• Tatovering
 • Dato 21.
  Marts
  2022
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal, Scenen
 • Priser 85 - 205 kr.
 • Genre Skuespil, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør TeaterVejle
 • Varighed Ca. 1 time og 5 minutter - ingen pause

Tatovering

Mungo Parks direktør, Anna Malzer har både skrevet og instrueret historien om identitetsforvirring og faderløs ungdom i 00’ernes Danmark. En oplevelse, der ”svier i øjnene”.

TATOVERING er en forestilling, der er lige så personlig, som den er global. Lige så usentimental som den er in-your-face, og lige så hård som den er sårbar.

Alt imens en kvinde i 20’erne forsøger at tage afsked med den far, hun aldrig har kendt, trevler hun sin rå fortid op – så man kan lugte alt fra kartoffelmosen hos Kentucky Fried Chicken til at høre ekkoet af de afdøde amerikanske rappere til morgenfesterne. Der tales 20 forskellige sprog i opgangene, men kun få taler ét flydende.

Det er absurd og morsom feminin selvjustits fra blokken, da hun hævngerrigt ydmyger sin meget ældre butikschef, da han lægger an på hende og veninden. Men det er også livsændrende alvor, da en af drengene drager i krig i Afghanistan og kommer tilbage i en kiste. TATOVERING er en spontan, øm, rablende run-down af en faderløs ungdom. Fra en datter til sin døende far, der først ringer, da det er for sent. Så frisk og uden filter at forestillingen ”svier i øjnene”.

Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer vandt i 2019 en Talentpris til Årets Reumert for sin dramatikerdebut 16:29. Hun fortæller om forestillingen: ”Jeg er selv vokset op i et miljø, hvor jeg i min ungdom oplevede en række dødsfald blandt unge mænd omkring mig. TATOVERING er selvfølgelig fiktion, men temaet er både personligt og politisk for mig som dramatiker. Jeg skrev teksten, lige efter min egen far også døde for tidligt. Den handler ikke om ham specifikt, men historien strømmede ud af mig, og derfor emmer den nok af et slags kontroltab, en rablen der nogle steder er vrøvlende og nogle steder knivskarp – en tone som jeg ikke var kommet til, hvis jeg ikke stod midt i en krise.”

Aldergruppe anbefalet fra gymnasiet (fra 16 år).

Medvirkende
Nana Morks, Sara Fanta Traore
Instruktør og dramatiker Anna Malzer
Tekst- og instruktionskonsulent Mikkel Flyvholm
Scenograf Simone Bartholin
Lysdesign Mikkel Givskov
Lyddesign Emil Bøll
Foto Catrine Zorn

 • Del siden: