Verden ifølge Pelle - Vejle Musikteater

Verden ifølge Pelle

YouTube-fænomenet ”Pelle” gentager successen med eget musikalsk one-child-comedyshow i Vejle Musikteater

Med over tre millioner visninger på Facebook og Youtube, og optrædener i landets revyer, stiftede du højest sandsynlig for første gang et sjovt bekendtskab med satirefiguren “Pelle”, aka Trine Gadebjerg. Siden fulgte en succesfuld turné i efteråret 2022 med comedyshowet “Verden ifølge Pelle”.

Til marts 2023 kan du nu glæde dig over et glædeligt gensyn med showet, som igen lægger vejen forbi Store Sal i Vejle Musikteater.

I 2020 fik revyfiguren Pelle sit helt store gennembrud på sociale medier, da “Nytårstalen” stod for imponerende tre millioner visninger og 70.000 delinger på Facebook. Harsk samfundskritik og -satire strømmede fra den populære ”fem-og-et-halv-år-gamle” Pelle, når han med lige dele barnesprog og -begrebsverden forsøgte at gengive sine forældres samtaler om alt fra coronaregler, fodbold over Påske til krigen i Afghanistan. Til marts kommer det populære show, med den ukronede revydronning Trine Gadeberg, tilbage til Vejle Musikteater med “Pelle” i one-child-comedyshowet – og han tager en masse venner med!

Se videoerne med Pelle, klik her.

Verden ifølge Pelle

Pelle kom oprindeligt til verden i 1989 under navnet Svend-Bent, da Trine Gadeberg arbejdede som pædagogmedhjælper og fik udleveret guldkorn af børnene i institutionen. Efter kort tid blev Svend-Bent til en reel revyfigur, som optrådte på ”Syvkanten” i Varde. Pelle, som vi kender i dag, blev dog til under Kerteminderevyen i 2017 og året efter sluttede Kasper Le Fevre sig til som tekstforfatter på figuren.

Pelle har sidenhen fået et mere politisk satirisk udtryk – og med et glimt i øjet sætter Gadeberg og Le Fevre fokus på, hvordan børn opfatter den måde, voksne taler til og med hinanden om samfundsaktuelle emner. I 2018 fik Trine Gadeberg ”Årets Revykunstner”, også kendt under navnet ”Årets Dirch” for rollen som Pelle.

”Pelle lever i en verden, hvor voksne mennesker har mange meninger om, hvordan livet skal leves og ikke mindst om, hvordan landet skal ledes. Pelle er derfor på mange måder et sandhedsvidne i den kyniske verden, vi lever i. Tonen har ikke før været så modbydelig og hård blandt voksne, som den er lige nu, og det forholder Pelle sig helt barnligt og åbenlyst til.” – fortæller Trine Gadeberg.

Venner af Pelle

Men Pelle er ikke helt alene. Til comedyshowet til marts har han selskab på scenen. Alle rollerne spilles af Trine Gadeberg, og publikum kan blandt andre se frem til at møde den 81-årige enke Emma Poulsen, der har en glubende appetit på hankøn i alle afskygninger, neurotiske Jannik Snoghøj, som bor på samme vej som Pelle, der er stærkt præget af tvangstanker og tager sin temperatur dagligt – og selvfølgelig Pelles teenagestoresøster Liza, hvis utallige konflikter er en daglig undren for Pelle, som forsøger at forstå årsagerne til problemerne.

  • Del siden: