Ta’ mig som jeg er

 • Ta’ mig som jeg er
 • Dato 30.
  Oktober
  2022
 • Tid 16.00
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Priser 85 - 385 kr.
 • Genre Show, Teater, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør Teater Vejle
 • Varighed Ca. 1 time og 50 minutter inkl. pause

Ta’ mig som jeg er

Trine Pallesen med band tegner et kærligt og sandt portræt af Grethe Ingmann i skøn musikforestilling fra Sjællands Teater og Jangmarks Agentur.

I forestillingen TA’ MIG SOM JEG ER vil Trine Pallesen sammen med Mathias Groves seksmandsorkester tegne et kærligt og sandt portræt af Grethe Ingmann. Det er en hyldest til Grethe Ingmann og hendes stemme, en forestilling med masser af musik, humor og eftertanke.

Om hyldestkoncerten

Grethe var ikke bare en af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden, hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov og levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.

En aften, hvor Grethe sang med Jørn Graungaards orkester, sad Jørgen Ingmann blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med “Dansevise”.

Grethes hjerte bankede for jazzmusikken og for den levende musik på spillestederne, og hun mestrede genren. Bent Fabricius Bjerre kaldte hende den danske Ella Fitzgerald. Vi har lavet en forestilling, der indeholder både den popmusik, som vi allesammen kender, og den jazzmusik Grethe elskede at synge. Vi vil prøve at genskabe noget af den stemning der var på danserestauranterne dengang i 50’erne og 60’erne.

Det er en forestilling, der fortæller om Grethes liv på godt og ondt, om turene på landevejen, om kærligheden, om en tid der forandrede sig drastisk i dansk musik og i Grethes liv, om nedturen og om alt for mange bajere, der satte en stopper for det hele. Grethe døde allerede, da hun var 51 år.

Medvirkende

Trine Pallesen
Pianist og kapelmester Mathias Grove Madsen
Orkester Regin Fuhlendorf, guitar, Kristian Karottki, trommer, Andreas Hatholt, bas + blæsere
Forfatter Anna Panduro
Instruktør Sofie Pallesen
Foto Emilia Therese

 • Del siden: