Mit stille hjem - Vejle Musikteater

Mit stille hjem

 • Mit stille hjem
 • Dato 10.
  Oktober
  2023
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Priser 85 - 415 kr.
 • Genre Teater
 • Arrangør Teater Vejle
 • Varighed Ca. 1 time og 10 minutter - eksklusiv pause

Holstebro Dansekompagnis forestilling er skabt gennem et unikt kunstnerisk samarbejde med tre ukrainske dansere, der er flygtet fra deres hjemland efter den russiske invasion.

MIT STILLE HJEM er en poetisk, rørende og kraftfuld danseprotest mod ydre magter, der på trods af deres grusomheder ikke kan hindre disse kvinder i at gå på scenen og danse.

På scenen står tre mennesker – tre kvinder – tre dansere – tre ukrainere. Sammen med fem andre kvindelige dansere, deler de med publikum et personligt øjebliksbillede af en nutidig og historisk krigstilstand. En tilstand og dermed forestilling hvor afmagt og uvished uundgåeligt er til stede sammen med mod og styrke.

I marts 2022 blev Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva og Oleksandra Maksimchuk en del af Holstebro Dansekompagni, efter kompagniet hjalp dem ud af Ukraine. Sammen med kompagniets ene kunstneriske leder David C. Price har de og fem andre kvindelige dansere skabt danseforestillingen MIT STILLE HJEM. 

Forestillingen er en kraftfuld hyldest til den ukuelige styrke, der ligger i kvinden og mennesket såvel som i fællesskabet – både det nære og det fjerne på tværs af globale grænser og generationer.

Anmeldelser 
“Hvad jeg end gør, kan jeg ikke glemme de tre ukrainske kvinder i danseforestillingen Mit stille hjem… Disse ukrainske kvinder danser tydeligvis med samme stædighed, som deres mænd kæmper i krigen. Mit stille hjem er en fysisk kraftpræstation med udholdenhedsteknik og gymnastagtig smidighed. Samtidig stråler en blid sorg så oprigtigt ud af danserne, at tårerne triller ned ad kinderne på tilskueren. Suk, hvor er det smukt.”
– Anne Middelboe-Christensen, Dagbladet Information

“… det, der ramte mig lige i følenerven, var ’Mit Stille hjem’. De unge kvinder kastede sig ud i dansen som kæmpende amazoner, men samtidig med en sårbarhed, der gik gennem marv og ben.”
– Monna Dithmer, Politiken.

Danseworkshop  
Holstebro Dansekompani tilbyder gratis workshops i forbindelse med forestillingen. 
Læs mere på ungtteatervejle.dk.

Medvirkende
Dansere Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva, Oleksandra Maksimchuk, Marie Brolin-Tani og 4 dansere fra Holstebro Dansekompagni
Iscenesættelse David C. Price 
Koreografi David C. Price, Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva, Oleksandra Maksimchuk, Marie Brolin-Tani og Paulina Šmatláková 
Koreografisk assistance Paulina Šmatláková 
Musik Heinali, Rosemary Standley og Myroslav Skoryk 
Målgruppe 15 år og op 
Foto Jonas Søgaard

Varighed: 1 t. 10 min. u. pause

 • Del siden: