Saturday Night Fever - The Musical - Vejle Musikteater

Saturday Night Fever – The Musical

  • Saturday Night Fever – The Musical
  • Dato 23. - 29. oktober 2024
  • Tid 19.30
  • Sted Vejle Musikteater
  • Priser 298 - 940 kr.
  • Genre Musical
  • Arrangør Vejle Musikteater

Oplev det glohede diskoinferno, når de mange medvirkende sangere, dansere, skuespillere og musikere går på scenen i Danmarks Smukkeste Sal og forvandler den til diskotek 2001 Odyssey

Premiere i Vejle Musikteater i efteråret 2024

Et eventyr i diskokuglens skær

Filmen Saturday Night Fever, der gjorde John Travolta til en verdensstjerne, havde premiere i 1977 og tog alle med storm. Bee Gees skrev soundtracket til filmen, der er et de bedst sælgende soundtracks nogensinde med hits som ”Stayin’ Alive”, ”Disco Inferno”, ”Night Fever” og ”How Deep Is Your Love”.

Handlingen udfolder sig i 1970’ernes Brooklyn, hvor Tony Manero bor hjemme hos sine italienske forældre og lever et trist hverdagsliv med et kedeligt job i en malerforretning. Kun én gang om ugen liver han op – og det er lørdag aften!

På diskotek 2001 Odyssey forvandles Tony til kongen af dansegulvet. Hans faste dansepartner, Annette, er ulykkeligt forelsket i ham, men Tony forelsker sig i den smukke Stephanie, som han møder i sit dansestudie. Han overtaler hende til at deltage i en konkurrence i stedet for Annette – og så begynder historien om Saturday Night Fever for alvor.

Saturday Night Fever – The Musical er baseret på den ikoniske film og byder naturligvis på alle de legendariske Bee Gees hits, et stort liveorkester plus landets dygtigste dansere anført af Silas Holst i hovedrollen som Tony Manero.

Læs mere Om filmen

Instruktøren John Badham lod sig inspirere af en artikel i New York Magazine fra 1976, skrevet af journalisten Nik Cohn, da han skulle lave filmen. Artiklen var en faktuel skildring af New Yorks unge generation med deres vilde dans til diskomusik på undergrunds-diskotekerne og deres higen efter succes. Ca. 20 år efter premieren på Saturday Night Fever afslørede journalisten, at alt i artiklen fra 1976 var fiktivt, og noget han havde fundet på, endda også hovedpersonen i artiklen, der senere blev til filmens hovedrolle: Tony Manero. Det siges derfor, at filmen blev til ved et tilfælde. Bee Gees’ helt egen Barry Gibb sagde engang til journalisten Nik Cohn: “It’s all your bloody fault, isn’t it?”. Det havde han måske nok ret i.

  • Del siden: