Werther - Vejle Musikteater

Werther

 • Werther
 • Dato 26.
  Februar
  2024
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Priser 180 - 510 kr.
 • Genre Teater
 • Arrangør Teater Vejle
 • Varighed Ca. 2 timer 30 minutter - inklusiv pause

De knuste hjerters opera nr. 1 af franske Jules Massenet efter Goethes kultroman Den unge Werthers lidelser med Den Jyske Opera og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Goethes brevroman “Den unge Werthers lidelser” er tysk litteraturs første bestseller og skabte i sin tid en såkaldt “Werther-mani” i hele Europa. Unge mænd identificerede sig så stærkt med hovedpersonen, Werther, at adskillige gik i hans fodspor og begik selvmord. Den franske komponist Jules Massenet har skabt en af de mest lidenskabelige operaer.

Første akt: Charlotte har på sin mors dødsleje afgivet et løfte om at gifte sig med Albert. Til trods for, at hun ikke er forelsket i ham, har Charlotte affundet sig med sin skæbne, lige indtil hun møder den passionerede Werther, der vækker hendes følelser.

Anden akt: Få måneder senere. Charlotte har holdt sit løfte og giftet sig med Albert. Werther skal til bal sammen med Charlottes yngre søster Sophie, men han virker modvillig. Han er sønderrevet af sine følelser for Charlotte og ender med at storme ud af huset. Det går op for Albert, at Werther er forelsket i hans hustru.

Tredje akt: Werther er begyndt at sende inderlige kærlighedsbreve til Charlotte, der indser, at hun har giftet sig med den forkerte mand. Sophie forsøger at trøste hende. Ikke desto mindre holder Charlotte sit ægteskabsløfte og sender Werther bort. I desperation beder Werther om Alberts pistoler, idet døden synes at være den eneste udvej …

Fjerde akt: Juleaften. Charlotte leder efter Werther for at forhindre ham i at begå selvmord, men hun kommer for sent. Werther har allerede såret sig selv dødeligt. Hun bedyrer ham sin kærlighed og kysser ham, før han dør, imens julesang høres i det fjerne.

Introduktioner  
v. repr. fra Den Jyske Opera i Jacob Gade Salen (max. 280 publ.)

kl. 17.00 – ca. 17.45. Reserver en gratis billet HER
kl. 19.00 – 19.15 uden reservation. 

TOSCA I MUSIKHUSET AARHUS 15.-23. AUGUST – SPAR 100 KR. PR. BILLET
I sæson 23/24 må vi undvære operapakken. Til gengæld sender vi et rabatlink til Den Jyske Operas nyopsætning af TOSCA i august til alle, der senest den 1. juni 2023 har købt billet til alle Den Jyske Operas tre forestillinger i Vejle, foruden JULESANG & MESSINGKLANG også RAVNEN og WERTHER.
Læs mere om de nye fordele i 23/24 her

Medvirkende
Se www.jyske-opera.dk, Den Jyske Opera, Sønderjyllands Symfoniorkester
Musik Jules Massenet 
Libretto Édouard Blau, Paul Milliet og Georges Hartmann efter Goethes roman Den unge Werthers lidelser. 
Sprog Synges på fransk med danske overtekster
Foto Den Jyske Opera

Varighed: Ca. 2 t. 30 min. m. pause

 • Del siden: