Mit navn er Greta Thunberg

Mit navn er Greta Thunberg

Oplev “Mit navn er Greta Thunberg” i Vejle Musikteater 2023!

”Mit navn er Greta Thunberg” er en teaterforestilling om Greta Thunberg, som bliver et drama om ikonet, der skabte en global bevægelse af unge med ét mål: At redde klimaet.

Verdens første teaterforestilling om Greta Thunberg opføres i Vejle Musikteater. Aveny-T skaber sammen med Vejle Musikteater og Musikteatret i Holstebro en helt ny forestilling om en af verdens største ikoner, med titlen: “Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet”.

Stærkt kreativt samarbejde

“Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet” er en co-produktion med Vejle Musikteater og Muskteatret Holstebro, hvor forestillingen også kommer til at spille.

Mette Kier, direktør Vejle Musikteater, udtaler:
“Vi ser med stor forventning frem til samarbejdet og til at skabe en stærk og aktuel forestlling, som handler om et af de største personligheder og emner lige nu. Nemlig Greta Thunberg og det globale klima. Med forestillingen vil vi gerne bidrage til debatten ved at sætte dette vigtigte emne på dagsordenen.” 

Teaterchef på Avenue T, Jon Stephensen, udtaler:
“Kampen om klimaet – og kravet om forandring er mere end noget andet skabt fra en ny ung generation. Det er en revolution skabt af dem, som verden aldrig havde set komme, som satte verden i bevægelse og som ikke var sket uden dem. Det er i sig selv så fantastisk at vi bare må fortælle den historie og hylde den ungdom der forandrede verden og også Danmark.”

Baggrund

For kun 16 måneder siden, den 16. august 2018, satte en svensk ung pige på 15 år sig en fredag i august foran det svenske parlament “Riksdagen” med et papskilt “SKOLSTREJK FÖR KLIMATET”. En tavs protest. En strejke fra skolen. En strejke for klimaet. På bare ét år har hun og unge verden over skabt en global bevægelse, som har forandret mange menneskers syn på de klimaforandringer alle længe har kunnet se og mærke – men uden at nogen rigtigt gjorde noget.

“Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet” er en forestilling om klimaaktivisten Greta Thunberg, ikonet og en hel generation af unge, der nægtede at lade sig kue af de voksnes “pas jeres skole”-formaninger, men som over hele verden viste et sammenhold, der ikke kunne knægtes, der ikke kunne slås ihjel. Forestillingen er en co-produktion med Vejle Musikteater og Black Box Theatre, Holstebro, hvor forestillingen også kan opleves vinteren 2021.

“Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet” er en forestilling om et ungdomsoprør med formålet at redde stumperne fra en generation, der bare har raget til sig og ladet stå til.

“Det er ikke en fiks og smart idé, men et ønske om at lave en forestilling om et emne som jeg længe har brændt for og skrevet om”, udtaler teaterchef Jon Stephensen.

Det er tanken at involvere unge fra Frederiksberg, Vejle og Holstebro direkte i forestillingen.

Handling

MIT NAVN ER GRETA er et eventyr om pigen Clara, der bekymrer sig om klimaet og ønsker at være som den 17-årige klimaaktivist Greta Thunberg. Vi følger Clara på hendes rejse. Undervejs møder hun bl.a. den franske helgeninde Jeanne D’Arc, og hun besøger magtens elite i Davos – hun sejler over Atlanterhavet – alt sammen for at blive klogere på Greta Thunberg, på klimakrisen – og på hvorfor Greta Thunberg er blevet symbolet på den fælles klimakamp, som mange unge tror på og kæmper for.

MIT NAVN ER GRETA er en forestilling om et nyt ungdomsoprør, der har sat klimaforandringerne på dagsordenen i hele verden.

Fra skoleelev til Årets Person på ét år

På kun et år har Greta Thunberg taget turen fra ukendt skoleelev til verdensberømmelse. Hun var nomineret til Nobels Fredspris, har modtaget Amnesty Internationals fornemmeste menneskerettighedspris og modtog for nyligt Nordisk Råds Miljøpris, dog uden at ville modtage den med begrundelsen, at kloden ikke har brug for priser, men handling. Hun har mødt Paven, blev i denne uge kåret til Årets Person 2019 af Time Magazine, og hun har holdt taler for alverdens ledere. Hun har ændret manges adfærd – virksomheders, politikeres – og fået millioner til at tænke og vælge anderledes.

Rundt om i verden har Greta Thunberg fået klimabekymrede unge til at gå på gaden. Enmandsprotesten er blevet en global bevægelse. Anslået har fire millioner unge skoleelever i 150 lande deltaget i skolestrejker og fredage for fremtiden

  • Del siden: