Shangri-La

 • Shangri-La
 • Dato 8.
  September
  2024
 • Tid 15.00
 • Sted Vejle Musikteater
 • Pris 240 kr.
 • Genre Dans og klassisk musik

Èt af Kinas bedste balletkompagnier gæster for første gang Danmark samt Vejle Musikteater, og præsenterer eventyrlige Shangri-La. Glæd dig til at opleve international ballet og kinesisk akrobatik i en fortryllende symbiose

Chongqing Balletten – første gang i Danmark

Chongqing Balletten blev etableret i 2012 og er en af de førende professionelle ballettrupper i Kina. Skuespillerne er uddannet fra Beijing Dance Academy, Shanghai Theatre Academy og andre professionelle balletskoler i og udenfor Kina. Truppen har tidligere turneret i USA, Europa, Asien og Afrika. Nu kommer Chongqing Balletten for første gang til Danmark.

Klassisk ballet og kinesisk akrobatik

Udover klassisk ballet såsom Svanesøen, Nøddeknækkeren og Askepot, har Chongqing Balletten også prøvet kræfter med moderne værker og originale balletdramaer.

I forestillingen Shangri-La blander Chongqing Balletten international ballet med kinesisk akrobatik og kropskunst i høj kvalitet, og forestillingens akkompagneres af kinesisk musik spillet af professionelle musikere på historiske kinesiske instrumenter. Dekorationer, kostumer, lyssætning og så videre repræsenterer ligeledes det særlige kinesiske udtryk, som gennem tiden har begejstret et bredt udsnit af Kinas milliardstore publikum, men som endnu ikke er særligt udbredt i Europa.

Jagten på paradis

Shangri-La er en eventyrlig historie om en ung maler, Dan Qing, der er træt af presset fra det moderne storbyliv og jagten på økonomisk succes og søger fred og sindsro i det åndelige eventyrland Shangri-La, inspireret af den unge kvinde Zhuo Ma, han forelsker sig i.

Forestillingen er inspireret af den britiske forfatter James Hiltons eventyrklassiker Tabte horisonter fra 1933, hvor hovedpersonen forlader et feteret luksusliv i storbyen i jagten på Shangri-La, det himmelske, åndelige paradis på jord. Et klassisk tema, men også en eviggyldig fortælling om menneskets søgen, tvivl og valg.

 • Del siden: