Verdensballetten m. ukrainsk stjerneballerina

 • Verdensballetten m. ukrainsk stjerneballerina
 • Køb min. 4 - spar 25%
 • Dato 31.
  Juli
  2022
 • Tid 16.00
 • Sted Jelling Højene
 • Priser 195 - 595 kr.
 • Genre Dans, Éner-plads - spar 50 %, Open Air, UNG billet - spar op til 50 %
 • Arrangør Vejle Musikteater
 • Varighed Ca. 2 timer inkl. pause
 • Pladstyper Nummererede pladserSiddepladser

Verdensballetten m. ukrainsk stjerneballerina

NICE PRICE: Spar 25% v. køb af min. 4 billetter

Oplev ballet i Verdensklasse!

I Vejle Musikteater glæder vi os over at kunne præsentere den ukrainske stjerneballerina Lana Salenko og de engelske stjernedansere Steven McRae og Xander Parish på scenen i Jelling. Samtidigt fortsætter det koreografiske samarbejde med den danske balletdanser Tobias Praetorius fra Den Kongelige Ballet, hvorfra vi også kan præsentere stjernene Alban Lendorf og Astrid Elbo.

Vi sørger tilmed for at der er opsat nummererede stole, så alle gæster har bedst mulig udsyn til scenen. Det populære arrangement er i 2022 fordelagtigt flyttet til det plane græsområde foran den flotte kirke. Og arrangementsområdet vil være omkranset af hegn, så der skabes det bedst mulige oplevelsesrum til at præsentere verdensballet for alle betalende gæster.
Læs mere Mad og drikkevarer

Du er velkommen til at sidde på området omkring pladsen og nyde din medbragte mad og/eller drikkevarer før forestillingen. Du har også mulighed for at købe drikkevarer på pladsen.

Læs mere Ukrainsk stjernedrys på Verdensballetten i Jelling

Til årets forestilling har den kunstneriske leder Steven McRae samlet et hold med nogle af de allerbedste internationale balletstjerner. Publikum kan fx opleve den ukrainske stjerneballerina Lana Salenko, der til daglig er solodanser ved Statsballetten i Berlin. Hun medvirkede for nylig til en stor gallaforestilling til fordel for Ukraine, som fandt sted på Det Kgl. Teater i København. Her var hun med til at samle en million kroner ind til Røde Kors´ arbejde blandt krigens ofre i Ukraine.

Lana Salenko er født og opvokset i Kyiv, uddannet ved teatret i Donetsk og har siden 2007 været tilknyttet statsballetten i Berlin – de sidste 10 år som solodanser. Til daglig bor hun med sin mand og sine børn i Berlin, men forældrene og en bror bor stadig i Kyiv.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Kunst er et vigtigt livsbekræftende lyspunkt i en mørk tid. Vi er derfor særligt i år stolte af at kunne præsentere nogle af de største internationale og danske balletstjerner på scenen i Jelling. Vi glæder os ikke mindst til at præsentere den ukrainske stjerneballerina Lana Salenko og vise, at vores tanker går til det ukrainske folk.” 

Læs mere Engelsk solodanser flygtede fra Rusland

Det er også lykkedes Steven McRae, at få den engelske solodanser Xander Parish med på holdet til Verdensballetten i år. De sidste 12 år har han danset hos Mariinskij Balletten i Sankt Petersborg og de seneste fem år som solodanser. I begyndelsen af marts valgte Xander Parish dog at forlade Rusland pga. krigen i Ukraine. Kort tid herefter fik han tilbudt tilbudt at danse titelrollen i Crankos ballet Onegin på Nationalballetten på operaen i Oslo, hvor han danser i foråret 2022.

Læs mere Danske balletstjerner

På plakaten til årets forestilling er også to af dansk ballets allerstørste stjerner, Alban Lendorf og
Astrid Elbo. Han har været solodanser i København siden 2011 og er fast gæst på verdens førende
scener. Han er tillige solodanser ved American Ballet Theater på The Met i New York. Astrid Elbo er
solist ved Den Kgl. Ballet og danser de store roller i både det klassiske og det moderne repertoire.

Læs mere Pas de deux til Dronning Margrethe

Den unge fremadstormende koreograf Tobias Praetorius, som til daglig er solist ved Den Kgl. Ballet i
København, vil til årets forestilling i Jelling kreere en ny pas de deux til Astrid Elbo og Alban Lendorf. Dansen dedikeres til Dronning Margrethe og er en særlig hyldest til Majestæten i anledning af
hendes 50-års regentjubilæum. Tobias Praetorius har været tilknyttet Verdensballetten siden 2019 både som balletdanser og som koreograf.

Læs mere Om Verdensballetten

Verdensballetten gæster en af Danmarks mest historiske områder, når ensemblet den 31. juli igen præsenterer en fantastisk forestilling i Jelling. De historiske omgivelser bliver forestillingens unikke sceneri denne sommerdag, mens balletdansere fra nogle af verdens fineste kompagnier akkompagneres på scenen af klassiske musikere og dansk operasang.

Forestillingen indeholder kendte klassiske som nyere moderne stykker og vil velkendt og trygt blive ledt af Verdensballettens konferencier og tenor Jens-Christian Wandt. Hans tilstedeværelse, samt et let sammensat kunstnerisk program sikrer, at alle – kendere som nybegyndere – kan være med.

Læs mere Værd at vide inden forestillingen

Husk at medbringe billet enten på print eller digitalt. Dørene åbner klokken 15.00.

Sted: Jelling Højene, 7300 Jelling

Pladser: Der er opsat nummererede stole, så alle har bedst mulig udsyn til scenen. Medbring gerne eget tæppe.

Tøj: Medbring gerne varmt tøj, og evt. også et regnslag under armen. Det er desværre ikke tilladt at have paraply med, da det kan skygge for gæster bag dig.

Ledsager: Vi tilbyder en gratis ledsager-adgang til kørestolsbrugere eller handicappede mod forevisning af gyldigt ledsagerbevis.

 • Del siden: