Marie & Carl Nielsen - Vejle Musikteater

Marie & Carl Nielsen

 • Marie & Carl Nielsen
 • Dato 31.
  Marts
  2023
 • Tid 20.00
 • Sted Vejle Musikteater
 • Priser 265 - 290 kr.
 • Genre Koncert, UNG billet - spar op til 50 %
 • Arrangør Vejle Musikteater
 • Varighed Ca. 75 minutter - ingen pause
 • Pladstyper Unummererede pladserSiddepladser

Vejle Musikteater præsenterer en kærlighedshistorie fortalt i ord og toner

Dyk ned i komponist Carl Nielsen og billedhugger Anne Marie Carl Nielsens utrolige liv, karriere og ægteskab, når skuespiller Lotte Andersen og strygekvartetten LiveStrings går sammen om en fantastisk koncertforestilling.

Det bliver en helt unik oplevelse, når Lotte Andersen fortæller århundredets kærlighedshistorie, oplæser udvalgte breve fra ægteskabets brevveksling, som behændigt flettes sammen med en vifte af Carls Nielsens mange vidunderlige kompositioner fremført af LiveStrings. Carl Nielsen har bl.a. skrevet ’Forunderligt at sige’, ’Tit er jeg glad’, ’Jens Vejmand’, ’Solen Er Så Rød, Mor’. 

Forestillingen efterlader publikum med en rørende beretning om et ægteskab i medgang og modgang, men også en relevant og vigtig historisk læring om kunstnerliv og noget så enestående som en kreativ karrierekvinde anno 1900, som matcher vores liv i dag.

Læs mere Om Marie & Carl Nielsen

Mange kender til Carl Nielsens musik, men de færreste kender til Anne Marie Carl Nielsens værker, der bl.a. tæller rytterstatuen af Christian 9. på Christiansborg Ridebane, og endnu mindre til den forskel, hun har gjort for efterfølgende kvindelige billedkunstnere. Hun veg aldrig fra sin kunstnergerning på trods af opslidende kriser; ofte var det Marie, som tjente pengene, og Carl, som blev derhjemme og passede børnene. Hendes ægteskab med Carl var enestående og moderne, og deres historie fortjener at blive udbredt i hele Danmark.

Læs mere Om baggrunden for forestillingen

I 2013 blev ægteparrets dagbøger, notesbøger og et hav af personlige breve offentliggjort. Skuespiller Lotte Andersen læste samtlige 1000 breve mellem Carl og Marie og blev fascineret af kærlighedshistorien mellem de to kunstnere og hun skrev brevromanen Carl og Marie i Kunst og i Kærlighed, udgivet på Gyldendals forlag. Sammen med LiveStrings, der er anført af Live Johansson, har de skabt en forestilling, der tager udgangspunkt i ægteparrets liv, samtid og kunst. LiveStrings fremfører Carl Nielsens kompositioner, der tæller både satser fra hans følelsesladede strygekvartetter og de folkelige sange, vi er vokset op med, og som lever i bedste velgående. Repertoiret byder selvfølgelig også på fællessang og overraskelser – og det hele bliver fremkaldt med strygekvartettens varme lyd.

 • Del siden: