirkende
Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Tanya Lund Andersen, Christiane Bjørg Nielsen, Henriette Rosenbeck og Sanne Graulund
Dramatiker Vivian Nielsen
Instruktion Madeleine Røn Juul
Scenografi Søren Glad
Koreografi Jeanette Binderup-Schultz
Dramaturgi Ninette Mulvad
Kapelmester Sanne Graulund
Foto Gudmund Thai

 • Del siden: