Kan vi hjælpe dig med information om arrangementer, presseakkreditering, baggrundsviden om musikteatret, eller andet?

Du meget velkommen til at kontakte os, eller orientere dig om Vejle Musikteater herunder.


Pressekontakt

Søren Huld
Marketing- & kommunikationschef
sorhu@vejle.dk
Tel. +45 7943 2022
Mobil +45 2467 2141

Angående diverse annoncesalg henvises til: musikteatret@vejle.dk

Mette Nørgaard Kier
Direktør
mekie@vejle.dk

Indeholder din mail personfølsomme oplysninger?! Bemærk, at Vejle Musikteater er forpligtet til at slette alle indkomne e-mails og vedhæftede dokumenter/bilag, som indeholder personfølsomme oplysninger, fx CPR-nr. mv. I så fald skal du kontakte os via en krypteret digital postkasse. Som privatperson er det fra www.e-Boks.dk , og som virksomhed fra www.virk.dk . I begge tilfælde skal du vælge Vejle Kommune, Vejle Musikteater.


Udvalgte pressemeddelelser

2024

|03|05|2024| Fornem Reumert-nominering til jysk-københavnsk musical-projekt

Hele Danmarks Musicalteater bestående af Holstebro Teater, Vejle Musikteater og One and Only Musicals har modtaget en nominering til Årets Reumert i kategorien Årets Musical/Musikteater for MOULIN ROUGE! THE MUSICAL.

Foto: Miklos Szabo

Foto: Miklos Szabo

I går blev årets nomineringer til landets største teaterpris, Årets Reumert, offentliggjort, og her var megasuccesen MOULIN ROUGE! THE MUSICAL med i det fine selskab i kategorien Årets Musical/Musikteater. Den stjernebesatte forestilling, der er en co-produktion mellem
Holstebro Teater, Vejle Musikteater og det københavnske teaterselskab One and Only Musicals, blev en overvældende succes med 100.000 solgte billetter, udsolgte huse og nogle af de flotteste anmeldelser til en musical i mange år.

Hos de tre parter er der stor begejstring over den flotte nominering. CEO og Executive Producer Jesper Winge Leisner udtaler:

Det er en fantastisk krone på værket for Hele Danmarks Musicalteater, at vi belønnes med en Reumert-nominering. Samarbejdet med Holstebro Teater og Vejle Musikteater har både kreativt og produktionsmæssigt fået One and Only Musicals op i gear og muliggjort, at vi er i stand til at producere musicals på et niveau vi ikke har været i nærheden af før. Og vi er enormt glade for alt hvad vi har vist, at vi er i stand til at skabe sammen på tværs af geografiske afstande”.

I Vejle Musikteater hæfter direktør Mette Kier sig ved det kreative potentiale, som Hele Danmarks Musicalteater forløser:

“I MOULIN ROUGE! THE MUSICAL gik alting op i en højere enhed. Vi kom alle med det bedste vi havde, og det blev også rent kreativt den mest fuldendte forestilling, vi har skabt sammen. Vi er meget stolte af at have været med til at realisere en af de flotteste og mest anmelderroste danske musicalopsætninger i årevis. Vi har en ambition om at skabe musicalteater af høj international klasse i de kommende år, så en Reumert nominering er et dejligt skulderklap”, afslutter hun. 

På Holstebro Teater hilser direktør Anders Jørgensen også nomineringen velkommen.

Det er enormt tilfredsstillende, at vi som co-producenter kan skabe noget sammen som publikum, anmeldere og nu også Reumert-juryen synes er noget helt særligt. Der er unægtelig en sandhed i, at sammen er vi større.  Vi synes det er enestående, at vi sammen med One and Only Musicals og Vejle Musikteater de sidste 12 måneder har skabt tre store musicalopsætninger, som hver især har solgt over 100.000 billetter, og at det nu kulminerer med en Reumert-nominering i én af de vigtigste kategorier er meget glædeligt”.

Om Hele Danmarks Musicalteater ender med at vinde en Reumert-statuette, afgøres den 20. juni ved en stor anlagt prisuddeling i Odeon i Odense.

|01|02|2024| Arrangement for kræftramte og deres pårørende: Lys i mørket

Søndag den 24. marts inviteres kræftpatienter og/eller pårørende til arrangement i Vejle Musikteater med titlen “Lys i mørket”. Underholdningen står Steffen Brandt Trio og Christian Fuhlendorff for. Konferencier er skuespiller Esben Dalgaard Andersen, som selv lever med en kronisk kræftsygdom.

Billetter koster kun 45 kr. og købes via en QR-kode i en flyer, som uddeles/ligger i Kræftafdelingen på Vejle Sygehus, samt i Kræftpatienternes hus i Vejle. 

Lokalt samarbejde om et godt formål

Arrangementet er kommet i stand takket været et samarbejde mellem Vejle Musikteater, Vejle Sygehus og Kræftens Bekæmpelse i Vejle Kommune samt Middelfart Sparekasse.

Vejle Musikteater tog initiativ til arrangementet i efteråret 2023 og rakte ud til Sygehus Lillebælt, som koblede Musikteatret sammen med Kræftens Bekæmpelses lokalforening og Kræftpatienternes Hus. De har sammen ydet en stor indsats for at få stablet arrangementet på benene, så kræftpatienter og deres pårørende kan få en positiv oplevelse, at se frem sig til.

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, fortæller:

“Vi vil gerne være med til at give kræftpatienter og deres pårørende noget at glæde sig til

i en ellers svær tid, og vi ved at kulturoplevelser er noget, man kan være fælles om på tværs af generationer. Samtidig er Sygehus Lillebælt i Vejle i fem år i træk blevet kåret som det bedste kræftsygehus i Danmark, og derfor var det oplagt at række ud til Sygehuset.” 

John Pedersen, formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Vejle, tilføjer:

“Jeg er så glad for at det lykkedes at få dette fantastiske arrangement op at stå. Vi vil gerne være med til at give en kulturel oplevelse og et åndehul i et sygdomsforløb, som for de fleste er voldsomt og opslidende. Hver gæst har mulighed for at invitere tre venner eller familiemedlemmer med. Arrangementet koster blot 45 kr. pr. deltager.”

John Hauge Nielsen, afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse Vejle, supplerer:

“Hvis vi i Middelfart Sparekasse kan bidrage til at gøre en positiv forskel for kræftramte og deres pårørende, om ikke andet så bare for en enkelt aften, så vil vi selvfølgelig gerne det. Derfor var det en nem beslutning at gå helhjertet ind i et arrangement som “Lys i mørket”. Først og fremmest for at støtte det gode initiativ, men også for at bakke op om de mange frivillige i Kræftens Bekæmpelse i Vejle, som dagligt kæmper for at gøre en forskel for kræftsagen. Tak fordi I gør en forskel.”

Sådan køber man billet

Der er adgang til at købe billetter med et betalingslink/QR-kode via en flyer, som uddeles/ligger i Kræftafdelingen på Vejle Sygehus, samt i Kræftpatienternes hus i Vejle. 

I de tilfælde hvor det er muligt ,vil Kræftens Bekæmpelses Lokalforening og Kræftpatienternes hus også sende mail ud om arrangementet til den rette målgruppe. 

Arrangementet arrangeres for kræftramte og op til 3 pårørende/venner. Billetter koster 45 kr. pr. billet.

Vejle Musikteater, Store Sal

Den 24. marts 2024

Kl. 14.00

Fakta om kræft i Vejle (Kilde: Kræftens Bekæmpelse)

Vejle har en særlig placering og betydning på kræftområdet. Det skyldes særligt, at Vejle Sygehus er specialsygehus for kræft – og i en årrække er blevet kåret som Danmarks bedste kræft sygehus. Kommunens varetagelse af forebyggelses- og kræftrehabiliteringsområdet og Kræftens Bekæmpelses tilstedeværelse er også en del af billedet.I sommers rykkede Det Nationale Sorgcenter desuden til Vejle. 

Statistisk og nøgletal

Hvert år får 794 borgere i Vejle konstateret kræft. 269 af dem er i den erhvervsaktive alder, og 238 får brug for rehabilitering efter kræft. 6.455 personer i Vejle Kommune lever med kræft.

Hvert år dør 302 personer af kræft i Vejle Kommune. Tallene svarer forholdsmæssigt nogenlunde til niveauet på landsplan, da Vejle Kommunes de­mografi og borgernes sundhed ikke adskiller sig væsentligt fra landsgennemsnittet. (1)

Kilde 1: Kræftens Bekæmpelse. Se cancer.dk/hjaelp-viden/fakta-om-kraeft/kraeft-i-tal/regioner-og-kommu­ner/kommuner/

|23|01|2024| Vejle Musikteater offentliggør første grønne regnskab

Vejle Musikteater udgiver sit første grønne regnskab, og tager skridt i en grønnere retning. Musikteatret indbyder samtidig til dialog i kulturbranchen om den vigtige grønne dagsorden.

Vi skal krybe før vi kan gå 

I 2023 har Vejle Musikteater i et samarbejde med et eksternt konsulentfirma, udarbejdet musikteatrets første grønne regnskab (Carbon Management Strategi Plan). Der er anvendt data for året 2019, som er et såkaldt baseline år, som er seneste hele normale år før Corona, da regnskabet blev udarbejdet i 2023.  

Det grønne regnskab er ikke én facitliste. Det er en ét af mange skridt på en spændende grøn rejse for Vejle Musikteater. Rejsen afsluttes i princippet aldrig, men er et blivende fokus på at udvikle og forbedre den grønne vej for miljøet og Vejle Musikteater.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Vi har skudt det nye år i gang med at offentliggøre vores første grønne regnskab. Det er vi ret stolte af. Vi vil gerne være med til at bidrage til et grønnere musikteater, en mere grøn kulturbranche og til en dialog om dette vigtige område.”

Musikteatret har allerede i nogle år arbejdet med grønne initiativer, men med det grønne regnskab i hånden har musikteatret fået et “grønt kompas”, som mere præcist viser grønnere veje for musikteatret, i forhold til mål og handlinger. Det er et kompas, som hele tiden skal justeres.    

Tor Futtrup, ESG-ansvarlig i Vejle Musikteater, uddyber:

“Med det grønne regnskab i hånden er vi blevet mere konkrete. Vi har nu fået ét billede af, hvor vi står, og hvor vi skal sætte ind. Nu er vi i gang. Det er samtidigt vigtigt at forstå, at det er en proces, hvor vi hele tiden kan optimere og dygtiggøre os.”

I 2024 vil musikteatret arbejde videre med regnskabet og anvende nyeste data fra 2023. 

Læs vores grønne regnskab HER

|17|01|2024| Verdensstjerner kommer til Vejle

Verdensstjernerne fra The Script besøger den smukke Store Sal i Vejle Musikteater fredag den 5. juli 2024.

Med plads til 1.100 pladser venter der en unik og intim koncertoplevelse i Store Sal i Vejle Musikteater, hvor fans kommer helt tæt på verdensstjernerne i The Script.

Billetsalget er begyndt onsdag den 17. januar kl. 10.00

Hitband i en liga for sig selv

The Script brød igennem i 2008, og siden har bandet stået bag verdenshits som ‘Hall of Fame’, ‘If You Could See Me Now’, ‘Superheroes’, ‘Breakeven’, ‘Rain’ og mange flere. Bandet har solgt millioner af album, indtaget hitlister verden over og leveret pophit på pophit.  De har manifesteret deres succes med 5 platinsælgende album, 6 nummer 1 sælgende album i UK, 6 milliarder streams, 30 millioner solgte singler, 11 millioner solgte albummer samt 13 millioner månedlige streams på Spotify.

Unik koncertoplevelse i Vejle Musikteater

Med imponerende 2 millioner solgte billetter til koncerter verden over, har The Script indtaget pladsen som et af de helt store koncertnavne. Der venter publikum en unik koncert- og lydoplevelse i Vejle Musikteaters smukke og intime sal, da kun 1.100 billetter er i salg. Her kommer fans helt tæt på verdensstjernerne.

2023

|21|11|2023| Stor NATASJA-musikforestilling kommer til Vejle Musikteater i 2024

Publikum kan glæde sig til en dramatisk, pulserende og moderne musikalsk fortælling om stortalentet Natasja, som var en af Danmarks største og stærkeste stemmer inden hun på tragisk vis døde i en trafikulykke i 2007.

Forestillingen bindes selvfølgelig sammen af Natasjas udødelige sange som “Gi’ mig Danmark tilbage, “Ildebrand i byen”, “Op med Ho’det”, “Smuk og dejlig” og “I Danmark er jeg født”, samt helt nye handlingsbærende sange. 

Billetsalget begynder fredag den 24. november 2023 kl. 10.00 på www.vejlemusikteater.dk og spiller i Vejle Musikteater i perioden den 27. – 29. november 2024.

En musikalsk livshistorie

NATASJA-forestillingen tager os med ud i alle tænkelige (og også et par af de mere utænkelige) hjørner af Natasja Saads liv, musik og karriere. Fra de første famlende koncerter i et mørkt, pumpende og uden tvivl lettere tilrøget Ungdomshuset på Nørrebro, til livsfarlige hestevæddeløb i Sudan, skuffelser hos pladeselskaberne og de første store hits i midten af 00’erne, hvor Natasja placerede sig tungt på tronen som Danmarks nye hiphop og reggae dronning.

Vi er med på opturene og nedturene, fra sammenbrud og knoglebrud til glædesudbrud og gennembrud. Fra den spæde start til den sørgelige slutning; det fatale trafikuheld på Jamaica og det legendariske efterliv, hvor Natasjas sange insisterer på at bibeholde sin relevans.

Musikforestillingen byder på kunstnerens udødelige tekster samt helt nye, handlingsbærende sange skrevet af Clemens Telling, som dramatisering af Natasjas begivenhedsrige og volatile liv. 

NATASJA er kort fortalt en musikforestilling til de unge, de gamle og alle os midt imellem.

Stor legende fortjener store talenter 

I modsætning til den vanlige stil inden for både reggae og hiphop – hvor det historisk set alt for ofte har været manden, der førte ordet, mens kvinderne stod for dansetrinene – er det i forestillingen NATASJA kvinderne, der har ordet i deres magt og mændenes tur til at bevæge sig.

Publikum kommer til at opleve en håndfuld af Danmarks stærkeste kvindelige vokalister, som på flotteste vis bærer historien og Natasjas repertoire i et dramatiseret sansebombardement. På scenen kan publikum blandt andet se frem til at opleve Cisilia Ismailova, Feven Geles, Roberta Hilarius Reichhardt, Caroline Henderson, Pharfar og Trine Appel, som sammen med fire mandlige dansere deler forestillingens mere end 20 roller.

På scenen kan publikum ligeledes opleve en af landets mest kendte producere og Natasjas ven, Pharfar, der både som artist, komponist og trommeslager var med til at producere musikken og mobilisere Natasjas store landvindinger i anden halvdel af hendes karriere. Pharfar indgår også som en del af castet i NATASJA.

Folkene bag NATASJA

Musikforestillingens manuskript er skabt af den Grammy- og Reumert-vindende musiker Clemens Telling. Idémageren er bedre kendt under kunstnernavnet MC Clemens og har i flere årtier sat et markant aftryk på dansk rap og hiphop, både med udgivelser, koncerter og teaterforestillinger. Omtrent halvdelen af musikforestillingen er skrevet af Natasja selv, idet hun i sit indsigtsfulde og dybsindige sangkatalog selv formulerede de dramaer og dilemmaer, hun stod overfor. Den anden halvdel er skrevet af Clemens Telling, baseret på research og ikke mindst hans personlige kendskab til Natasja.

Instruktør er Nikolaj Cederholm, en af Danmarks absolut mest anmelderroste og indflydelsesrige instruktører inden for musikdramatik. Han har for nyligt haft premiere på en særdeles anmelderrost opsætning af Gasolin på Østre Gasværk, og har tidligere bl.a. instrueret Terkel i Knibe – The Motherfårking Musical (2019) i samarbejde med Clemens Telling, der også til den forestilling skrev manuskriptet og komponerede nye sange.

FAKTA OM NATASJA

Holdet: 

 • Musik og sangtekster: Natasja Saad, Pharfar, Saqib Hassan, Rasmus Seebach, Nicolai Seebach, Rune RK, Volmers World, Kenneth Bager m.fl.
 • Manuskript & idé: Clemens Telling 
 • Instruktør: Nikolaj Cederholm 
 • Koreograf: Toniah Pedersen 
 • Produceret af: Lion Musicals i samarbejde med Live Nation og Clement
 • Arrangør: Vejle Musikteate

Rolleliste: 

 • Natasja/Natasjas veninde: Cisilia Ismailova 
 • Natasja/Natasjas veninder: Feven Geles 
 • Natasja/Natasjas veninde: Roberta Hilarius Riechhardt
 • Ridelæreren: Caroline Henderson 
 • Pharfar: Pharfar
 • Kirstine Saad (Natasjas mor): Trine Appel
 • Danser: Luc Boris André Kouadio
 • Danser: Ibrahim Ukash Flensborg Madsen 
 • Danser: Oliver G. Zohore Bergstedt 
 • Danser: Suad Demirovic

Spilleperiode: 

Repremiere: 25. oktober 2024 i Tivolis Koncertsal

København: 25. oktober – 7. november 2024, Tivolis Koncertsal. Billetbestilling: www.ticketmaster.dk

Vejle: 27. – 29. november 2024, Vejle Musikteater. Billetbestilling: www.vejlemusikteater.dk

Natasja Saad

Musikalske diller og døgnfluer kommer og går i et tempo, der kan tage pusten fra selv den mest flittige DJ, men ingen dansk urban-artist har som Natasja formået at transcendere tidens tand og trends, selv her 15 år efter hendes alt for tidlige død. Trafikulykken på Jamaica i 2007 kostede hende ganske vist livet, men Natasja ikke desto mindre at sætte så store aftryk på landets radioer, scener og pladesamlinger, at hun med rette skrev sig ind i både musikhistorien og folkesjælen, side om side med de allerstørste. Og vejen dertil var bestemt ikke kedelig.

Natasja Saad blev født i København i 1974, og selvom skæbnen først skulle føre hende forbi et sudansk hestevæddeløb, som hun i øvrigt vandt, på trods af, at hun red med en brækket hofte, var det i sidste ende musikken, der kaldte højest.  Allerede i de tidlige teenageår stod det klart, at hiphop genren, som dengang stadig mest af alt var forbeholdt de store amerikanske stemmer, nu havde fået sit eget danske stjerneskud i den unge dansk-sudanske pige fra København. 

Sammen med veninden Karen Mukupa dannede Natasja duoen No Name Requested, som sang sig ind på hitlisterne med Colors of My Mind, det første af mange hits fra Natasjas hånd, der viste, at hun besad en sjælden sans for at forene feminin gadelyrik og internationalt flow med den folkelige appel, som de færreste trods alt kommer langt uden at besidde her i Danmark.

Men kommerciel succes eller ej, så var Natasja, som koreograf Toniah Pedersen siger det, “tro mod sig selv – altid.” Selvom karrieren bød på flere højdepunkter op gennem de tidlige 00’ere – heriblandt en gæsteoptræden på Bikstok Røgsystems Cigar og hittet Op med ho’det  – nåede Natasja desværre aldrig selv at se albummet I Danmark er jeg født brage ind på hitlisterne og hen over diskene i landets pladebutikker. Det blev udsendt få måneder efter Natasjas død, men især Gi’ mig Danmark tilbage, Natasjas konstruktive skideballe til den dengang tiltagende danske smålighed og ‘hyggeracisme’, blev spillet så højt, heftigt og hyppigt, at hun med sikkerhed kunne lytte med fra himlen.

I dag husker vi Natasjas for hendes hjertevarme, men træfsikre personlighed, hendes lyst til at tale højt og ærligt, på vegne af andre unge med multietnisk baggrund, men også for alle os, der som hende drømte om en bedre vej frem. At det så tilmed var en vej, vi også kunne danse til og synge med på, er lige netop dét, forestillingen Natasja hylder og fejrer. Som Natasjas ven, producer og samarbejdspartner Pharfar udtrykker det: “Natasja viste mig, at drømme kan blive virkelige.”

Statement fra Clemens Telling – Idémageren bag NATASJA

”Når man som forfatter analyserer Natasjas liv, for at øjne hvor dramaet, spændingen og udviklingen ligger, bliver det hurtigt klart, at Natasja følte sig hjemme i flere kulturer. Selvom hun elskede stegt flæsk, persillesovs og Islands Brygge, hvor hun boede som enebarn med sin mor, blev hun desværre også mindet om sin hudfarve af uforstående danskere, der betegnede hende som ‘sort’.

I modsætning hertil blev hun i Sudan, hvor hun ellers trivedes med farens side af familien og søskende, kaldt ‘hvid’. Og hendes danske vaner, frihedstrang og passionen for ridesport var meget langt fra Sudans traditionelle syn på kvindelige gøremål.”

Natasjas musikalske sjæl og tekniske færdigheder, dragede hende i retning af Jamaica, hvor hun følte, de bedre forstod, hvad hun havde at byde på. Her fik hun respekt for sine ‘skills’. Mens de beundrede hende for at være fra ‘the motherland’ (Afrika), men blev samtidig behandlet som en rig vesteuropæer og altså også en mulighed for at tjene hurtige penge.

Som individ i København var hun ligeledes en hybrid mellem at være en af de absolut bedste moderne vokalister Skandinavien har fremelsket, en passioneret, hårdtarbejdende jockeyaspirant og en kompromisløs partygirl, der både kunne rappe og drikke de hårde drenge under bordet. Og bag disse samtidig en fintfølende lyriker, der kunne sætte ord på strømninger i tiden med en – for kulturen – sjældent set feminin flair, flamboyante færdigheder og fandenivoldsk folkelighed.

Derfor har jeg valgt at bruge netop lyrikken som en del af formsproget i forestillingen. Det bliver til endnu et lag i vores hyldest til Natasjas og hendes styrke inden for ordene og sammensætningen af dem. Selv når der ikke synges på scenen, udtales replikkerne med en rytme, som publikum nærmest kan trampe med på.

Ud over at hun ofte kom for sent, var det som om, hun altid var på vej et sted hen. Jeg husker til begravelsen, at én sagde, at selvom hun døde alt for ung, var det som om hun havde nået at leve tre liv. Natasja formulerer selv denne splittelse mellem de tre liv, hun levede simultant, i nummeret ‘I Danmark er jeg født’. Det er den splittelse, der er udgangspunktet for vores iscenesættelse. Natasja spilles simpelthen af tre forskellige skuespillere. En for mig vild idé, som giver mere og mere mening, jo længere jeg dykker ned i beretningerne om Natasjas omfangsrige liv.

Dog er kronologien flippet, så man forstår, at Natasja levede livet til det sidste og formentlig godt kendte risici, hvilket dog ikke holdt hende tilbage, da hun stoisk og heroisk tog skæbnen i egne hænder.”

|14|11|2023| Rock i Byparken 2024: Her er navnene!

Stærkt program til Rock i Byparken i Vejle: I 2024 står Tobias Rahim, Andreas Odbjerg, Suspekt, Tina Dickow, Jada & Pil på scenen i Byparken!

Vejle Musikteater kan nu løfte sløret for programmet til Rock i Byparken 2024, der som vanligt tæller nogle af største danske musiknavne på den nationale musik-stjernehimmel. Og som altid er programmet udvalgt i samarbejde med publikum. 

Programmet er offentliggjort tirsdag den 14. november kl. 10.00, og billetsalget er skudt i gang på www.vejlemusikteater.dk

Musikstjerner & sommersol i Byparken 2024

Man må sige, at musiknavnene til Rock i Byparken 2024 er et kæmpe skud af musikvitaminer, som alle kan glæde sig til. Ja, man kan næsten ikke vente til det igen bliver sommer i Byparken i Vejle. For musikstjernerne står som vanligt i kø på scenen i den hyggelige bypark i Vejle: Tobias Rahim, Andreas Odbjerg, Suspekt, Tina Dickow, Jada, & Pil. Det tegner til at blive en skøn august måned i 2024. 

Fredag den 16. august: Jada & Andreas Odbjerg  

Fredag den 23. august: Tina Dickow & Suspekt    

Fredag den 30. august: Pil & Tobias Rahim     

Publikum har talt

Vejle Musikteater har som altid spurgt det fantastiske publikum til råds. Musikprogrammet i 2024 tager derfor afsæt i publikums ønsker.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Det er som altid et spændende puslespil at få til at gå op, men vi bestræber os altid på at imødekomme publikums ønsker. En stor tak skal derfor igen lyde til Danmarks bedste publikum, som kommer med inspiration og ønsker til årets program. Vi glæder os allerede til sommeren 2024.”

Perfekt julegaveidé til en fed musikoplevelse

Vejle Musikteater kan igen præsentere et stærkt program til en stærk pris. Kun 695,- (inkl. gebyr) for en partoutbillet med hele 6 koncerter, som omregnet svarer til kun 116,- pr. koncert! Det fås ikke meget bedre i det danske musikland – et godt bud på den perfekte julegave!

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Jeg er sikker på, at det er et varmt emne som julegave, og som kommer til at ligge under mange juletræer i år!”

|31|07|2023| Sidste topnavn på plads til Rock i Byparken 2023, og Vejle Musikteater melder nu om få billetter!

Den 11. august skydes Rock i Byparken 2023 i gang. Musikprogrammet til de eftertragtede koncerter er traditionen tro spækket med danske topnavne, og Vejle Musikteater kan nu melde om få billetter tilbage af både partout- og endagsbilletter. 

Samtidig offentliggøres sidste topnavn: Medina erstatter JADA, som tidligere på sommeren måtte aflyse på grund af sin graviditet. 

Der blev lavet aftale med Medina allerede i slutningen af juni måned med offentliggørelse netop i dag. 

Stærkt og fuldendt musikprogram

Man må sige, at musiknavnene til Rock i Byparken i 2023 er et kæmpe skud af musikvitaminer. Musikstjernerne står nærmest i kø: Thomas Helmig, Blæst, Queen Machine, Drew Sycamore, Rasmus Seebach og Medina – der i dag er offentliggjort som sidste topnavn, hvor hun fuldender det stærke musikprogram.    

Medina erstatter JADA, som tidligere på sommeren måtte aflyse på grund af sin graviditet. Der blev lavet aftale med Medina allerede i slutningen af juni måned med aftale om offentliggørelse i dag. 

Publikumssucces og 30 års jubilæum

Vejle og omegn vil til Rock i Byparken! Musikteatret melder nu om få billetter tilbage af både partout- og endagsbilletter. Ja, publikum har taget det stærke musikprogram, med nye stjerneskud samt store og etablerede stjerner, til sig. Der lægges op til en stor musikfest i byparken, som på samme tid bliver en del af flere festlige jubilæumsnedslag i 2023, hvor Vejle Musikteater fejrer 30 års jubilæum.

“Vi glæder os til, at musikfesten i byparken begynder den 11. august. Med offentliggørelsen af Medina fuldender vi et stærkt musikprogram, hvor vi tilmed kan melde om få billetter af partout- og endagsbilletter. Der er lagt op til en kæmpe musikfest og fejring af Vejle Musikteaters første 30 år”. Udtaler Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater.

Datoerne til Rock i Byparken 2023 er:

11. august – Blæst & Thomas Helmig

18. august – Drew Sycamore & Queen Machine

25. august – Medina & Rasmus Seebach

Fakta om musiknavnene til Rock i Byparken i 2023 

Blæst er det nye fremadstormende musiknavn, som alle snakker om i Danmark lige nu som et af de mest lovende live-bands. Nu tager Blæst vejen forbi Rock i Byparken 2023.

Bandet udgav i starten af februar 2022 deres nye ørefængende single “Juice”, der følger trop efter hittet “Ego”, som har været blandt de mest spillede sange på de danske radiostationer.

Blæst skriver sprudlende dansksprogede sange, der emmer af delikate melodier og sprøde beats. Med sin karismatiske vokal præsenterer forsanger Fernanda Rosa ungdommelige tekster om små hverdagsøjeblikke fyldt med stor poesi. Attituden er tilbagelænet og ubesværet, men de groovy, delikate popsange er båret af en ukuelig musikalsk fremdrift.

Thomas Helmig behøver ingen introduktion. Han er en af de største musikstjerner i Danmark nogensinde og kan snart fejre imponerende 40 år på den danske stjernehimmel. Han er manden bag nogle af de største musikhits herhjemme. Vi behøver blot at nævne hits som; “Det er mig der står herude og banker på”, “Stupid man”, “Nu hvor du har brændt mig af”, “Malaga” og mange flere.

Glæd dig til en vidunderlig koncert med Thomas Helmig i Byparken i Vejle, hvor hans faste hold af sublime musikere selvfølgelig er med: Claes Antonsen, Emil Falk, Søren Runge, Poul Reimann, Mads Michelsen, Christian Douglas, Mark Linn, Tilde Vinther og Annelie Karui Saemala Overbeck. 

Drew Sycamore har de sidste to år etableret sig som ét af dansk musiks helt store popidoler. Med gedigne hits som “45 Fahrenheit Girl”, “Take It Back”, “I Wanna Be Dancing”, “Perfect Disaster” og “Let Me Love You” har hun spillet sig helt op i musiksuperligaen i Danmark. Drew Sycamore er lige nu aktuel med singlerne “Madonna” og “Electric Motion”, der har fået massiv airplay på de danske radiokanaler. Sidstnævnte lå #1 på airplay-listen seks uger over sommeren 2022. Flere singler er på vej. Til foråret 2023 udgiver Drew sit tredje album “Masculina”. Når hun rammer Rock i Byparken i sommeren 2023, så er det med nye hits og et nyt show.  

Queen Machine har i mere end ti år begejstret publikum på danske og udenlandske scener. Og til august 2023 står Rock i Byparken i Vejle for skud. Helt i Queens ånd leverer Queen Machine et show med masser af sjæl og ikke mindst et utal af Queens udødelige hits. Det er fx “We Will Rock You”, “Bohemian Rhapsody”, “I Want To Break Free”,” A Kind Of Magic”, “Don’t Stop Me Now”, “Somebody To Love” m.fl. Listen af hits er lang.

Queen Machine består af mesterlige musikere og ikke mindst en karismatisk frontmand. Det er storsyngende Bjarke Baisner, som måske er verdens bedste bud på Freddie Mercury.

Medina har siden 2009 været den største danske kvindelige popstjerne. I dag er hun en levende legende. Hun brød i 2009 igennem med albummet ‘Velkommen til Medina’, og har siden manifesteret sig ved at udgive vedkommende og stærke sange, der er gået helt ind i folkesjælen. Det er fx ‘Kun For Mig’, ‘For Altid’, ‘Ensom’, ‘Kl 10’ og mange flere hits.

Tidligere i år udkom singlen ‘Lidt Endnu’, som også blev udgivet i en version med rapperen D1MA. Hittet fik enorm radioairplay hele foråret. Så Medina gør det igen og igen. Skaber nye hits til det i forvejen imponerende sangkatalog. Medina er i den grad tilbage. Stærkere end nogensinde før.

Rasmus Seebach er ubestridt en af Danmarks absolut største sangskrivere og sangere. Siden gennembruddet i 2009 har Rasmus Seebach vundet et utal af priser og vundet en stor plads i de fleste danske hjerter. På trods af et imponerende bagkatalog, og et utal af rekorder på de danske hitlister, slår Rasmus altid fast, at succes hverken skal måles í musikpriser eller salgstal, men i den magi der skabes sammen med publikum. Så du kan godt begynde at glæde dig til koncerten i Byparken i Vejle.

|03|07|2023| Rekord halvårs-billetsalg i Vejle Musikteater 

De ansatte i Vejle Musikteater kan tage på en velfortjent sommerferie i år. Musikteatret runder nemlig første halvår af med en billetsalgsfremgang på 75 procent.

Foto: Vejle Musikteater

Musicalsatsning booster salget

Hvor flere spillesteder og teatre, i følge flere medier i år, har svært ved at sælge billetter, så oplever Vejle Musikteater lige nu at gæsterne nærmest strømmer i musikteatret. Her runder man fx første halvår af 2023 med en billetsalgsfremgang på 75 procent, når der sammenlignes med første halvår af 2019, som var seneste normale billetsalgsperiode før corona 

Hermed er de positive salgstakter, som musikteatret så spiren af i 2022, slået igennem i 2023. I hele 2022 oplevede musikteatret til sammenligning en billetsalgsfremgang på 20 procent.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

” Vi oplever lige nu en glædelig fremgang i billetsalget. Det er som om at gæsterne hungrer efter at komme ud og opleve kultur. Vi kan se, at vores strategiske musicalsatsning nu bærer frugt. De store klassiske, men også de nye, musicalproduktioner er blandt de bedst bedst sælgende arrangementer. Det trækker samtidig en masse gæster ind på vores hjemmeside, hvor de så præsenteres for og køber nogle af alle de andre dejlige oplevelser, som vi har på hylderne. Det har en positiv afsmittende effekt på det totale salg.”  

Et nærmere kig i salgstallene viser også, at det er musicaltitler, som Grease, Dirty Dancing og Moulin Rouge, der trækker i gæsterne. Men også musicalen Matador, som først spiller i foråret 2024, sælger allerede fantastisk flot, hvorfor der planlægges efter at sætte ekstra forestillinger i salg.

Besøgstallet slår også rekord

Med 30 procent flere besøgende gæster i første halvår af 2023, sammenlignet med første halvår af 2019, så er det også med til at understrege, at gæsterne har taget godt imod programmet i Vejle Musikteater.

I det første halvår af 2023 var de to suveræne højdespringere fx musicalsene Dirty Dancing og Grease, som alene stod for næsten 36 procent af alle de besøgene gæster.

Mette Kier uddyber:

“Der er ingen tvivl om, at vi lige nu har fat i noget rigtigt med vores store musicalproduktioner. En interessant observation er også, at en del af billetterne til musicalsene jo ligger i den lidt dyre ende, men det skræmmer ikke gæsterne væk. Tværtimod.”

|11|05|2023| Skuespiller fra Vejle får stor rolle i MATADOR-musical i Vejle Musikteater

Her er castet til musicalen MATADOR i Vejle Musikteater. Det tæller også en skuespiller som er født og opvokset i Vejle. Nemlig Rikke Bilde. Hun skal spille den centrale rolle som kogekonen Laura.

Stjernecastet tæller desuden Nicolai Jørgensen som Mads Skjern, Lea Thiim Harder som Ingeborg, Anette Heick som Elisabeth Friis, Carsten Svendsen som Kristen Skjern, Jon Lange som Hans Christian Varnæs, Marie Dalsgaard som Maude, Gordon Kennedy som Grisehandler Larsen, Daimi Gentle som Fru Fernando Møhge, Ragnhild Kaasgaard som Misse Møhge, Søren Torpegaard Lund som Daniel Skjern og mange flere.

Halvdelen af billetterne til de første 6 forestillinger af musicalen MATADOR i Vejle Musikteater, som kom i salg tidligere i år, er nu allerede solgt.

Derfor sætter Vejle Musikteater flere forestillinger i salg.

Rikke Bilde. Foto: Miklos Szabo

Foto: Miklos Szabo

Der er ni måneder til urpremieren på den nye store musical MATADOR, og nu kan Hele Danmarks Musicalteater – treenigheden One and Only Musicals, Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater, der står bag opsætningen – med stolthed præsentere det store cast.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Jeg er så stolt over, at vi nu endelig kan løfte sløret for det vidunderlige stjernecast til vores musical MATADOR. Og det glæder mig også at skuespilleren Rikke Bilde, som jo er født og opvokset i Vejle, er med på rollelisten som kogekonen Laura. Samtidigt glæder det mig at over halvdelen af billetterne, til de første 6 forestillinger, som kom i salg i Vejle Musikteater, allerede er blevet solgt. Så nu skynder vi os at sætte flere forestillinger i salg. Det er jo fantastisk. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at vi i sidste weekend jo spillede sidste forestilling af Grease The Musical, med 15 stort set udsolgte forestillinger. Det tegner til at MATADOR også i den grad er en musical, som har fanget vores gæster interesse.”

Skuespiller fra Vejle spiller central rolle

Rikke Bilde, som er født og opvokset i Vejle, skal spille rollen som kogekonen Laura.

Allerede i 2007 modtog Rikke Bilde en Reumert talent-pris. Inden da blev hun i 2005 uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater. Siden har hun været en meget benyttet skuespiller og har fx spillet med i forestillinger på Østre Gasværk, Det Kongelige Teater, Aarhus Teater, Folketeateret, Nørrebro Teater, Betty Nansen Teatret m.fl. 

Du kender hende nok også fra roller i Tv-serier som Sommer, Borgen m.fl., og så har hun har spillet med i filmene Kød og Blod, En Helt Almindelig Familie og Happy Ending.  

Manuskript af Lise Nørgaard, Anders Thomas Jensen og Susanne Bier
Publikum kan roligt glæde sig til at se Korsbæk blive vakt til live på scenen i det helt store musikalske udtræk. En lang række populære skuespillere, sangere og musicalstjerner står på rollelisten i denne helt nye musicalversion af Danmarkshistoriens mest elskede tv-serie, skrevet af Anders Thomas Jensen og Susanne Bier i tæt dialog med tv-seriens ophavskvinde Lise Nørgaard, og med sange af Burhan G og Lise Cabble, som skal arbejde sammen for første gang og skrive alle de nye sange til musicalen.

Nicolai Jørgensen og Lea Thiim Harder danner par

En mand kommer til byen. Det gjorde han i tv-serien, og det gør han også i den nye musical med Nicolai Jørgensen i rollen som Mads Skjern. Han er stormet frem som en af sin generations helt store stjerneskud i bl.a. tv-serierne Dag og nat og Badehotellet på TV 2 og Carmen Curlers på DR1, med bærende hovedroller i teaterklassikere som Den Vægelsindede og Jean de France og snart i Tivoli Revyen og titelrollen i den kommende komedie Viktor mod verden.
Over for ham bliver det musicalstjernen Lea Thiim Harder, der skal spille Mads Skjerns kone Ingeborg. Hun tog senest publikum og anmeldere med storm som Rizzo i den nye hitversion af Grease, og før det har hun også haft succes i musicals som The Book of Mormon og The Bodyguard – The Musical som hun tilmed fik en Reumert-nominering for.

Publikum kan se frem til at opleve nogle store duetter mellem Nicolai Jørgensen og Lea Thiim Harder.

Annette Heick og Carsten Svendsen som Elisabeth og Kristen
I musicalen MATADOR vil der også være fokus på kærlighedsforholdet mellem Elisabeth Friis og Mads Skjerns bror Kristen. Det bliver sanger, tv-vært, debattør og skuespiller Annette Heick, der skal træde i Helle Virkners fodspor, og rollen som Elisabeth Friis bliver hendes første på de skrå brædder siden Donna i Mamma Mia! i 2020.

Overfor hende ses skuespiller og musicalstjernen Carsten Svendsen, som i disse år er her der og alle vegne på danske musical- og revyscener, senest i Århus Revyen, snart i Tivolirevyen og til efteråret i Det Kongelige Teaters store musicalsatsning Som i himlen.

Jon Lange og Marie Dalsgaard som Hans Christian og Maude
Ingen MATADOR uden familien Varnæs, og her bliver det Jon Lange og Marie Dalsgaard, der har sagt ja til at spille henh. Hans Christian og Maude. Jon Lange har adskillige roller på teatret, tv og film på samvittigheden, senest bl.a. som Prins John i Robin Hood på Folketeatret og sidste efterår i én af hovedrollerne i filmsuccesen Alle for fire.

Marie Dalsgaard har medvirket i teaterkoncerter, musicals, teaterklassikere, revy, film og tv-serier de sidste godt og vel 15 år, bl.a. i Nick Cave Teaterkoncert på Aarhus Teater, Keld og Dirch på Nørrebro Teater og i Højskolesangbogen, balletten Farlige Forbindelser og som Eliza i My Fair Lady, alle på Det Kongelige Teater.

Daimi og Ragnhild Kaasgaard som Møhgerne
Også Møhgerne kommer til at få fremtrædende roller i musicalen. Folkekære Daimi Gentle har fået rollen som Fru Fernando Møhge, og hendes skuespillerkollega gennem mange år på Riddersalen, Ragnhild Kaasgaard, (nomineret til både en Bodil- og Robert-statuette for sin hovedrollepræstation i filmen Miss Viborg), skal spille Misse Møhge.

Gordon Kennedy som Grisehandler Larsen
Skuespiller, komiker og revystjerne Gordon Kennedy skal spille Grisehandler Larsen. Siden de glade 90’er-dage med Timm og Gordon har Gordon spillet et hav af roller på teatret, film og tv. Senest medvirkede han i filmkomedien Alle for fire, og for ikke så længe siden havde han også en markant rolle i et afsnit af den amerikanske actionserie Jack Ryan.

Katrine Larsen, Ulrik Varnæs, Daniel, Hr. Swann og alle de andre
I andre vigtige roller ses sangerinde Line Krogholm som grisehandlerens pragmatiske kone Katrine, den unge musicalstjerne Søren Torpegaard Lund som Mads Skjerns søn Daniel, Nanna Rossen som Ellen, René Wormak som UIrik Varnæs, Thomas Bang som Oberst Hackel og Viggo Skjold Hansen, Joakim Tranberg som Tjener Boldt, Rikke Bilde som Laura, Alberte Kyst som Regitze og endelig den dansk-svenske gårdhund Chili som Kvik!

Hvilke øvrige karakterer fra det enorme persongalleri, der dukker op i forestillingen, vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, når aftalerne er faldet på plads.

Om musicalen MATADOR

Musicalen MATADOR får premiere 15. februar næste år i Falkoner Salen og opføres derefter på Musikteatret Holstebro fra 17. april 2024 og Vejle Musikteater fra 1. maj 2024. MATADOR bliver en helt ny musical skabt fra bunden, som ikke har noget at gøre med DRs egen musicalversion af Matador fra 2007. Det er Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, der har skrevet manuskriptet, i tæt dialog med tv-seriens ophavskvinde Lise Nørgaard. De får følgeskab af hitmagerne Burhan G og Grand Prix-dronningen Lise Cabble, som skal arbejde sammen for første gang og skrive alle de nye sange til musicalen. Og selvfølgelig er Bent Fabricius-Bjerres titelmelodi også med!


MATADOR bliver en festlig, varm og medrivende musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, hvis skæbner med tiden væves tæt sammen. Et både storslået og nostalgisk drama om ambition, tradition og fornyelse, men også om mod, kærlighed og identitet. Musicalen bliver både et gensyn med alt det, vi kender – persongalleriet, de udødelige replikker og selve historien – og et møde med en række nye scener, situationer og dialogudvekslinger, som er skabt til den nye musical.

Handlingen
Da Mads Skjern første gang kommer til Korsbæk, får han afslag på et lån fra
Hans Christian Varnæs. Det bliver starten på en dramatisk rejse, hvor Mads Skjern gradvist ændrer identitet fra ydmyg tilflytter til Korsbæks mest magtfulde mand – det naturlige overhoved for et respekteret familiedynasti, og tilmed direktør og ejer af byens største virksomhed. En succesfuld rejse, men bestemt ikke uden omkostninger for Mads Skjern og hans familie.

Fakta

Det danske kreative hold

●      Originalt Manuskript: Lise Nørgaard, Anders Thomas Jensen og Susanne Bier

●      Instruktør: Frede Gulbrandsen

●      Koreograf: Anja Gaardbo

●      Scenograf: Benjamin la Cour

●      Kostumedesigner: Astrid Lynge Ottosen

●      Kapelmester: Joakim Pedersen

●      Producent: Rikke Lange

●      Executive Producers: Susanne Bier og Jesper Winge Leisner

●      Matador – The Musical præsenteres i samarbejde med DR.

Baseret på DR’s TV-serie “Matador” manus af Lise Nørgaard mfl., instruktion Erik Balling. Med tilladelse fra Nordisk Film Production A/S på vegne af instruktør Erik Balling

●      Produktionssamarbejde: Hele Danmarks Musicalteater, bestående af One and Only Musicals, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro

Rollelisten

●      Mads Skjern – Nicolai Jørgensen

●      Ingeborg – Lea Thiim Harder

●      Elisabeth Friis – Annette Heick

●      Kristen Skjern – Carsten Svendsen

●      Hans Christian Varnæs – Jon Lange

●      Maude – Marie Dalsgaard

●      Fru Fernando Møhge – Daimi

●      Misse Møhge – Ragnhild Kaasgaard

●      Grisehandler Larsen – Gordon Kennedy

●      Katrine Larsen – Line Krogholm

●      Ulrik Varnæs – René Wormark

●      Oberst Hackel og Viggo Skjold Hansen – Thomas Bang

●      Ellen – Nanna Rossen

●      Daniel – Søren Torpegaard Lund

●      Regitze – Alberte Kyst

●      Laura – Rikke Bilde

●      Joakim Tranberg – Tjener Boldt

●      Kvik – Hunden Chili

●      M.fl.

Premieredatoer

Falkoner Salen, København: 15. februar 2024

Musikteatret Holstebro: 17. april 2024

Vejle Musikteater: 1. maj 2024

Spilletider

Onsdag-fredag kl. kl. 19.30 i København og Vejle, kl. 20.00 i Holstebro

Lørdag kl. 15.00 og kl. 19.30 i København og Vejle, kl. 20.00 i Holstebro

Søndag kl. 15.00

Priser

Fra 298 – 1298 kr. (ekskl. billetgebyr på 50 kr.) Køb eller reserver billetter uden billetgebyr eller binding frem til den 15. oktober 2023.

|02|05|2023| Invitation: Pressemøde med stjernecast på ny MATADOR-musical

Vejle Musikteater inviterer, sammen med One & Only Musicals og Musikteatret i Holstebro, til pressemøde og præsenterer stjernecast i ny MATADOR-musical.

Unik mulighed for fotos og interviews med hele stjernecastet, Burhan G og Lise Cabble.

Vi løfter sløret for en perlerække af populære danske skuespillere, sangere og musicalstjerner. Alle vil være til stede, og det gælder naturligvis også den dansk-svenske gårdhund, der skal spille hunden Kvik! 

Direktør i Vejle Musikteater, Mette Kier, vil også stå til rådighed for pressen.

Oplev også verdenspremiere på ny sang fra forestillingen af komponisterne Burhan G og Lise Cabble.

Vært: Adrian Hughes

Tid og sted: Den 10. maj 2023 kl. 13.30 Korsbæk på Bakken

Tilmelding til pressemødet: Senest den 9. maj kl. 15.00 på cecilie@have.dk.

Pressemøde på Korsbæk på Bakken

Korsbæk vækkes i den grad til live i 2024, når der er premiere på den helt nye musical MATADOR i Falkoner Salen i København, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro!

Men allerede den 10. maj i år, er hele Danmarks Musicalteater – treenigheden One and Only Musicals, Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater, der står bag opsætningen – klar til at præsentere forestillingens stjernecast. Og det kommer meget nærliggende til at foregå på Korsbæk på Bakken onsdag den 10. maj 2023 kl. 13.30.

Tilmelding til pressemødet skal ske senest den 9. maj 2023 kl. 15.00 på

cecilie@have.dk.

Mød perlerække af populære danske skuespillere, sangere og musicalstjerner

Her vil sløret blive løftet for, hvem der skal spille Mads Skjern, Ingeborg, Elisabeth, Kristen, Grisehandleren, Fru Fernando og Misse Møhge og de mange andre elskede karakterer fra danmarkshistoriens mest populære tv-serie. Der er tale om en perlerække af populære danske skuespillere, sangere og musicalstjerner. De vil alle være til stede, og det gælder naturligvis også den dansk-svenske gårdhund, der skal spille Kvik!

Efter selve præsentationen er der mulighed for interviews og fotos med hele castet, Burhan G, Lise Cabble samt Lise Nørgaards datter Bente Flindt Sørensen.

Verdenspremieren på sangnummer fra forestillingen

Der vil også være premiere på et af de store sangnumre fra forestillingen, skrevet af musicalens to komponister Burhan G og Lise Cabble. Og dagens vært Adrian Hughes vil binde det hele elegant sammen.

For yderligere information, kontakt nedenstående.

HAVE Kommunikation & PR

Julie Qvick, mail: julie@have.dk, mobil: 22727556

Michael Feder, mail: michael@have.dk, mobil: 22434942

Om musicalen MATADOR

Musicalen MATADOR får premiere 15. februar næste år i Falkoner Salen og opføres derefter på Musikteatret Holstebro fra 17. april 2024 og Vejle Musikteater fra 1. maj 2024. MATADOR bliver en helt ny musical skabt fra bunden, som ikke har noget at gøre med DRs egen musicalversion af Matador fra 2007. Det er Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, der har skrevet manuskriptet, i tæt dialog med tv-seriens ophavskvinde Lise Nørgaard. De får følgeskab af hitmagerne Burhan G og Grand Prix-dronningen Lise Cabble, som skal arbejde sammen for første gang og skrive alle de nye sange til musicalen. Og selvfølgelig er Bent Fabricius-Bjerres titelmelodi også med!


MATADOR bliver en festlig, varm og medrivende musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, hvis skæbner med tiden væves tæt sammen. Et både storslået og nostalgisk drama om ambition, tradition og fornyelse, men også om mod, kærlighed og identitet. Musicalen bliver både et gensyn med alt det, vi kender – persongalleriet, de udødelige replikker og selve historien – og et møde med en række nye scener, situationer og dialogudvekslinger, som er skabt til den nye musical.

Handlingen (hvis nogen skulle have glemt den)
Da Mads Skjern første gang kommer til Korsbæk, får han afslag på et lån fra Hans Christian Varnæs. Det bliver starten på en dramatisk rejse, hvor Mads Skjern gradvist ændrer identitet fra ydmyg tilflytter til Korsbæks mest magtfulde mand – det naturlige overhoved for et respekteret familiedynasti, og tilmed direktør og ejer af byens største virksomhed. En succesfuld rejse, men bestemt ikke uden omkostninger for Mads Skjern og hans familie.

Fakta

Det danske kreative hold:

●      Originalt Manuskript: Lise Nørgaard, Anders Thomas Jensen og Susanne Bier

●      Instruktør: Frede Gulbrandsen

●      Koreograf: Anja Gaardbo

●      Scenograf: Benjamin la Cour

●      Kostumedesigner: Astrid Lynge Ottosen

●      Kapelmester: Joakim Pedersen

●      Producent: Rikke Lange

●      Executive Producers: Susanne Bier og Jesper Winge Leisner

●      Matador – The Musical præsenteres i samarbejde med DR.

Baseret på DR’s TV-serie “Matador” manus af Lise Nørgaard mfl., instruktion Erik Balling. Med tilladelse fra Nordisk Film Production A/S på vegne af instruktør Erik Balling

●      Produktionssamarbejde: Hele Danmarks Musicalteater, bestående af One and Only Musicals, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro

Premieredatoer

Falkoner Salen, København: 15. februar 2024

Musikteatret Holstebro: 17. april 2024

Vejle Musikteater: 1. maj 2024

Spilletider

Onsdag-fredag kl. kl. 19.30 i København og Vejle, kl. 20.00 i Holstebro

Lørdag kl. 15.00 og kl. 19.30 i København og Vejle, kl. 20.00 i Holstebro

Søndag kl. 15.00

Priser

Fra 298 – 1298 kr. (ekskl. billetgebyr på 50 kr.) Køb eller reserver billetter uden billetgebyr eller binding frem til den 15. oktober 2023.

Billetbestilling

Billetsalget er i gang

|28|04|2023| Reumert nominering i Vejle

Sara Gadborg, som spiller rollen som Teen Angel i musicalen Grease, er nomineret til en Reumert i kategorien Årets Sanger.  Grease The Musical spiller lige nu for fuldt hus i Vejle Musikteater.

Sara Gadborg

Reumert Nominering

Sara Gadborg er nomineret til en Reumert i kategorien Årets Sanger for sin præstation i Musicalen Grease The Musical i 2023. Opsætningen er produceret af Hele Danmarks Musicalteater, som er et samarbejde mellem Vejle Musikteater, One and Only Musicals og Musikteatret Holstebro.

Mette Kier, Direktør i Vejle Musikteater, og stolt medproducent, udtaler:

“Stort tillykke til Sara Gadborg. Det er så velfortjent. Til premieren på forestillingen, fik hun under sangen ‘Beauty School Dropout’ publikum blæst bagover, og forestillingen gik et kort øjeblik i stå, da begejstring og jublen ingen ende ville tage.”

Fyldte sale i Vejle Musikteater

Grease The Musical spille lige nu for fyldte sale i Vejle Musikteater. Billetterne til de 15 forestillinger er nærmest blevet revet væk. Der er nu kun meget få enkelsæder tilbage.

Grease The Musical er produceret i et samarbejde mellem Vejle Musikteater, One and Only Musicals og Musikteatret Holstebro. Samarbejdet betyder, at der allerede nu er 6 andre store Musicaltitler i salg. Det er Moulin Rouge The Musical, Matador, Saturday Night Fever The Musical, Strictly Ballroom The Musical, Karen Blixen The Musical og Den Eneste Ene The Musical.   

Om Sara Gadborg

Sara Gadborg blev i 2005 uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i Fredericia. Hendes talent spænder vidt – lige fra manuskriptforfatter til sangerinde på Bakkens Hvile.

På musicalscenen er hun et eftertragtet navn og modtog prisen som Årets Musicalperformer 2019 af

CPH Stage for sin rolle som mediet Oda Mae Brown i Ghost – The Musical.

Saras musicalkarriere omfatter også medvirken i Mamma Mia og Catch Me If You Can samt hovedroller som Evita, Killer Queen i We Will Rock You og Ursula i Den Lille Havfrue.

I 2020 spillede Sara rollen som Doralee Rhodes i musicalen 9 to 5, og i foråret 2021 medvirkende hun i Waitress på Det Ny Teater. Samme år stod hun på scenen i sin selvskrevne komedie Knas i Oasen.

|08|03|2023| Hele Danmarks Musicalteater svømmer i talenter fra Vejle og Holstebro

Hele Danmarks Musicalteater svømmer i talent, og det blev tydeligt, da 20 unge og ambitiøse talenter fra Vejle og Holstebro deltog i en talentworkshop i Falkoner Salen i forbindelse med musicalen GREASE. Workshoppen blev arrangeret af Hele Danmarks Musicalteater (det landsdækkende samarbejde mellem teaterselskabet One and Only Musicals, Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater) og var en del af opløbsprøverne til musicalen.

Foto: Lasse Storm

Talentworkshoppen blev afholdt den 2. marts 2023 på Scandic Falkoner på Frederiksberg, og dagen startede med en varm velkomst til de håbefulde og begejstrede talenter fra Holstebro og Vejle. Herefter blev de unge talenter guidet igennem en workshop om scenisk arbejde af instruktør Frede Guldbrandsen samt koreograf og skuespiller Silas Holst, der begge er involveret i produktionen af GREASE.

Workshoppen omfattede udvalgte elementer fra arbejdet på en musicalproduktion og krævede, at deltagerne var parate til at danse og spille skuespil. Efter workshoppen fik de unge talenter mulighed for at overvære en prøve på musicalen GREASE, der har premiere på torsdag den 9. marts.

CEO & Executive producer Jesper Winge Leisner fra One and Only Musicals glæder sig over at se så meget talent fra hele landet og udtaler:

“Da vi, sammen med Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater, etablerede Hele Danmarks Musicalteater efter Corona, var vi enige om, at vi gerne ville give noget tilbage til de mange unge mennesker, der løber os på dørene, fordi de føler sig tiltrukket af musicalbranchen. Det har været en positiv overraskelse for os alle at møde de mange energiske unge mennesker. Vi tager deres talenter meget alvorligt og ser frem til at holde kontakten med dem – også når forløbet er slut.”


Også i Vejle er der stor glæde. Direktør Mette Kier fra Vejle Musikteater udtaler:

“Vejle skal være et godt sted for unge at vokse op. Derfor er jeg glad for, at vores strategiske samarbejde om at præsentere de største musicals i Danmark lige nu også kommer den næste generation af unge talenter til gavn. Det er en helt fantastisk oplevelse at se de unge talenter folde sig ud, og vi er stolte over, at vi kan være med til at motivere og spotte den næste generation af unge i den kreative fødekæde. Som kulturinstitution skal vi også kunne rumme at understøtte det talentlag, som måske bliver fremtidens stjerner.”

I Holstebro er man også begejstret. Direktør Anders Jørgensen for Musikteatret Holstebro slutter af:

“Vi oplever en kæmpe interesse for musicals, og hos os er det tydeligt, at mange unge mennesker drømmer om at arbejde med musicals – og der er rigtig mange, talentfulde unge. I Holstebro er vi så heldige at have Dansk Talentakademi, som uddanner unge i forskellige retninger, og det er vores ambition, at vi kan bidrage til værdien af uddannelsen ved at tilføje en stor portion praktik i denne, ligesom vi kan give eleverne en fornemmelse af, hvad der venter efter endt uddannelse.”

Selv var de unge talenter meget begejstrede for talentworkshoppen, der har givet dem alle et helt eksklusivt indblik i maskinrummet bag en stor musicalproduktion. Mathilde Skjærris fra Vejle Musik- og Kulturskole udtaler:

“Det var bare vildt spændende at se prøverne, så man kan få indblik i, hvor meget det kræver at få sådan en forestilling klar. Den her gang fik vi også indblik i, hvad der skal til for at holde sådan et stykke omme bag scenen, hvilket også var utroligt spændende.”

De næste to moduler afholdes i Holstebro og Vejle i løbet af foråret, når GREASE besøger byerne. Hele Danmarks Musicalteater ser frem til at arbejde med flere talentfulde unge mennesker og er stolte af at være med til at udvikle de næste generationer af skuespillere, sangere og dansere i Danmark.

|09|02|2023| Kæmpe stjernenavne og Lise Nørgaard bag helt ny Matador-musical

En helt ny og original musical baseret på tv-serien Matador får premiere 15. februar 2024 og skal spille i København, Vejle og Holstebro.
Susanne Bier, Anders Thomas Jensen og Lise Nørgaard står for det nye manuskript,
mens alle sangene i forestillingen skrives af Burhan G og Lise Cabble, der arbejder sammen for første gang. 

Og selvfølgelig er Bent Fabricius-Bjerres titelmelodi også med!

Billetsalget begynder i dag kl. 10:00 på www.vejlemusikteater.dk

Foto: Miklos Szabo

45 år efter premieren på Danmarkshistoriens mest populære tv-serie kan Hele Danmarks Musical Teater (det landsdækkende produktionssamarbejde mellem teaterselskabet One and Only Musicals, Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater) præsentere en helt ny og original musical baseret på Matador. Det sker i samarbejde med DR og efter aftale med Nordisk Film Production. Musicalen MATADOR får verdenspremiere 15. februar næste år i Falkoner Salen og opføres derefter på Musikteatret Holstebro fra 17. april 2024 og Vejle Musikteater fra 1. maj 2024.

Billeder kan også downloades her: https://musicalfliks.dk/presse/medie-bibliotek/


Helt ny musical skabt fra bunden
MATADOR bliver en helt ny musical skabt fra bunden, som ikke har noget at gøre med DRs egen musicalversion af Matador fra 2007 at gøre. Det er Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, der har skrevet manuskriptet, i tæt dialog med tv-seriens ophavskvinde Lise Nørgaard. De får følgeskab af hitmagerne Burhan G og Grand Prix-dronningen Lise Cabble, som skal arbejde sammen for første gang og skrive alle de nye sange til musicalen. Og selvfølgelig er Bent Fabricius-Bjerres titelmelodi også med!


Et lykkeligt samarbejde
Susanne Bier og Anders Thomas Jensen har sammen stået bag en lang række store filmsucceser gennem de seneste 20 år, bl.a. Elsker dig for evigt, Brødre, Efter brylluppet, den Oscar-belønnede Hævnen og Den skaldede frisør, og på scenen musicalsuccesen Den skaldede frisør – The Musical – og for Susanne Biers vedkommende Den Eneste Ene. Igennem de seneste næsten to år, har de arbejdet tæt sammen med Lise Nørgaard om at udvikle manuskriptet til MATADOR. I sensommeren 2022 gav Lise Nørgaard dette citat
til brug for offentliggørelsen af musicalen:


– “Det har været en stor glæde for mig at kunne bidrage til, at der blev skabt noget nyt, der bygger på noget, som jeg skrev for længe siden. Vi har haft det utroligt hyggeligt og sjovt, og jeg kan kun sige, at publikum virkelig kan glæde sig”.


Om samarbejdet med Lise Nørgaard udtaler Susanne Bier:
– “Det var en stor fornøjelse at lære Lise at kende. Hun var både sjov, skarp og også meget kontant, når vi diskuterede, hvad vi skulle prioritere i historien. Der var ikke noget sniksnak, men et klart og usentimentalt blik for, hvad der duede, og hvad der ikke duede. Jeg er meget taknemmelig for, at vi nåede at arbejde sammen og er sikker på, at publikum vil kunne mærke Lise overalt både i og mellem linjerne i den
nye musical.”


Anders Thomas Jensen har også været enormt glad for samarbejdet og udtaler:
– “Det var jo med stor ærefrygt, at jeg satte mig til tasterne med noget, man respekterer og holder så meget af som Matador. Det er jo et mesterværk uden lige i dansk tv-historie. Det føltes som en stor udfordring og har også taget sin tid, men det er virkelig gået godt, og det har været fantastisk at få lov til at arbejde med Lise selv.”


Unik stjernekonstellation bag sangene
På musiksiden kan publikum glæde sig til en helt unik stjernekonstellation. Sanger, sangskriver og producer Burhan G har haft adskillige hits på de danske hitlister, bl.a. “Mest Ondt”, “Jeg vil have dig for mig selv”, “Tættere på himlen”, “Din for evigt”, “Kalder mig hjem”, “Karma”, “Jeg’ i live” og “Lucy.” Nu kaster han sig over MATADOR-universet, hvor han sammen med sanger og sangskriver Lise Cabble skal skrive alle forestillingens sange. Han glæder sig og udtaler:


– “At skulle skrive ny musik og sange til selveste Matador var en opgave, jeg aldrig havde set komme og noget, jeg slet ikke har prøvet før. Det tog mig ét sekund at sige ja. Det var simpelthen så spændende, men også megaskræmmende. Selveste Matador! Men nu er Lise Cabble og jeg for alvor gået i gang, og det føles bare rigtig godt med os to sammen.”


Lise Cabble har været forsanger i Clinic Q og Miss B Haven og har skrevet sange til intet mindre af fire vindere af Dansk Melodi Grand Prix og en enkelt gang vinder af selveste Eurovision med Emmelie de Forest’s Only Teardrops. Hun slutter af:

– “Jeg har altid elsket Matador og de mange figurer i den. Jeg kan den jo næsten udenad som alle andre i det her land. Det kom helt uventet at få tilbuddet om at skrive musik og nye sange til en ny version af den store fortælling, og jeg har glædet mig meget til at komme i gang. Jeg skal skrive musikken sammen med Burhan, som jeg aldrig har skrevet med før, men nu har vi mødtes nogle gange og er ved at få hul
på det.”


I forhold til det øvrige hold på MATADOR, er det folkene bag Den skaldede frisør – The Musical, der skal løfte opgaven, bl.a. Frede Gulbrandsen som instruktør, Anja Gaardbo som koreograf, Benjamin la Cour som scenograf, Astrid Lynge Ottesen som kostumedesigner, Joakim Pedersen som kapelmester og Rikke Lange som producent. Hvem der skal spille rollerne i det store persongalleri vil blive afsløret på et stort
pressemøde i Korsbæk på Bakken til foråret. Det kan dog allerede nu afsløres, at der er tale om et stjernespækket cast i alle de store roller.


Stolt treenighed bag den nye MATADOR
De tre aktører bag Hele Danmarks Musical Teater, One and Only Musicals, Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater, er stolte over dagens offentliggørelse.


Executive Producer og ejer af One and Only Musicals, Jesper Winge Leisner, udtaler:
– “Offentliggørelsen af MATADOR i dag, er formentlig det stolteste øjeblik i min karriere som teaterproducent. At DR og Nordisk Film har muliggjort denne fantastiske drøm er helt enestående, og at vi har fået lov til at skabe vores egen version helt forfra, er jeg lykkelig for. Jeg er enormt stolt over, at Lise Nørgaard valgte at være en del af en skabende manuskripttrio sammen med Susanne Bier og Anders Thomas Jensen og at vi har fået så store musikalske kapaciteter som Burhan G og Lise Cabble til at skrive alle forestillingens sange. Jeg kan garantere, at der venter publikum en charmerende, morsom og musikalsk fortælling på den helt store klinge. For os i One and Only Musicals bliver det ikke større.”

Hos DR glæder man sig over at give Matador nyt liv på scenen.
– “Det er en stor glæde for DR, at vi i et samarbejde med One and Only Musicals nu kan give den legendariske TV-serie Matador et helt nyt liv som musical. At Lise Nørgaard selv og så stærke kræfter som Susanne Bier, Anders Thomas Jensen, Burhan G og Lise Cabble står bag musicalen er en ære og giver den bedste ramme for, at Matador-universet vil få en original nyfortolkning og blive præsenteret for
publikum på en ny og gribende måde. Jeg glæder mig over, at DR bliver en del af dette fantastiske projekt og at vi alle bliver taget med til Korsbæk igen og atter vil møde personerne, stederne, historien, alvoren og humoren – i en ny, original og moderne musical”,
siger DR’s fiktionschef Henriette Marienlund.

Også i Vejle er der stor glæde. Direktør Mette Kier for Vejle Musikteater udtaler:
– “Jeg er så stolt over, at Vejle Musikteater er med på dette spændende musicalprojekt. Det er et arbejde, som i al hemmelighed har stået på i næsten to år. Nu kan vi endelig løfte sløret for musicalen MATADOR. Det bliver ikke bedre. Og tænk, at kapaciteter som Susanne Bier, Anders Thomas Jensen, Burhan G og Lise Cabble er med på holdet. Danmark og Vejle Musikteaters gæster kan godt begynde at glæde sig.”


I Holstebro er man også begejstret. Direktør Anders Jørgensen for Musikteatret Holstebro
slutter af:
– “Det her er formentlig noget af det største jeg har været med til. Det er et spændende og ambitiøst projekt, og jeg er selvsagt enormt stolt over, at vi i Holstebro kan byde publikum fra hele Vest- og Nordjylland velkommen til Korsbæk. Jeg kan næsten ikke pege på en teaterforestilling, der appellerer bredere end MATADOR, og det glæder mig, at vi sammen med One and Only Musicals og Vejle Musikteater kan præsentere dette originale nye værk for hele Danmark.”

Det vi kender – og alt det nye
MATADOR bliver en festlig, varm og medrivende musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, hvis skæbner med tiden væves tæt sammen. Et både storslået og nostalgisk drama om ambition, tradition og fornyelse, men også om mod, kærlighed og identitet. Musicalen bliver både et gensyn med alt det, vi kender – persongalleriet, de udødelige replikker og selve historien – og et møde med en række nye scener, situationer og dialogudvekslinger, som er skabt til den nye musical.

Handlingen (hvis nogen skulle have glemt den)
Da Mads Skjern første gang kommer til Korsbæk, får han afslag på et lån fra Hans Christian Varnæs. Det bliver starten på en dramatisk rejse, hvor Mads Skjerns gradvist ændrer identitet fra ydmyg tilflytter til Korsbæks mest magtfulde mand – det naturlige overhoved for et respekteret familiedynasti, og tilmed direktør og ejer af byens største virksomhed. En succesfuld rejse, men bestemt ikke uden omkostninger for Mads Skjern og hans familie.

Fakta om MATADOR
Det danske kreative hold:
● Originalt Manuskript: Lise Nørgaard, Anders Thomas Jensen og Susanne Bier
● Instruktør: Frede Gulbrandsen
● Koreograf: Anja Gaardbo
● Scenograf: Benjamin la Cour
● Kostumedesigner: Astrid Lynge Ottesen
● Kapelmester: Joakim Pedersen
● Producent: Rikke Lange
● Executive Producers: Susanne Bier og Jesper Winge Leisner
● Matador – The Musical præsenteres i samarbejde med DR. Baseret på DR’s TV-serie “Matador” manus af Lise Nørgaard mfl., instruktion Erik Balling. Med tilladelse fra Nordisk Film Production A/S på vegne af instruktør Erik Balling
● Produktionssamarbejde: Hele Danmarks Musical Teater, bestående af One and
Only Musicals, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro

Premieredatoer:
Falkoner Salen, København: 15. februar 2024
Musikteatret Holstebro: 17. april 2024
Vejle Musikteater: 1. maj 2024

|08|02|2023| Vejle Musikteater lander 2022 med rekordhøjt billetsalg

Vejle Musikteater kommer ud af 2022 med det bedste billetsalg nogensinde.

Billetsalget er 20 procent bedre end i 2019, som var det seneste normale salgsår før corona.

Også besøgstallet kom godt igen i Vejle Musikteater i 2022. 

Så er der atter gang i billetsalget 

2022 blev året, hvor Vejle Musikteater, efter godt to år i coronaens skygge, igen for alvor fik langet billetter over salgsdisken. Sammenlignet med 2019, som var det seneste normale salgsår uden corona, så steg billetsalget i 2022 med 20 procent og endte på godt 105.000 solgte billetter mod 88.000 i 2019. Faktisk endte 2022 med det bedste billetsalg i musikteatrets 30-årige historie. 

2022 begyndte ellers trægt med nedlukning i begyndelsen af året, men så tog billetsalget ellers fart hen over foråret med den ene månedsrekord efter den anden. Især månederne november og december var højdespringere.  

Dan Arnløv, formand i Kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune, udtaler: 

“Det er glædeligt at opleve, at kulturvanerne er tilbage på rette kurs igen. Bag kulisserne arbejder musikteatrets ansatte ihærdigt på at præsentere store oplevelser for os alle. Jeg tror aldrig, at programmet har været så godt skruet sammen, som det er nu. Der er kulturoplevelser for enhver smag og pengepung.”  

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, supplerer: 

“Vi er fantastisk glade for, at lysten til at opleve kultur af høj kvalitet er vendt tilbage efter corona. Vi har netop lanceret et super stærkt program i vores jubilæumsår, og i tiden frem, som vores gæster fra nær og fjern har taget så godt imod, så vi ser lyst på fremtiden for Vejle Musikteater.”

2023 viser flotte salgstakter

Hvis man ser fremad og ind i det nye år, så går det den rigtige vej med billetsalget. Fx nærmer musicalen Grease, med hele 15 forestillinger til april, sig snart udsolgt. Ligeledes er billetsalget til Rock i Byparken også på niveau med tidligere gode år. Når man kigger på musikteatrets samlede program i 2023, så er der generelt flotte salgstakter. Det er især musicals, stand-up og rytmiske koncerter, som er populære hos gæsterne.   

Besøgstallet også på rette vej

Når man ser på det antal gæster, der besøgte Vejle Musikteater til arrangementer i 2022, er der også lyse tegn. Besøgstallet landede nemlig i nærheden af niveau med 2019, som er seneste normale sammenlignelige år. 2022 landede på lidt over 100.000 besøgende gæster, mod godt 124.000 i 2019. Resultatet afspejler selvfølgelig, at musikteatret var nedlukket i de første to måneder af 2022, og derfor ikke havde mulighed for at afvikle arrangementer i samme omfang som i 2019. Set i det lys er musikteatret godt tilfredse med resultatet.

Top-5: Her er gæsternes favoritter i 2022

Vejle Musikteater har lavet en opgørelse over de fem mest populære arrangementer i 2022, som opnåede flest gæstebesøg. 

I 2022 strømmede gæsterne i den grad til feel-good-musicalen Elsk mig i nat, som blev årets højdespringer. Lige i hælene, på andenpladsen, kom den populære udendørs musikfest, Rock i Byparken. Vejlenserne støttede igen op om de populære sommerkoncerter.

På tredjepladsen står ingen ringere end verdensstjernen Bryan Adams, som i april måned kunne fylde Spektrum op med glade gæster.  

Vejle Musikteaters gæster elsker musicals. På en flot fjerdeplads er Pretty Woman The Musical.

    Det er en vaskeægte dansk powerkvinde, som indtager femtepladsen. Her kommer vi selvfølgelig ikke udenom Tina Dickow, som igennem årene har besøgt Vejle Musikteater flere gange med udsolgte koncerter, og altså også i 2022.

Top-5 arrangementer i 2022

1. Elsk mig i nat

2. Rock i Byparken

3. Bryan Adams

4. Pretty Woman – The Musical

5. Tina Dickow

|01|02|2023| Musicalsatsning i Vejle Musikteater får udenbys gæster til at strømme til Vejle fra det meste af Danmark

Musicalsatsning i Vejle Musikteater får udenbys gæster til at strømme til Vejle, og er uvurderlig branding for byen og området.

Når Grease The Musical har premiere i Vejle Musikteater til maj i år, så kommer så mange som 85 procent af gæsterne ikke fra Vejle kommune. Gæsterne er villige til at rejse langt for at se musicals.

Alle 15 forestillinger til Grease The Musical i Vejle Musikteater er tilmed snart udsolgte, med en belægningsprocent på nu 97 procent.

Hils på en udenbys gæst, når du besøger Vejle Musikteater

Sandsynligheden for at der sidder en udenbys gæst i de fleste sæder i Store Sal i Vejle Musikteater er ret stor. I hvert fald hvis du har købt billet til Grease The Musical. Faktisk viser en opgørelse, som Vejle Musikteater har lavet, at 85 procent af alle de gæster, som har indløst en billet til musicalen, ikke bor i Vejle Kommune og gerne rejser langt. Lignende konklusion viste en anden undersøgelse, som musicalproducenten Mikkel Rønnow offentliggjorde i december måned sidste år, og som flere medier dækkede. Undersøgelsen konkluderede, at musicalgæster er villige til at rejse langt for at se musicals.  

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:“Vores musical-satsning betyder, at vi skal sælge markant flere forestillinger og billetter end tidligere. Det kræver flere solgte sæder, hvis det skal løbe rundt. Derfor skal vi ud at tiltrække gæster fra et større geografisk område. Salgstallene fra Grease The Musical viser heldigvis, at gæsterne er villige til at rejse langt for at se musicals.” 

Rejser langt for den rigtige oplevelse

Gæstetallene viser samtidigt, at gæsterne er villige til at rejse langt for at se eller gense de ikoniske danse og hitsange i Grease The Musical. Halvdelen af gæsterne rejser fx mellem 50 – 100 km til Vejle. Det trækker nok ikke ned, at en af tidens største folkekære stjerner, Silas Holst, spiller den ikoniske hovedrolle som “Danny”. 

Mette Kier, fortsætter:Vi spiller gerne med, når det handler om at brande Vejle kommune og synliggøre området, og det er vores store musicalsatsninger de næste tre år et tydeligt eksempel på. Det handler jo om at gøre vores område så attraktivt som muligt at bo i og at besøge. Her bidrager vores aktiviteter dels med vigtige kulturelle vitaminer, dels med omsætning i Vejle.” 

Flest gæster kommer fra Jylland & Fyn

Flest jyder besøger Vejle Musikteater. Så mange som 77 procent af gæsterne til Grease The Musical kommer fra Jylland. Fynboerne fylder også godt med i statistikken, med ca. 20 procent. Gennemgangen af tallene viser også en flot lokal gæstetilslutning fra Trekantområdet – her opgjort som Vejle, Fredericia og Kolding -, hvorfra 27 procent af gæsterne kommer.

|18|01|2023| Vejle Musikteater vil revolutionere måden at købe musicalbilletter på

Vejle Musikteater går sammen med det førende danske musicalselskab One and Only Musicals, samt musikteatret Holstebro, om at revolutionere måden at købe musicalbilletter på.

Onsdag den 18. januar går de tre samarbejdspartnere i luften med det banebrydende musicalunivers MUSICALFLIKS, hvor der kan købes billetter til musicalforestillinger helt frem til 2026.

Samtidig åbner billetsalget til fire nye store musicals: STRICTLY BALLROOM, KAREN BLIXEN, SATURDAY NIGHT FEVER og DEN ENESTE ENE.

Nye købsmønstre og behov, samt ny salgsstrategi

Hermed forfølges en strategi om at gå nye veje for at imødekomme publikums ændrede behov og købsmønstre i fremtiden. Fra torsdag den 18. januar går man live med det nye store musicalunivers MUSICALFLIKS på www.musicalfliks.dk  

Direktør i Vejle Musikteater, Mette Kier, udtaler:   

Med samarbejdet sikrer vi, at de største musicaltitler i Danmark også spiller i Vejle Musikteater. Dermed kan vi tiltrække gæster fra et større geografisk område i Jylland og på Fyn, som selvfølgelig ikke skal snydes for at opleve de bedste musicals i Danmark. Med MUSICALFLIKS har vi samtidigt gjort det nemt og overskueligt for gæsterne at købe musicalbilletter. Det er en helt ny måde at købe billetter på, som ikke er set før på dansk jord. Vi ser nu frem til gæsternes modtagelse af MUSICALFLIKS, i et år, hvor Vejle Musikteater samtidigt fejrer 30-års jubilæum. ” 

MUSICALFLIKS gør det muligt for billetkøbere at sammensætte deres musicaloplevelser på en helt ny og fleksibel måde, som aldrig tidligere har kunnet lade sig gøre. Da der udbydes billetter til forestillinger helt frem til foråret 2026, kan man købe billetter i rigtig god tid til “FLIKSPRIS”, hvor man slipper for at betale det, der svarer til billetgebyret. Med “FLIKS RESERVATION” kan man som billetkøber reservere billetter til en forestilling flere år ud i fremtiden uden at tage en krone op af lommen. Det er helt gratis at reservere billetter, og man kan fortryde sin reservation indtil fire måneder, før premieren. Endelig kan man vælge at købe billetter gennem ratebetaling, så man fordeler udgifterne over flere rater.  

MUSICALFLIKS bliver, i løbet af 2023, et nyt, stort musicalunivers fyldt med masser af oplevelser for alle, der holder af store musicals. Publikum tilbydes en platform med alt om de medvirkende og de store stjerner, interviews med de kreative bagmænd- og kvinder, sangskriverne, scenograferne og baggrundshistorier om de enkelte forestillinger, men også adgang til specielle events, koncerter, behind-the-scenes, pop-up-oplevelser, masser af konkurrencer og meget mere.    

Mere “value for money”

Siden etableringen af One and Only i 2004 har selskabet altid haft et stærkt fokus på publikum og publikumsoplevelsen. Langt over 1,5 mio. danskere har oplevet selskabets mange store succeser, og One and Only Musicals er altid gået forrest i forhold til at skabe de mest optimale købsbetingelser og fordele for publikum.  

CEO og Executive Producer Jesper Winge Leisner udtaler:   –       

Med MUSICALFLIKS ønsker vi at sikre vores trofaste publikum adgang til de største musicaloplevelser i Danmark på en helt ny måde, der giver mening, i den tid vi lever i nu. En måde, der sikrer dem større frihed, fleksibilitet, gennemsigtighed, lavere omkostninger og meget mere “value for money”. Samtidig har vi valgt at offentliggøre et meget stort repertoire, så vi med vægt kan gøre MUSICALFLIKS til ét stort oplevelsesunivers med masser af interessant indhold. Vi må alle se i øjnene, at publikum har ændret købsadfærd inden for de seneste år, og vi må tilpasse os dette grundlæggende paradigmeskift, hvis vi fortsat vil kunne sælge mange billetter i fremtiden. Det er hele teaterbranchens udfordring nu. Musicaloplevelser skal tænkes anderledes. MUSICALFLIKS bliver stedet, hvor der altid er noget at glæde sig til.”  

Repertoiret

Det er One and Only Musicals i samarbejde med Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro under deres fælles musical-projekt “Hele Danmarks Musicalteater”, der inviterer publikum indenfor til hele syv premierer i de næste fire år. Udover GREASE, DIRTY DANCING og MOULIN ROUGE! THE MUSICAL, som allerede er i billetsalg, åbnes der i morgen for billetsalget til yderligere fire store musicalproduktioner, som alle får premiere i løbet af de næste fire år.

Det drejer sig om følgende titler:  

SATURDAY NIGHT FEVER – THE MUSICAL

Premiere: 12. september 2024 i Falkoner Salen, København Vejle Musikteater: 23. oktober 2024 Musikteatret Holstebro: 6. november 2024  

Megasuccesen, som i 2017 gav 110.000 glade danskere regulær discofeber, vender tilbage. SATURDAY NIGHT FEVER – THE MUSICAL er baseret på den ikoniske dansefilm af samme navn og følger den italiensk-amerikanske Tony, der bliver konge af dansegulvet. Oplev legendariske Bee Gees-hits som “Stayin’ Alive”, “Disco Inferno”, “Night Fever” og “How Deep is Your Love” med et stort ensemble af landets dygtigste dansere, musicalperformere, sangere, skuespillere og live-orkester, når de forvandler Falkoner Salen, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro til et glohedt discoinferno.  

STRICTLY BALLROOM – THE MUSICAL

Danmarkspremiere: 20. februar 2025 i Falkoner Salen, København Vejle Musikteater: 2. april 2025 Musikteatret Holstebro: 23. april 2025  

Nu kommer musicalversionen af Baz Luhrmanns kultdyrkede dansefilm fra 1992 til Danmark for første gang. Filmen, der handler om Ballroom-danseren Scott Hastings, der trodser al modstand og danner par med “den grimme ælling” Fran i kampen om at vinde det australske mesterskab, blev transformeret til musical af Baz Luhrman selv i 2011. Nu får danskerne mulighed for at opleve Selene Muñoz og Silas Holst i en spektakulær, energisk og eksplosiv dansk stjerneopsætning med alle de populære hits fra filmen inkl. “Love is in the Air”, “Let’s Dance”, “I Wanna Dance with Somebody, “Slave to the Rhythm”, “Mambo no 5” og mange flere.  

KAREN BLIXEN – THE MUSICAL

Verdenspremiere: 11. september 2025 i Falkoner Salen, København Vejle Musikteater: 22. oktober 2025 Musikteatret Holstebro: 7. november 2025  

Nu kommer verdens første store musical om Karen Blixen. Anders Thomas Jensen og Lars Kaaber skaber sammen en vild, spændende og storslået musical om Karen Blixens tid i Afrika. En periode, der blev afgørende for den unge forfatters udvikling til den forfatter, der senere skulle blive én af århundredets største historiefortællere. KAREN BLIXEN – THE MUSICAL bliver med Sara Viktoria Bjerregaard i titelrollen en majestætisk og fantasifuld visuel opsætning, der sammen med nye, fantastiske sange vil transportere publikum til den afrikanske savanne og levendegøre fortællingen om en ung kvinde, der ville erobre verden – og gjorde det.

DEN ENESTE ENE – THE MUSICAL

Premiere: 26. februar 2026 i Falkoner Salen, København Vejle Musikteater: 30. april 2026 Musikteatret Holstebro: 15. maj 2026  

One and Only Musicals allerførste musical og én af selskabets største succeser vender nu tilbage i en helt ny version. DEN ENESTE ENE – THE MUSICAL er baseret på Susanne Biers romantiske filmkomedie og blev også som musical en enestående succes med 225.000 solgte billetter. Efter mange år væk fra scenen, kommer den prisbelønnede musical nu tilbage i en ny, charmerende, musikalsk og romantisk stjerneopsætning, hvor der ikke spares på noget – og med alle de elskede og kendte karakterer, sange og replikker fra filmen. Det er Kim Fupz Aakeson og Susanne Bier, der står for det nye musicalmanuskript.  

Læs og se meget mere om MUSICALFLIKS og alle forestillingerne på www.musicalfliks.dk. Billetsalget er i gang.

|04|01|2023| Åbent Hus: Vejle Musikteater fejrer 30 års jubilæum

Søndag den 8. januar 2023 inviterer Vejle Musikteater til Åbent Hus i anledningen af musikteatrets 30 års jubilæum i 2023. Her kan du bl.a. komme på en sjælden rundtur bag kulisserne, opleve fernisering, teknikshow i Store Sal, underholdning v. Torben Chris & Thomas Hartmann og meget mere. Og så er der gratis kage og cava til de første 250 gæster.

Du henter en gratis billet på www.vejlemusikteater.dk

Pressen er velkommen på dagen.

Åbent hus søndag den 8. januar

Vejle Musikteater fejrer 30 års jubilæum i 2023. Derfor inviteres alle til at komme forbi musikteatret den 8. januar 2023. Arrangementet varer fra kl. 13.00 – 15.00  

Der er gratis adgang, hvis du har billet 

For at komme med til det spændende Åbent Hus-arrangement, så skal du hente din gratis billet på www.vejlemusikteater.dk  

Oplevelser for alle

På lige netop denne dag inviteres du på en sjælden rundvisning backstage og får et kig ind bag kulisserne. Musikteatret har planlagt et åbent hus-program, hvor der er oplevelser for de fleste. Det er for børn, stand-up med Torben Chis og Thomas Hartmann, et fantastisk teknikshow i Store Sal, hvor du ved selvsyn kan opleve husets dygtige teknikere slå sig løs.

Du kan også opleve fernisering med Troels Trier og Lars H.U.G. med offentligørelse af værker, som er specialmalet til Vejle Musikteater, og der opstilles en særlig Myselfie-jubilæumsvæg. Derudover kan du opleve LIVE optagelser af vores podcast “Backstage”, hvor de to fremadstormende musicaltalenter, Nanna Rossen og Linea Høeg Olsen, som begge spiller med i Grease til foråret, bliver interviewet af vores podcastvært Jesper Maigaard i vores podcast-studie.  

Som prikket over i’et, så inviterer musikteatret også på gratis kage og cava til de første 250 gæster.   

30 år med store oplevelser

De fleste i Vejle kommune har nok på et eller andet tidspunkt besøgt musikteatret, ligesom gæster fra Trekantområdet og hele landet også er strømmet til. Siden åbningen har godt 2,5 mio. gæster besøgt det smukke musikteater, som knejser i det majestætiske bakkelandskab i Vejle. Oplevelserne har været mange og mangfoldige. Fra nationale til internationale stjerner over lokale foreninger og skoler. Der er blevet leet, grædt, danset, sunget og skrålet til et program som har omfavnet de fleste og det meste – fra mainstream til det skæve. Ja, i de første 30 år har der været højt til loftet i Vejle Musikteater til glæde for alle, og det vil der også være i fremtiden.  

Den 3. januar 1993 slog Vejle Musikteater, og musikteatrets grundlægger, Poul Koch, for første gang dørene op til et stort anlagt åbningsshow i Store Sal – i Danmarks smukkeste sal. Hvis det var muligt at spille en film med 30 års oplevelser, ville du i dag blive vidne til en imponerende perlerække af 30 år med store oplevelser. Vi tør godt sige at det er oplevelser, som har spillet en betydelig rolle for borgerne i Vejle og omegns kulturelle fundament. Ligesom de mange aktiviteter i musikteatret gennem tiden har smittet positivt af på det omkringliggende erhvervsliv, eller spillover-effekt, som det også kaldes.

2022

|08|11|2022| Her er programmet til Rock i Byparken 2023!

Nyhed: Stærkt program til Rock i Byparken i Vejle 2023: Thomas Helmig, Blæst, Queen Machine, Drew Sycamore, Rasmus Seebach og Jada.

Årets Rock i Byparken-koncerter bliver samtidig en del af et spændende jubilæumsprogram i forbindelse med fejringen af Vejle Musikteaters 30 års jubilæum i 2023.

Billetsalget er begyndt den 8. november kl. 10.00.

Musikstjerner, jubilæum og sommersol

Man må sige, at musiknavnene til Rock i Byparken er et kæmpe skud af musikvitaminer. Musikstjernerne står nærmest i kø: Thomas Helmig, Blæst, Queen Machine, Drew Sycamore, Rasmus Seebach og Jada.

På plakaten er nye stjerneskud samt store og etablerede stjerner. Musikteatret lægger op til en stor musikfest i byparken, som på samme tid bliver en del af flere festlige jubilæumsnedslag i 2023, hvor Vejle Musikteater fejrer 30 års jubilæum.

“Vi har virkelig strammet os an for at sammensætte et musikprogram i 1. klasse. Vi er nemlig meget bevidste om, at Rock i Byparken er arrangementet, hvor Vejle og omegn mødes tre sommeraftenener i august. Her er skabt stærke traditioner i skønt samvær med venner, familie, kærester og kollegaer. I 2023 kan Vejle Musikteater tilmed fejre 30. års jubilæum, så der er lagt op til en kæmpe musikfest og fejring af Vejle Musikteaters første 30 år”. Udtaler Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater.

Datoerne til Rock i Byparken 2023 er:

11. august – Blæst & Thomas Helmig

18. august – Drew Sycamore & Queen Machine

25. august – Jada & Rasmus Seebach

Fakta om musiknavnene til Rock i Byparken i 2023 

Blæst er det nye fremadstormende musiknavn, som alle snakker om i Danmark lige nu som et af de mest lovende live-bands. Nu tager Blæst vejen forbi Rock i Byparken 2023.

Bandet udgav i starten af februar 2022 deres nye ørefængende single “Juice”, der følger trop efter hittet “Ego”, som har været blandt de mest spillede sange på de danske radiostationer.

Blæst skriver sprudlende dansksprogede sange, der emmer af delikate melodier og sprøde beats. Med sin karismatiske vokal præsenterer forsanger Fernanda Rosa ungdommelige tekster om små hverdagsøjeblikke fyldt med stor poesi. Attituden er tilbagelænet og ubesværet, men de groovy, delikate popsange er båret af en ukuelig musikalsk fremdrift.

Thomas Helmig behøver ingen introduktion. Han er en af de største musikstjerner i Danmark nogensinde og kan snart fejre imponerende 40 år på den danske stjernehimmel. Han er manden bag nogle af de største musikhits herhjemme. Vi behøver blot at nævne hits som; “Det er mig der står herude og banker på”, “Stupid man”, “Nu hvor du har brændt mig af”, “Malaga” og mange flere.

Glæd dig til en vidunderlig koncert med Thomas Helmig i Byparken i Vejle, hvor hans faste hold af sublime musikere selvfølgelig er med: Claes Antonsen, Emil Falk, Søren Runge, Poul Reimann, Mads Michelsen, Christian Douglas, Mark Linn, Tilde Vinther og Annelie Karui Saemala Overbeck. 

Drew Sycamore har de sidste to år etableret sig som ét af dansk musiks helt store popidoler. Med gedigne hits som “45 Fahrenheit Girl”, “Take It Back”, “I Wanna Be Dancing”, “Perfect Disaster” og “Let Me Love You” har hun spillet sig helt op i musiksuperligaen i Danmark. Drew Sycamore er lige nu aktuel med singlerne “Madonna” og “Electric Motion”, der har fået massiv airplay på de danske radiokanaler. Sidstnævnte lå #1 på airplay-listen seks uger over sommeren 2022. Flere singler er på vej. Til foråret 2023 udgiver Drew sit tredje album “Masculina”. Når hun rammer Rock i Byparken i sommeren 2023, så er det med nye hits og et nyt show.  

Queen Machine har i mere end ti år begejstret publikum på danske og udenlandske scener. Og til august 2023 står Rock i Byparken i Vejle for skud. Helt i Queens ånd leverer Queen Machine et show med masser af sjæl og ikke mindst et utal af Queens udødelige hits. Det er fx “We Will Rock You”, “Bohemian Rhapsody”, “I Want To Break Free”,” A Kind Of Magic”, “Don’t Stop Me Now”, “Somebody To Love” m.fl. Listen af hits er lang.

Queen Machine består af mesterlige musikere og ikke mindst en karismatisk frontmand. Det er storsyngende Bjarke Baisner, som måske er verdens bedste bud på Freddie Mercury.

Jada er uden tvivl en af Danmarks mest nærværende popstjerner. Hun har opnået et ry for at levere store liveoplevelser. Så du kan godt begynde at glæde dig til Rock i Byparken.

Hun har for længst tryllebundet både de danske og udenlandske anmeldere samt fans med sit personlige og ærlige univers. Med sine kæmpe popballader og soulet R&B står hun for en befriende sårbarhed, samtidig med at hun udstråler en lige så befriende og smittende selvsikkerhed.

Rasmus Seebach er ubestridt en af Danmarks absolut største sangskrivere og sangere. Siden gennembruddet i 2009 har Rasmus Seebach vundet et utal af priser og vundet en stor plads i de fleste danske hjerter. På trods af et imponerende bagkatalog, og et utal af rekorder på de danske hitlister, slår Rasmus altid fast, at succes hverken skal måles í musikpriser eller salgstal, men i den magi der skabes sammen med publikum. Så du kan godt begynde at glæde dig til koncerten i Byparken i Vejle.

|06|10|2022| Diana Krall gæster Danmark

Den fantastiske og enestående jazzsangerinde/-pianist, Diana Krall, besøger Vejle Musikteater og giver koncert i Store Sal, Danmarks smukkeste sal!

Den 24. april 2023. Billetsalget er begyndt.

Sublim verdensstjerne 
Du har en storslået aften i vente, når Diana Krall kommer til Danmark, og giver koncert i Vejle Musikteater med sin bløde og forførende jazzvokal.

Diana Krall har flere gange besøgt Vejle Musikteater, senest i 2017. Her tryllebandt hun publikum med en sublim vokal og performance på musikteatrets Steinway koncertflygel og et velspillende band.    Navnene på de musikere som Diana Krall har med i Vejle Musikteater annonceres senere, og der bliver helt sikkert tale om musikere i den absolutte verdensklasse.

Imponerende karriere
På verdensplan har Diana Krall solgt mere end 16 millioner album, og hendes fusion af traditionel pop og jazz går ud over grænsen for begge genrer. Hun er ligeledes den eneste jazzsangerinde, der har debuteret otte gange som nummer 1 på Billboards Jazzalbum-liste.

Den canadiske sangerinde albumdebuterede med “Stepping Out” i 1993 – og det skelsættende øjeblik i karrieren kom i 1999, hvor hun udgav det prisvindende album When I look in Your Eyes, som var nummer 1 på Billboards Jazzalbum-liste i 52 uger, vandt to Grammy Awards og gik platin både i USA og Canada.

Diana Krall har igennem sin imponerende karriere samarbejdet med navne som Paul McCartney, Barbra Streisand og Tony Bennett, været nomineret til et væld af priser og har siden debuten føjet 14 studiealbum til diskografien i september 2021.

|21|09|2022| MOULIN ROUGE! The MUSICAL får danmarkspremiere i hele Danmarks Musical Teater

Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro bag stjernebesat danmarkspremiere på MOULIN ROUGE! THE MUSICAL

De to jyske producenter skal i samarbejde med det københavnske teaterselskab One and Only Musical qua deres nye fælles musicalprojekt HELE DANMARKS MUSICAL TEATER opføre den første danske opsætning af non-replika musicalversionen baseret på spillefilmen Moulin Rouge!.

Forestillingen har Silas Holst, Sara Viktoria Bjerregaard, Rasmus Bjerg, Laus Højbye og Simon Duus i de bærende roller.

Hele Danmarks Musical Teater

Ventetiden er forbi. 21 år efter verdenspremieren på Baz Luhrmanns kultdyrkede, Oscar-vindende filmfænomen Moulin Rouge med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollerne, kan One and Only Musicals i dag offentliggøre, at den Tony® prisbelønnede Broadway-musical, baseret på filmen, nu får sin første danske non-replika opsætning.   MOULIN ROUGE! THE MUSICAL bliver opført i Falkoner Salen, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro, som alle tre totalforvandles til Paris’ mest berømte natklub Moulin Rouge® omkring indgangen til det 19. århundrede. One and Only Musicals har erhvervet rettighederne til at producere MOULIN ROUGE! THE MUSICAL i Danmark, og den danske opsætning skabes i co-produktion med Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro under overskriften HELE DANMARKS MUSICAL TEATER – et musicalsamarbejde de tre producenter søsatte sidste år.  

Svendeprøve for HELE DANMARKS MUSICAL TEATER

Det bliver en spektakulær og overdådig stjernebesat produktion, der med sin størrelse bliver den absolutte svendeprøve for HELE DANMARKS MUSICAL TEATER. Forestillingen kan opleves næste efterår, først i Falkoner Salen i København fra 7. september, derefter på Vejle Musikteater fra den 25. oktober og afslutningsvis i Musikteatret Holstebro fra den 10. november.   I Holstebro og Vejle er der glæde over udsigten til at skulle stå bag en af de største og dyreste danske musicalproduktioner i mange år.  

Direktør Anders Jørgensen udtaler: –         

“Musikteatret Holstebro er stolt over at være med til at skabe den første danske opsætning af MOULIN ROUGE! THE MUSICAL. Det er en stor, dyr og meget ambitiøs musicalproduktion som vi glæder os utrolig meget over at kunne præsentere for publikum næste efterår. Vi tror og håber, at det kan blive en historisk stor succes.”  

Direktør Mette Kier fra Vejle Musikteatret supplerer: –         

“MOULIN ROUGE! THE MUSICAL er ikke “bare” en musical. Det er en enestående teaterbegivenhed, der har lagt både Broadway og West End ned, og det er fantastisk, at Vejle er med til at bringe den første opsætning af denne spektakulære musical til Danmark som en del af vores 30 års fødselsdagsprogram. “

 CEO og Executive Producer hos One and Only Musicals, Jesper Winge Leisner, slutter: –         

“Formålet med HELE DANMARKS MUSICAL TEATER har fra starten været at hæve barren for musicalfronten i Danmark, og det er netop hvad vi nu er i stand til med en non-replika produktion af MOULIN ROUGE! THE MUSICAL. Det her er den klart største produktion vi nogensinde har haft mellem hænderne, og det kunne aldrig have ladet sig gøre uden samarbejdet med Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro.”  

Et sansebombardement for øjne, hjerte og ører med over 70 af musikhistoriens største hits

MOULIN ROUGE! THE MUSICAL bliver et larger-than-life show af en forestilling – et sexet og gribende sansebombardement for øjne, ører og hjerte. En musical med 30 af landets bedste skuespillere, sangere og dansere på scenen. Et manuskript med en bevægende kærlighedshistorie i centrum. De mest spektakulære kulisser og kostumer. Og et fuldstændigt ekstraordinært orgie af sange vi kender og elsker, spillet af nogle landets bedste musikere. Hits fra spillefilmen og mange andre nye sange.   Over 70 af musikhistoriens største hits er med. David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Beatles, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John og Adele er blot nogle få af de mange verdensnavne, der er repræsenteret i forestillingen.  

Silas Holst og Sara Viktoria Bjerregaard I spidsen for stjernecast

I spidsen for det store cast har One and Only Musicals sikret sig landets førende musicalstjerne. Silas Holst skal spille digterspiren Christian, der forelsker sig hovedkulds i den karismatisk dragende kurtisane Satine. Med en perlerække af store og meget roste musicalpræstationer bag sig (bl.a. Dirty Dancing, Saturday Night Fever, Grease, The Book of Mormon og Crazy for You) satte Silas Holst kronen på værket tidligere i år, da han modtog både sit livs bedste anmeldelser og en Reumert-statuette i kategorien “Bedste Mandlige Hovedrolle” for sin præstation som drag queenen Lola i Kinky Boots på Det Ny Teater.   Overfor ham ses stortalentet Sara Viktoria Bjerregaard i sin karrieres største rolle som “the sparkling diamond” Satine. Hun blev færdiguddannet som skuespiller fra den Danske Scenekunstskole i 2019 og har siden 2012 medvirket i forestillinger på flere af landets største scener, herunder i spillefilm som De Forbandede År 1 og 2 af Anders Refn, Lykke-Per af Bille August, tv-serierne Badehotellet på TV 2 og Herrens Veje på DR1.  

Rasmus Bjerg som Harold Zidler

I rollen som Moulin Rouge-natklubbens flamboyante ejer og sprechstallsmeister Harold Zidler er det lykkedes at indgå en aftale med en af landets mest eftertragtede skuespillere – Rasmus Bjerg. Gennem mere end 20 år har han begejstret hele Danmark i roller på film, tv og teatret. Om det er som John Mogensen i Ole Bornedals filmsucces Så længe jeg lever, nationalistisk statsministerkandidat i filmen Danmarks sønner, cirkusdirektøren i Cirkus Summarum eller i karakterroller i f.eks. Heksejagt og Forbrydelse og straf på Det Kongelige Teater, formår Rasmus Bjerg altid at få det ultimative ud af sine roller, og rollen som Zidler udmærker sig ved at være hans første musicalrolle til dato.   Som kunstneren Toulouse-Lautrec (som også historisk set havde sin gang i Moulin Rouge), der på tæt afstand må se sine gode venner gå gennem himmel og helvede i kærlighedens navn, kan publikum glæde sig til at opleve Laus Højby. Han kan lige nu opleves i PLATTFORMS nyeste show i Tivoli og har haft et utal af markante roller i musicals, teaterkoncerter og stykker på bl.a. Det Kongelige Teater, Nørrebro Teater, Grønnegaards Teatret og Østre Gasværk Teater. I andre markante roller ses kongelig operasanger Simon Duus som The Duke, Stanley Bakar som Santiago, Lea Thiim Harder som La Chocolat og mange flere.    

Superhold bag scenen med Niclas Bendixen som instruktør

Forestillingen instrueres af Niclas Bendixen, der debuterede som teaterinstruktør med den Reumert-belønnede rockteaterkoncert 69 på Holbæk Teater, efterfulgt af musikforestillingerne Jeg er sgu’ min egen og Svantes viser på Nørrebro Teater, musicaludgaven af En kort – en lang på Aalborg Teater og Nørrebro Teater, flere udgaver af Cirkus Summarum og senest musicalklassikeren Cabaret på Aarhus Teater i foråret.   Koreografien lægges i hænderne på erfarne Anja Gaardbo, mens den spektakulære scenografi som kombinerer fysisk produktion og state-of-the art-videoteknologi skabes af det internationale scenografnavn takis. De hundredvis af overdådige kostumer designes af Astrid Lynge Ottesen, mens det er Joakim Pedersen, der kommer til at stå i spidsen for orkestret. Han er endvidere Music Ececutive Producer på musicalen for Danmark, Norge og Sverige    

Fakta om MOULIN ROUGE! THE MUSICAL

Book by John Logan  

Music & Lyrics by Various Artists  

Arrangements, Orchestrations,

Additional Music & Lyrics by Justin Levine  

Dance Arrangements by Justin Levine & Matt Stine  

Co-Orchestrations by Katie Kresek, Charlie Rosen & Matt Stine  

Medvirkende: · Christian – Silas Holst · Satine – Sara Viktoria Bjerregaard · Harold Zidler – Rasmus Bjerg · The Duke of Monroth – Simon Duus · Toulouse-Lautrec – Laus Højby · Santiago – Stanley Bakar ·         Nini/Ensemble – Vibeke Zederkof · La Chocolat/Ensemble – Lea Thiim Harder · Arabia/Ensemble – Annelie Karui Saemala Overbeck · Baby Doll/Ensemble – Andy Roda · 

Ensemble: Tone Reumert, Joakim Tranberg, Luc Boris Andre, Mads Gronemann, Nicklas Miling, Nicco Olaybal Graulund og mange flere  

Det nordiske kreative hold: · Instruktør: Anders Albien · Scenografi: takis · Koreografi: Anja Gaardbo, Jenny Widegren, Xain Odenstål, Kirsty McDonald · Kostumer: Astrid Lynge Ottosen  

Det danske kreative hold: · Instruktør DK – Niclas Bendixen · Koreograf – Anja Gaardbo · Scenograf – takis · Kostumedesigner – Astrid Lynge Ottesen · Kapelmester – Joakim Pedersen · Lysdesigner – Ulrik Gad ·         Lyddesigner – Tim Høyer · Producent – Rikke Lange/One and Only Musicals · Executive Producer – Jesper Winge Leisner · 

Produktionsselskab: One And Only Musicals  

Spillesteder

Falkoner Salen på Frederiksberg, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro  

Premiere: København: Den 7. september 2023 Vejle: Den 25. oktober 2023 Holstebro: 10. november 2023  

Spilletider: Onsdag-fredag kl. 20.00 Lørdag kl. 15.00 og 20.00 Søndag kl. 15.00  

Billetbestilling

Billetsalget er i gang fra i dag på Moulinrougemusical.dk, vejlemusikteater.dk, musikteatret.dk og billetlugen.dk  

Handlingen – en løssluppen og tragisk kærlighedshistorie

Vi er i Paris år 1899. Boheme-revolutionens tidsalder. Den unge, håbefulde digter Christian ankommer til byernes by, hvor han løber ind i den excentriske kunstner Toulouse-Lautrec. Han skriver på et teaterstykke med titlen “Spectacular Spectacular” som Christian løfter til nye højder og giver en rørende slutning.   Stykket er tiltænkt natklubben Moulin Rouge. Og hovedrollen skal spilles af natklubbens ukronede dronning, Satine. Det skal udfolde hendes store talent og samtidig være en hyldest til de fire idealer, der definerer tidens kunstneriske Boheme-ånd: Sandhed, skønhed, frihed og kærlighed. Christian forelsker sig hovedkulds i Satine, og modstræbende må hun erkende, at hun også har stærke følelser for både teaterstykket og den (endnu) uskyldige forfatter. De får natklubbens ejer Harold Zidler med på ideen, og for at sikre den nødvendige økonomi allierer han sig med den stenrige og skruppelløse hertug af Monroth. Hertugen vil gerne punge ud, men kun under én betingelse: Satine skal være hans.   Nu tager et tragikomisk trekantsdrama form, og Satine og Christian må kæmpe mod alle odds for at udleve deres kærlighed. Men noget, som end ikke kærligheden kan overvinde, har indtaget Satine…  

Historisk overblik – fra Montmartre til Danmark

Filmen MOULIN ROUGE! fra 20th Century Fox, er instrueret af Baz Luhrmann og fik premiere ved Cannes Film Festival i 2001. Den vandt Best Picture (Musical or Comedy) ved Golden Globes og var nomineret til 8 Oscars, inklusive Best Picture, hvoraf den vandt to. MOULIN ROUGE! er filmet I Sydney, Australien, og blev rost for at genoplive film musicals som genre. Dens soundtrack blev straks et hit.     Om Moulin Rouge i Paris: Moulin Rouge i Paris, ledet af Jean-Jacques Clerico (CEO), er et blændende spektakulært univers, symbolet på den parisiske måde at feste på siden 1889. I begyndelsen var det en populær cabaret og dansehal, som blev et ikonisk spillested i de vilde tyvere, senere blev stedet til et teater hvor adskillige kendte franske og internationale kunstnere trådte ind i rampelyset. I dag kan man opleve Moulin Rouge og dets 60 kunstnere i Féerie Revue Show: to timers forbløffende show i krydsfeltet mellem cabaret og revy, spækket med dansescener og overraskelser- uden at glemme Moulin Rouges mest berømte dans, den Franske Cancan! Siden det startede, har Moulin Rouge i Paris altid været en fejring af livet og et sted at dele alle de opbrusende følelser af den unikke fest extravaganza. www.moulinrouge.fr  

MOULIN ROUGE! THE MUSICAL havde premiere I Boston I 2018, og det var startskuddet på en global succes historie. Året efter, kom showet til Broadway, hvor det blæste både publikum og anmeldere bagover, og modtog 10 Tony® Awards. Showet spiller stadig for fulde huse på Broadway, Londons West End og i Australien.

|22|04|2022| Grease The Musical m. Silas Holst i Trekantområdets største musikteater

GREASE rammer Vejle Musikteater med Silas Holst og Neel Rønholt i de to hovedroller som Danny Zuko og Sandy. Glæd dig til en ultimativ ny deluxe-opsætning med nyt cast, ny instruktion, ny scenografi og ny koreografi.

