Zinkdrengene - Vejle Musikteater

Zinkdrengene

 • Zinkdrengene
 • Dato 14.
  Marts
  2023
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal, Scenen
 • Priser 55 - 205 kr.
 • Genre Skuespil, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør Teater Vejle
 • Varighed Ca. 2 timer og 50 minutter inkl. pause

AKUT360s stifter og leder, Reumertvinderen Andreas Dawe har dramatiseret Svetlana Aleksijevitjs bog af samme navn. Råt og indtrængende teater for alle aldre.

ZINKDRENGENE – beretninger fra Afghanistankrigen 1979-89, hvor der deltog en million sovjetiske soldater i en altødelæggende krig. Ca. 15.000 af dem blev sendt hjem igen i sorte, forseglede kister af zink, og op imod halvanden million afghanere mistede livet. Hvor den officielle udgave af krigens resultater primært er båret af beretninger om store sejre og ærefulde heltegerninger, giver den hviderussiske forfatter Svetlana Aleksijevitj, der i 2015 modtog Nobelprisen i litteratur, sovjetiske soldater, sygeplejersker, mødre og enker en stemme – og det er helt andre historier, de fortæller om krigen i Afghanistan; ubærlige og gribende vidnesbyrd om krigens sande væsen og dens konsekvenser for en hel generation.

Forestillingen henvender sig til både det modne og det unge publikum med interesse for stærke og naturalistiske historier, for krigens psykologi og konsekvenser.

Anmeldelse

“Det er denne menneskeliggørelse af krigens omkostninger, der gør den velegnet til teater, ikke mindst hvis man er i besiddelse af skuespillere, der kan kunsten at skabe den nødvendige identifikation med de vekslende skikkelser i denne sorgens monologers stafet, så smerten forplanter sig til tilskuerrækkerne. Det har man på Husets Teater, hvor instruktøren Andreas Dawe, der også dygtigt har bearbejdet forlægget, har iscenesat med glimrende sans for naturalistisk intensitet.” – Berlingske

Bog & Teater-arrangementer på Vejle Bibliotek:
Mandag 5. september 2022 kl. 19.00: Andreas Dawe fortæller om bearbejdelse og instruktion af ”Zinkdrengene”.
Tirsdag 14. marts 2023 kl. 17.00: Samtale og tapas før forestillingen.

Medvirkende

Marina Bouras, Charlotte Munch, Brian Hjulmann og Jesper Hyldegaard
Bearbejdelse og instruktør Andreas Dawe
Komponist Nini Julia Bang
Scenograf Julie Forchhammer
Lysdesign Mikkel Jensen
Lyddesign Gregers Kjær
Videodesign Julie Forchhammer og Mikkel Jensen
Foto Henrik Ohsten Rasmussen

 • Del siden: