• MAMMA MIA! (6.-17. maj 2020)
 • Dato 6.
  Maj -
  17.
  Maj
  2020
 • Tid 20.00
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Billetpriser 395 - 695 kr.
 • Genre Musical
 • Arrangør Vejle Musikteater
 • Varighed Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

MAMMA MIA! (6.-17. maj 2020)

Den globale mega-succes MAMMA MIA! kommer til Vejle Musikteater

Sjernecast: Annette Heick, Matilde Zeuner Nielsen, Trine Gadeberg, Gordon Kennedy, Jesper Lundgaard, Nicoline Siff Møller, Peter Oliver Hansen, René Wormark m.fl.

Det er verdens bedst sælgende musical, som du nu kan opleve i Vejle Musikteater! Efter ti års ventetid kan det danske publikum atter opleve den ultimative feel-good musical MAMMA MIA! på dansk og med dansk cast. Publikum kan glæde sig til igen at opleve Anne Linnets oversættelse af “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “The Winner Takes it All” og i alt 22 udødelige hits fra forestillingen.

Lokalt islæt lander hovedrollen
Det 24-årige stortalent Matilde Zeuner Nielsen skal spille hovedrollen som Sofie. Hun bliver udklækket fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia til sommer. I den anden hovedrolle, som Donna, er erfarne Annette Heick. I de øvrige roller medvirker bl.a. stjerner som Trine Gadeberg, Nicoline Siff Møller, Gordon Kennedy, Jesper Lundgaard, Peter Oliver Hansen og René Wormark.

MAMMA MIA! – historien
På en græsk paradis-ø udspilles en uimodståelig fortælling om kærlighed, venskab og identitet fortalt gennem ABBAs tidløse sange. På sin bryllupsdag sætter en ung pige sig for at opklare hvem der er hendes far, hvilket bringer tre mænd fra moderens fortid tilbage til den ø, de sidst besøgte for tyve år siden.

NB! Vi tager forbehold for, at rollerne kan spilles af andre skuespillere i tilfælde af sygdom eller andre forhindrende omstændigheder

Et globalt fænomen
Når MAMMA MIA! vender tilbage til Danmark i 2020, er det ti år siden den fik premiere i Tivoli. Judy Cramers geniale idé – at kombinere ABBAs tidsløse sange med et fortryllende eventyr om kærlighed og venskab på et græsk ø-paradis – har taget MAMMA MIA! på en rejse fra West End til hele verden – et sandt globalt fænomen.

Til dato har over 60 millioner mennesker oplevet musicalen, i alt 50 produktioner på 16 forskellige sprog. MAMMA MIA! er en af kun fem musicals, der har kørt i mere end ti år både på Broadway og i West End, og er den første vestlige musical nogensinde, der er blevet opført på mandarin i Folkerepublikken Kina. London-opsætningen kan fejre sin 20-års fødselsdag d. 6. april 2019 efter at have sat nye billetsalgs-rekorder i alle dens tre spillesteder i byen.

Filmatiseringen fra 2008 – MAMMA MIA! produceret af Judy Cramer – blev den bedst sælgende ikke-animerede musicalfilm nogensinde efter releasen i 2008. Opfølgeren fra 2018 – MAMMA MIA! Here We Go Again – er ligeledes den bedst sælgende opfølger til en live action musicalfilm nogensinde.

Holdet bag forestillingen
Det er produktionsselskabet PER SE, der står bag opsætningen af MAMMA MIA! i Danmark. Det gjorde selskabet også, da forestillingen blev opført på dansk første gang, og tidligere har PER SE også stået bag opsætningen i Göteborg og siden hen også i Helsinki og Warszawa.

Som sidste gang kommer det kreative team fra London til København og står for at lave en originalproduktion af forestillingen – på dansk. MAMMA MIA! er skrevet af Catherine Johnson og instrueret af Phyllida Lloyd, med musik af Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast, scenografi af Mark Thompson, lysdesign af Howard Harrison, lyddesign af Andrew Bruce og Bobby Aitken samt musikalsk supervision, musikmateriale og musikarrangementer af Martin Koch.

Publikum kan også glæde sig til igen at opleve Anne Linnets oversættelse af “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “The Winner Takes it All” og i alt 22 udødelige hits fra forestillingen.

Det originale kreative hold
I Danmark efter aftale med Judy Craymer, Richard East og Björn Ulvaeus for Littlestar i samarbejde med Universal. MAMMA MIA! produceres i Danmark af PER SE.

Musik og tekster: Benny Andersson og Björn Ulvaeus og udvalgte sange med Stig Anderson
Manuskript: Catherine Johnson
Scenografi: Mark Thompson
Lysdesign: Howard Harrison
Lyddesign: Andrew Bruce & Bobby Aitken
Musikalsk supervisor, øvrigt materiale og arrangementer: Martin Koch
Koreografi: Anthony Van Laast
Instruktør: Phyllida Lloyd
Oversættelse af sange til dansk: Anne Linnet

Anmeldelser

- Ekstrabladet
- Berlingske
- Kulturkupeen

Medvirkende

Matilde Zeuner Nielsen
Sofie
Annette Heick
Donna
Trine Gadeberg
Bibi
Nicoline Siff Møller
Tanya
Jesper Lundgaard
Stig
Gordon Kennedy
Henrik
Peter Oliver Hansen
Bill
René Wormark
Frej
 • Del siden: