• Peter Sommer & Tiggerne + special guest Søren Huss
 • Dato 8.
  Februar
  2019
 • Tid 20.00
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Billetpris 405 kr.
 • Genre Koncert
 • Arrangør Vejle Musikteater
 • Varighed Ca. 1 time og 30 minutter

Peter Sommer & Tiggerne + special guest Søren Huss

Oplev to af tidens ypperste danske sangskrivere på scenen sammen, når Peter Sommer inviterer Søren Huss med som gæst


Til vinter pakker Peter Sommer og Tiggerne atter bandbussen og drager på landevejen. Denne gang har de dog inviteret en ganske særlig gæst med ombord. På den forestående vinterturné, der sender dem rundt i en række af landets smukkeste koncertsale, medbringer de kollegaen Søren Huss som special guest.

Om samarbejdet fortæller Peter Sommer: “Søren Huss er simpelthen The Dude, man vil elske at mødes med i musikken. Han behøver ikke sige ret meget, før at man præcist mærker hele hans indre skala. Fandeme sin egen, men altid med lysten til at dele med alle os andre blåtonede melankolikere. Tiggerne og jeg tager imod dette samarbejde med respektfuld kyshånd og glæder os til at høre Søren Huss på vores sange, og måske endnu mere, få lov til at spille med på nogle af hans”.

Søren Huss ser ligeledes frem til turnéen: “Det var da Peter Sommer, i 2008, udgav ”Til Rotterne, til kragerne og til hundene”, at jeg for alvor fik øjnene og ørene op for ham. Jeg blev simpelthen blæst bagover af hans sange og i særdeleshed lyrikken. Jeg var lige begyndt at skrive på dansk og fornemmede hans ubesværede adgang til poesien og det danske sprog, som er få forundt. Og hans mod til at sætte alt på spil i sine sange. Det satte spor i mig og jeg glæder mig utålmodigt til at dele scene, ord og lyd med Peter og ikke mindst Tiggerne, der er et af landets ypperste livebands”.

Én af landets skarpeste sangskrivere
Peter Sommers femte album ’Elskede at drømme, Drømmer om at elske’ fra 2018 har været en kunstnerisk og kommerciel triumf, der har cementeret hans status som en af landets skarpeste sangskrivere.  Her bød den ene halvdel af udspillet på et samarbejde med duoen Bremer/McCoy, mens også navne som Benal, Mikael Simpson, Turbolens samt Sommers faste band Tiggerne medvirkede.

Anmelderne applauderede Peter Sommers tårnhøje musikalske ambitionsniveau og ærlige granskning af den svære kærlighed på albummet, mens publikum strømmede til Sommer og Tiggernes koncerter rundt om i landet. Her leverede holdet blandt andet en regulær magtdemonstration på Orange Scene under årets Roskilde Festival.

 • Del siden: