Greven af Luxembourg

 • Greven af Luxembourg
 • Dato 5.
  April
  2022
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Priser 101 - 435 kr.
 • Genre Opera, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør TeaterVejle
 • Varighed Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

Greven af Luxembourg

Det bliver en forestilling fuld af festligheder for og med publikum, når Den Jyske Opera fejrer 75 års fødselsdag i Lehárs vittige og charmerende operetteunivers. Sønderjyllands Symfoniorkester er også inviteret.

Proformaægteskab og ægte kærlighed.

Mens komponisten Puccini fremhæver bohemelivets tragiske sider i Paris ved begyndelsen af det forrige århundrede, fortryller Franz Lehár os i sin vittige, ironiske og udødelige operette GREVEN AF LUXEMBOURG. Handlingen er det rene nonsens: En kvinde gifter sig med en mand, som hun ikke må se og forelsker sig bagefter i ham uvidende om, at de allerede er gift. Kedeligt kan man bestemt ikke kalde det. Med afsæt i Lehárs musik fejrer Den Jyske Opera sin 75 års fødselsdag med en særlig produktion, der forener alle kræfter i huset. Vigtigst af alt vil Den Jyske Operas Kor indtage scenen næsten egenhændigt.

Den berømte operasangerinde Angèle kan ikke gifte sig med Fyrst Basil Basilowitsch på grund af sin manglende titel. For at løse dette problem arrangerer Basilowitsch, at den fattige Grev René bliver gift med en kvinde (altså Angèle), hvis ansigt han ikke må se – og samtidig accepterer skilsmisse efter 3 måneder. Som belønning får Grev René en halv million francs. Under vielsen er brudeparret adskilt af et maleri og vielsesringene udveksles uden, at de ser hinanden. Måneder efter møder Angèle og Grev René tilfældigt hinanden og tiltrækkes med det samme. Fyrst Basilowitsch opdager deres gensidige interesse og bliver nervøs; især da hans tidligere forlovede Kokozow er på vej. Men det er for sent: Kokozow ankommer, hævder sin ret til ægteskab og Fyrst Basilowitsch må overgive sig. Angèle og Grev René bekender deres kærlighed – og kan forblive gift…

Synges på dansk med dansk dialog og danske overtekster.

Introduktioner
v. repr. fra Den Jyske Opera i Jacob Gade Salen (max. 280 publ.)
kl. 17-ca. 17.45. Reserver en gratis billet her.
kl. 19-19.15 uden reservation.

Medvirkende
Se www.jyske-opera.dk, Den Jyske Operas Kor, Sønderjyllands Symfoniorkester
Musik Franz Lehár
Dirigent Christoffer Lichtenstein
Instruktør Philipp Kochheim
Scenograf og kostumedesigner Barbara Bloch
Lysdesigner Anders Poll
Foto Den Jyske Opera

 • Del siden: