• The Einstein of Sex
 • Dato 23.
  Oktober
  2018
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal, Scenen
 • Billetpriser 75 - 195 kr.
 • Genre Skuespil, Teaterforeningen
 • Arrangør Vejleegnens Teaterforening
 • Varighed Ca. 80 minutter u. pause

The Einstein of Sex

Denne episke kabaret fra Livingstones Kabinet er en helt særlig og original musikforestilling – et smukt poetisk og flabet stykke om retten til at elske dem man vil


Der fortælles om en gruppe seksualforskere i Berlin i starten af sidste århundrede. Under ledelse af Magnus Hirschfeld (1868-1935), en tysk/jødisk seksualforsker og forfatter, der blev omtalt i datidens presse som “Der Einstein des Sex”, kæmpede de for homo- og transseksuelles rettigheder samt kvinders frigørelse, indtil nazisterne i 1933 smadrede deres institut og brændte deres bibliotek. Hirschfeld blev tvunget i eksil og døde i Frankrig i 1935.

Historien om Hirschfelds kamp for retten til fri kærlighed er et rørende og højaktuelt indspark i debatten omkring behandlingen af seksuelle minoriteter i verden i dag.

I THE EINSTEIN OF SEX drages der paralleller til vores verden i dag og vores samtids fordomme spejles i datidens frisind. Forestillingen turnerer også internationalt og skal spille i Berlin under den store fejring af Hirschfelds 150-års fødselsdag i 2018.

Der er udarbejdet skolemateriale, som henvender sig til de store folkeskoleklasser 9. og 10. klasse samt til gymnasieelever, og der tilbydes aftertalk.

Medvirkende
Nina Kareis, Pete Livingstone, Amaia Miang, Ole Håndsbæk Christensen, Brian Grønbæk, Bent Jacobsen, Molly Kareis Livingstone
Iscenesættelse Nina Kareis
Scenografi Dorte Holbek
Komponist/forfatter Pete Livingstone
Koreografi Adelaide Bentzon
Foto Bjarne Staehr

Anmeldelser

“The Einstein of Sex er noget af det mest helstøbte teater, som Livingstones Kabinet nogensinde har skabt – en forestilling på højeste og mest finurlige, internationale niveau.”
- Information
“Episk... en perle... The Einstein of Sex er ikke bare en alternativ teaterkoncert, som kombinerer dokumentarisme med underholdning, frækhed med seriøsitet.”
- Politiken
“Sindrigt tages vi ved hånden, når der synges flerstemmigt til Pete Livingstones strømmende musik. En sjov og charmerende forestilling, der gør publikum klogere på et vigtigt kapitel i seksualforskningens historie.”
- Jyllands-Posten
 • Del siden: