Ravnen - Vejle Musikteater

Ravnen

 • Ravnen
 • Dato 18.
  November
  2023
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Priser 180 - 510 kr.
 • Genre Teater
 • Arrangør Teater Vejle
 • Varighed Ca. 2 timer og 30 minutter - inklusiv pause

Den Jyske Opera er nået til 6. opera i Den Danske Serie – denne fra et unikt samarbejde med J.P.E. Hartmann og H.C.Andersen med ny dialog af operachef Philipp Kochheim.

Tre mystiske havnymfer, et kor af vampyrer, en dyster munk i skoven og en død ravn… lyder måske som en gotisk roman fra begyndelsen af det 19. årh., men er i virkeligheden en libretto skrevet af H.C. Andersen. Historien vækkes musikalsk til live af komponisten J.P.E. Hartmann, der har skrevet nogle af de mest elskede salmer og sange f.eks. “I sne står urt og busk i skjul” og “Blomstre som en rosengård”. Partituret til denne ukendte perle kan prale af noget af den mest fantastiske bel canto musik, der er skrevet i det nordlige Europa.

Armilla holdes skjult af sin far, Norando. Drevet af sin vilde fantasi og sine mange bøger, drømmer den unge pige om den verden udenfor, som hun ikke må betræde. Hun forsvinder ind i en fantasiverden af vampyrer og havnymfer, der kan spå om fremtiden. Her opfinder hun en sørgmodig prins, som kun kan reddes af hendes kærlighed:

Efter at have skudt en ravn inde i skoven, bliver Prins Millo forbandet af en mystisk munk: Indtil han finder en renhjertet kvinde, der elsker ham ubetinget, må han leve i konstant smerte. Prins Millos bror, Jennaro, ved, at Armilla er den rette kvinde og bortfører hende over havet. Armilla forelsker sig i den søvngængeragtige Prins Millo. Jennaro bliver dog advaret af tre havnymfer om, at Armilla er den forkerte kvinde, og et mordforsøg i brudekammeret bliver kun afværget i sidste øjeblik. Den rasende far, Norando, forfølger sin kidnappede datter, men overbevises af Armilla og hendes store kærlighed til Prins Millo og lader hende gå.

Opera i 3 akter. Opføres på dansk med danske overtekster.

Introduktioner  
v. repr. fra Den Jyske Opera i Jacob Gade Salen (max. 280 publ.)

kl. 17.00 – ca. 17.45. Reserver en gratis billet HER
kl. 19.00 – 19.15 uden reservation.

TOSCA I MUSIKHUSET AARHUS 15.-23. AUGUST – SPAR 100 KR. PR. BILLET
I sæson 23/24 må vi undvære operapakken. Til gengæld sender vi et rabatlink til Den Jyske Operas nyopsætning af TOSCA i august til alle, der senest den 1. juni 2023 har købt billet til alle Den Jyske Operas tre forestillinger i Vejle, foruden RAVNEN også JULESANG & MESSINGKLANG og WERTHER.
Læs mere om de nye fordele i 23/24 her

Medvirkende
Se www.jyske-opera.dk, Den Jyske Operas kor, Sønderjyllands Symfoniorkester
Musik J.P.E. Hartmann 
Libretto Hans Christian Andersen – med ny dialog af Philipp Kochheim
Dirigent Christopher Lichtenstein
Instruktør Philipp Kochheim 
Scenograf Rifail Ajdarpasic 
Kostumedesigner Ariane Isabell Unfried 
Lysdesigner Anders Poll 
Koreograf Sean Stephens 
Foto Den Jyske Opera

Varighed: Ca. 2 t. 30 min. m pause

 • Del siden: