Hammer og Cilius

Oplev fagnørderne og TV-værterne Frederik Cilius og Mathias Hammer til Vejle Kammermusikfestival i Vejle Musikteater. Fagnørderne præsenterer 500 års musikhistorie på fem kvarter!

Klassiske fagnørder

Frederik Cilius og Mathias Hammer er den klassiske musiks dynamiske duo. Som musikalske konkurrenter er de kendt som holdkaptajner i ‘Den Klassiske Musikquiz’ pa DR2, hvor de duellerer om at genkende musik spillet baglæns eller ud fra blot én tone. I radioprogrammet ‘Hammer og Cilius’ på P2 er rivaliseringen lagt på hylden, når de to venner formidler deres musikpassion med høj underholdningsværdi.

Hammer og Cilius er kendt for deres humor, viden og entusiasme for klassisk musik. De formår at formidle musikken på en levende og tilgængelig måde, der både underholder og oplyser.

Om Frederik Cilius

Frederik Cilius (f.1986 i Sønderborg) er et dansk multitalent, der markerer sig som satiriker, skuespiller, radio/tv-vært, musikformidler og klarinettist. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og Jacobs School of Music ved Indiana University Bloomington. Med sin musikalske baggrund og interesse kombineret med en skarp tunge er han den oplagte underholdende formidler af klassisk musik. Elskere af klassisk musik vil kende ham som blandt andet holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz pa DR, radioprogrammet Hammer & Cilius og som en af de operarejsende i DR-serien Operarejsen.

Cilius begyndte sin karriere pa DR som vært for klassiske musikprogrammer som “Den Slukkede Mikrofon” og senere “Cilius-Patruljen,” hvor han præsenterede unge musikere. Han har også arbejdet programmer som “Taktløs” pa P2 sammen med Allan Gravgaard Madsen.

I 2015 startede Frederik Cilius sammen med Rasmus Bruun det populære satireprogram “Den Korte Radioavis,” hvor han spiller den kontroversielle seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Programmet vandt flere priser og satte Cilius/Bruun pa landkortet som et af Danmarks mest prominente satirikerpar.

Frederik Cilius har desuden medvirket i talrige film og TV-serier. Hans alsidige talent, der spænder over satire, skuespil og musik har gjort ham til en markant skikkelse inden for dansk underholdning.

Om Mathias Hammer

Mathias Hammer (f.1982) er musikformidler og vært i DR. I radioens P2 har han siden 2010 præsenteret DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter for både publikum og radiolyttere pa P2. Han har skabt podcast-serier om Niels W. Gade, Carl Nielsen og Beethoven. Og han er fast vært i programmet ‘Mesterværker’. Frem til 2021 var han, sammen med Frederik Cilius, vært i det populære radioprogram ‘Hammer og Cilius’.

Hammer og Cilius er også de to faste holdkaptajner i ‘Den Klassiske Musikquiz’ pa DR2. I TV er Mathias også vært i musikprogrammer som ‘Danmark synger julen ind’, ‘DR2 Klassisk’, ‘På 60lgel ngde med Mathias Hammer’ og ‘Live fra Højskolesangbogen’.

Mathias Hammer sad i højskolesangbogsudvalget, der udvalgte sangene til den seneste udgave af Højskolesangbogen og holder foredrag og sangarrangementer i hele landet. Han er desuden vært på en nogle af landets forende klassiske musikfestivaler – såsom Hindsgavl Festival, Copenhagen Opera Festival og Stjernestunder i Tivoli. Som konferencier har Mathias Hammer arbejdet med alle Danmarks symfoniorkestre og førende ensembler.

Mathias er solistuddannet koncertpianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i 2011.

  • Del siden: