• En lille smule ubehag
 • Dato 13.
  Februar
  2021
 • Tid 16.00
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal, Scenen
 • Priser 75 - 195 kr.
 • Genre Skuespil, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør TeaterVejle
 • Varighed Ca. 1 time og 35 minutter

En lille smule ubehag

Autentisk fortælling og samtidig et empatisk, varmt, rørende og rystende morsomt skuespil om… prostatakræft. Teatret Svalegangens mantra er jo ”smukt, grimt og brølende relevant” .

Ja! EN LILLE SMULE UBEHAG er en fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt. Den prisbelønnede amerikanske dramatiker Jeff Metcalf har skrevet et bemærkelsesværdigt humoristisk og følsomt drama om sine egne oplevelser.

”Frank, dine kolesteroltal er pæne, du har et stærkt hjerte, men dine PSA-tal er kritiske.” Jeg sagde det ikke til nogen, ikke engang til min hustru igennem 20 år. Det er det dummeste øjeblik i min ægteskabelige karriere, og tro mig – dem har der været mange af.

I EN LILLE SMULE UBEHAG får en 55-årig professor konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd. Skuespiller Holger Østergaard zapper ind i de følelsestilstande og karakterer, som Frank Fjordby møder på sin vej, da han med et bliver patientliggjort. Fra drænende bivirkninger, angstprovokerende venteværelser, til intime samtaler med læger, familien, døden og såmænd også Franks sammenbidte ringmuskel, der ikke vil åbne sig for videnskaben. Tag med på en gribende one man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet.

Skuespiller Holger Østergaard giver en after talk efter forestillingen, ligesom en repræsentant for PROFA – Prostatakræftforeningen vil være til stede. PROFA står bag fotoudstillingen ”12 Mænd” i Musikteatrets foyer.

Anmeldelser
Jeg kan varmt anbefale både mænd og kvinder at tage ind og se ’En lille smule ubehag’. 
– Scenekanten

…stykket er faktisk rystende relevant.
– Ugeskrift for Læger

Prostatakræft er ikke sjovt for nogen, men at se teaterstykket ”En lille smule ubehag” om det, det er ovenud underholdende. 
– Aarhus Stiftstidende

en underholdende øjenvidneberetning.
– JyllandsPosten

Medvirkende
Holger Østergaard
Tekst Jeff Metcalf
Instruktion Per Smedegaard
Oversættelse ABC Sprog
Lyddesign Anton Bast
Lysdesign Henrik Sloth
Foto Morten Faurby

 • Del siden: