782 sjæle – ventiler og Jesus i helved. Dansk Turnéteater med en medrivende fortælling i ord og musik, poetisk, grotesk og tankevækkende.
Et kalejdoskopisk blik på en tid. Ord og musik smelter sammen og bliver til erindringer fra barndommens land. Dengang i 60’erne. På en ø i forandring. Fortællinger om fryd og smerte. Om ventiler og en fabrik på en ø. Om pumpen, der holder øen oppe. Lyden af den blå bil. Slottet, køer og svin. Huset i skoven, og en tysker. Om en engel, der kom forbi. Jesus i Helved på jagt efter Satan. Røvsjælen fra Nordborg. Kviksølv i røven, der spreder sig til hovedet. Æ wanneman, spillelærerinden og mange andre. Og det ku hænde, man kom for sent. For sent til livets ende.
I starten af 60’erne flytter en lille familie til øen Als i Sønderjylland. Den altdominerende far har fået arbejde på Danfoss, en fabrik i eksplosiv vækst. Familien består i øvrigt af en mor med hang til rengøring, hvidvin og ordsprog. En meget livlig dreng på 6 år, og en lille ny på vej. Den lille dreng er nu blevet voksen og er klar til at dele sin historie.
En fortælling om udviklingen på en ø. En ø, der på kort tid gik fra at være et bondesamfund til at huse en af Danmarks største industrivirksomheder, Danfoss. En fortælling om et nyt liv. Og en ny tid. Et Klondike. Gamle samfund forsvandt. Nye opstod. Als blev pludselig en smeltedigel. I en tid, der også uden for Als, var foranderlig.
Det er det blik, der danner afsæt for bogen “Fortællinger fra Als”. Skrevet og illustreret af Ken Denning. Og rammen for forestillingen fremført af skuespiller Victor Marcussen og pianist Pia Hessner.
Medvirkende
Iscenesættelse Victor Marcussen, Pia Hessner
Producent Dansk Turnéteater
Komponist Pia Hessner
Forfatter Ken Denning
Instruktør Kim Veisgaard
Scenograf Gitte Baastrup
Lysdesigner Anders Kjems
Foto Ursula Hessner