GREASE får premiere i Vejle Musikteater fra 26. april 2023.

Billetsalget er nu begyndt på www.vejlemusikteater.dk

Spiller kun i Vejle, Holstebro og København: I 2023 spiller forestillingen også i Falconer Salen København (premiere den 9. marts) og Holstebro Musikteater  (premiere den 12. april), som del af et unikt samarbejde mellem Vejle Musikteater, The One And Only Musicals og Holstebro Musikteater. Lige nu , i foråret 2022, spiller musicalen Elsk Mig I Nat for fulde huse samme steder.

GREASE is the word!

GREASE is the word! Det ved alle. GREASE er én af verdens mest populære og slidstærke musicalfænomener, og kommer nu rockende tilbage i Vejle Musikteater. Glæd dig til en ultimativ ny deluxe-opsætning med nyt cast, ny instruktion, ny scenografi og ny koreografi. GREASE får premiere i Vejle Musikteater fra 26. april 2023.  

Silas Holst & Neel Rønholt i hovedrollerne

GREASE rammer Vejle Musikteater med Silas Holst og Neel Rønholt i de to hovedroller som Danny Zuko og Sandy.  Silas Holst er nok den mest hotte musicalstjerne og danser/sanger i Danmark lige nu. Du kender ham helt sikkert fra Vild med dans og talrige forestillinger. Han har før spillet både Danny Zuko og Kenickie. Nu er vi stolte over at kunne præsentere ham i et nyt bud på Danny Zuko i Vejle Musikteater og i én af de mest ikoniske musicalroller i teaterhistorien. Du kender sikkert Neel Rønholt i markante roller på tv i bl.a. Badehotellet, Sygeplejeskolen og Sommerdahl. Rollen som Sandy bliver Neel Rønholts debut i en musical. Fans af Vild med dans kan sikkert huske, at hun er en talentfuld danser, men hvad de færreste ved er, at hun også er stærkt syngende, og publikum kan glæde sig til at se hende folde sig helt ud i den rolle som Olivia Newton-John udødeliggjorde i filmen.  

Vejle Musikteater er en eftertragtet samarbejdspartner

Vejle Musikteater er et unikt musikteater med alt i moderne udstyr, og har gentagne gange bevist, at man kan måle sig blandt de absolut bedste huse i Danmark. I Syddanmark er Vejle Musikteater det førende musikteater målt på bredden i udbud og antal musicalopsætninger. Hos de største producenter og agenter i underholdningsbranchen har musikteatret gennem årene opbygget et godt ry. Det er et hus man gerne vil samarbejde med. Det har fx været med til at tiltrække produktionsselskabet ONE AND ONLY MUSICALS, som er det største selskab i Danmark i musicalgenren.

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, udtaler:   “Jeg er utrolig glad for samarbejdet på tværs af landet, som betyder, at vi kan tiltrække nogle af de allerbedste musicals til vores område. I næste måned spiller fx musicalen Elsk Mig i Nat hos os for fuld udblæsning, og tæt på udsolgt. Derfor glæder vi os rigtig meget til, at vi i denne uge kan gå i salg med en af de mest elskede musicals, nemlig Grease, i en helt ny deluxeopsætning”.  

Forventningens glæde hos producenten

Hos One and Only Musicals, Musikteatret Holstebro og Vejle Musikteater, er der stor glæde over udsigten til at kunne præsentere GREASE i en splinterny version for et dansk publikum. 

Executive Producer Jesper Winge Leisner udtaler, på en enig co-produktions vegne:   “Jeg tror ikke, der findes nogen anden musical i verden, der bliver ved med at tale så klart til så mange generationer som GREASE. Næsten hvert eneste sangnummer er blevet en klassiker, vi elsker den enkle og uskyldige kærlighedshistorie mellem Danny og Sandy, venskaberne i T-Birds og Pink Ladies på Rydell High School og den fede nostalgi, der bare driver ned ad væggene. Vi er meget stolte over, at den kommende opsætning har et så stærkt cast på scenen og nogle af landets allerbedste kreative kræfter bag kulisserne. Publikum kan virkelig glæde sig til den helt særlige GREASE-produktion, der kommer rundt i landet til næste forår. Grease har bare hele pakken!”    

Silas Holst får også debut som koreograf  

Udover rollen som Danny Zuko skal Silas Holst også for første gang påtage sig opgaven som koreograf – i samarbejde med den rutinerede koreograf Toniah Pedersen. Mesterscenografen Steffen Aarfing skal skabe helt ny scenografi til musicalen, Helle Damgård kreerer kostumerne, og kapelmester bliver Joakim Pedersen, som skal få musikken til at svinge. I andre roller medvirker bl.a. Lea Thiim Harder som Rizzo (The Bodyguard – The Musical, Elsk mig i nat), Joakim Tranberg som Kenickie (Seebach, Elsk mig i nat), Johanne Milland som Marty (Atlantis, filmen Venus Effekten), Nanna Rossen som Jan (Hairspray, Den skaldede frisør) og Nastja Arcel som Miss Lynch (en vaskeægte GREASE-veteran, som har været med i flere opsætninger af GREASE herhjemme inkl. den allerførste danske opsætning i 1993, hvor hun spillede Rizzo). Herudover medvirker et stort og energisk powerensemble af musicalperformere, sangere og dansere i Frede Gulbrandsens instruktion.    

Medvirkende

Cast: Sandy: Neel Rønholt Danny: Silas Holst Rizzo: Lea Thiim Harder Kenickie: Joakim Tranberg Marty: Johanne Milland Jan: Nanna Rossen Frenchy: Fie Alberte Damgaard Sonny: Thor Vestergaard Doody: Christian Collenburg Roger: Lasse Dyg Patty Simcox: Frederikke Vedel Teenangel: Sara Gadborg Miss Lynch: Nastja Arcel Eugene: Patrick Terndrup Cha Cha: Kirsty McDonald

Dansere/Ensemble: Mads Gronemann, Malene Koch, Simon Glæsel, Tone Reumert, Suad Demirovic.  

Det kreative hold: Instruktør: Frede Gulbrandsen

Koreografer: Silas Holst og Toniah Pedersen

Scenograf: Steffen Aarfing

Kostumedesigner: Helle Damgård

Kapelmester & Music director: Joakim Pedersen

Producent: Rikke Lange

Executive producer: Jesper Winge Leisner

Produktionsselskab: One And Only Musicals Teaterforlag: Nordiska ApS – København  

Historien om GREASE

Når man siger GREASE, tænker langt de fleste på filmen fra 1978 med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollerne. Men GREASE blev udviklet som et teaterstykke og havde i 1971 premiere på et lille teater i Chicago, udelukkende med amatører i rollerne. Forestillingens ophavsmænd Jim Jacobs og Warren Casey, et par arbejdsløse skuespillere, havde gået og puslet med ideen om at lave en forestilling, der idoliserede 50´ernes ungdom, og manuskriptet var baseret på deres egen oplevelser på William Taft High School i Chicago. Publikum elskede stykket, og forestillingen blev den største succes for teatret nogensinde. Jim Jacobs og Warren Casey blev efter premieren inviteret til New York af Broadway producenterne Ken Waissman og Maxine Fox for at videreudvikle forestillingen til en musical. Den GREASE som vi alle kender i dag fik Broadway premiere i sommeren 1972, og senere samme år spillede en dengang helt ung John Travolta rollen som DOODY. I løbet af de efterfølgende to år måtte produktionen to gange flytte til et større teater for at imødekomme interessen fra publikum, og GREASE blev den bedst sælgende forestilling på Broadway. Siden har musicalen gået sin sejrsgang over hele verden, hvor den har henrykket millioner af publikummer. Prominente navne som Richard Gere, Debbie Gibson, Patrick Swayze, Brook Shields, Elaine Page og Rosie O´Donnell har alle været en del af forestillingen, og GREASE har været produceret utallige gange over hele verden.

|08|04|2022| Ukrainsk stjerneballerina optræder til Verdensballetten i Jelling

Vejle Musikteater og verdensballetten i Jelling kan helt sensationelt den 31. juli i år præsentere den ukrainske verdensstjerne og solodanser Lana Salenko, som er født og opvokset i Kiev og uddannet i Donetsk.

Lana Salenko

Ukrainsk stjernedrys på Verdensballetten i Jelling
Til årets forestilling har den kunstneriske leder Steven McRae samlet et hold med nogle af de allerbedste internationale og nationale balletstjerner. Publikum kan fx opleve den ukrainske stjerneballerina Lana Salenko, der til daglig er solodanser ved Statsballetten i Berlin. Hun medvirkede for nylig til en stor gallaforestilling til fordel for Ukraine, som fandt sted på Det Kgl. Teater i København. Her var hun med til at samle en million kroner ind til Røde Kors´ arbejde blandt krigens ofre i Ukraine.

Lana Salenko er født og opvokset i Kyiv, uddannet ved teatret i Donetsk og har siden 2007 været tilknyttet statsballetten i Berlin – de sidste 10 år som solodanser. Til daglig bor hun med sin mand og sine børn i Berlin, men forældrene og en bror bor stadig i Kyiv.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Kunst er et vigtigt livsbekræftende lyspunkt i en mørk tid. Vi er derfor særligt i år stolte af at kunne præsentere nogle af de største internationale og danske balletstjerner på scenen i Jelling. Vi glæder os ikke mindst at præsentere den ukrainske stjerneballerina, Lana Salenko, og vise, at vores tanker går til det ukrainske folk.” 

Engelsk solodanser flygtede fra Rusland
Det er også lykkedes Steven McRae, at få den engelske solodanser Xander Parish med på holdet til Verdensballetten i år. De sidste 12 år har han danset hos Mariinskij Balletten i Sankt Petersborg og de seneste fem år som solodanser. I begyndelsen af marts valgte Xander Parish dog at forlade Rusland pga. krigen i Ukraine. Kort tid herefter fik han tilbudt at danse titelrollen i Crankos ballet Onegin på Nationalballetten på operaen i Oslo, hvor han danser i foråret 2022.

Danske balletstjerner
På plakaten til årets forestilling er også to af dansk ballets allerstørste stjerner, Alban Lendorf og
Astrid Elbo. Han har været solodanser i København siden 2011 og er fast gæst på verdens førende
scener. Han er tillige solodanser ved American Ballet Theater på The Met i New York. Astrid Elbo er
solist ved Den Kgl. Ballet og danser de store roller i både det klassiske og det moderne repertoire.

Pas de deux til Dronning Margrethe
Den unge fremadstormende koreograf Tobias Praetorius, som til daglig er solist ved Den Kgl. Ballet i
København, vil til årets forestilling i Jelling kreere en ny pas de deux til Astrid Elbo og Alban Lendorf. Dansen dedikeres til Dronning Margrethe og er en særlig hyldest til Majestæten i anledning af
hendes 50-års regentjubilæum. Tobias Praetorius har været tilknyttet Verdensballetten siden 2019 både som balletdanser og som koreograf.

|01|03|2022| Dansk topnavn melder klar til Rock i Byparken 2022

Det danske topnavn Saveus afløser Medina til Rock i Byparken 2022.

Medina aflyser alle sine koncerter på sin sommertour, da hun venter sit andet barn til sommer 2022. 

Det er første gang at Saveus besøger Vejle Musikteater og Rock i Byparken.

Billetsalget er begyndt.

Saveus melder klar til Rock i Byparken i 2022 og erstatter Medina

Saveus er et af de bedste livebands lige nu på den danske musikscene, og melder nu klar til Rock i Byparken 2022. Det tidligere offentliggjorte musikprogram til Rock i Byparken 2022 ændres hermed, da Medina har offentliggjort, at hun venter sit andet barn til sommer 2022, og derfor aflyser sin sommertour og sin optræden til Rock i Byparken 2022.  

Mette Kier, direktør Vejle Musikteater, siger: “Saveus er et spændende navn i Danmark og et af de bedste livenavne herhjemme, som passer rigtig fint til den store scene til Rock i Byparken. Vi ønsker Medina alt det bedste og tillykke med de lykkelige omstændigheder.”   

Bag om Saveus

Saveus stormer lige nu frem på den danske musikscene. Bandet er kendetegnet ved en eksplosiv og melodisk lyd, som man fx kan høre i hitsene “Ready to Die”, “Himalaya” og “Time Can Heal a Man”. Bag Saveus står hele Danmarks Martin Hedegaard, også bedre kendt som vinderen af den første danske udsendelse af underholdningsprogrammet X Factor. Han er et disciplineret musiktalent med en helt enestående evne til at lægge publikum ned med sin rå og smittende energi. Han melder klar med band til at holde en fest til Rock i Byparken 2022.  

|27|01|2022| Vejle Kommune og Vejle Musikteater er enige om at aflyse russisk balletforestilling

Den 9. marts skulle Den Russiske Nationalballet have stået på scenen i Vejle Musikteater for at opføre Svanesøen. Men efter at Rusland har indledt krig mod Ukraine, en situation som over weekenden blot er eskaleret, er den russiske ballet ikke velkommen i Vejle Kommune og Vejle Musikteater.

Den 9. marts skulle dansere fra Den Russiske Nationalballet have stået på store scene i Vejle Musikteater og opført Tjajkovskijs Svanesøen. Men Vejle Kommune og Vejle Musikteater har besluttet, at balletforestillingen aflyses.

“Det den eneste rigtige beslutning, som tingene ser ud nu. Som situationen ser ud nu, er det utænkeligt at gennemføre en forestilling med Den Russiske Nationalballet. Vores tanker går til den ukrainske befolkning,” siger Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune.

Publikum kontaktes direkte

Publikum med billet til forestillingen bliver hurtigst muligt kontaktet per mail og sms om aflysningen og muligheden for at få refunderet deres køb eller byttet til gavekort.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:“Jeg er glad for at have politisk opbakning til at aflyse arrangementet og jeg håber, at vi ser gæsterne til et andet arrangement. Alle gæster hører fra os.”

2021

|15|12|2021| Albani Fonden støtter udsmykning i Vejle Musikteater

Albani Fonden har bevilget 125.000 kr. til Vejle Musikteater, som skal gå til indkøb af malerier af kendte musikere, som maler. Malerierne skal give gæsterne en unik totaloplevelse, når de besøger Vejle Musikteater.

Musikernes malerier i Vejle Musikteater

Vejle Musikteater har ansøgt om, og fået bevilget, 125.000 kr. af Albani Fonden, som skal gå til udsmykning i Vejle Musikteater.

Helt konkret vil udsmykningen bestå af indkøb af originale malerier skabt af musikere, der også er udøvende kunstmalere. En lang række kendte musikere maler nemlig også, udover at lave musik. Det er fx Johnny Madsen, Troels Trier, Kasper Eistrup, Lars H.U.G med flere.

Lige præcis hvilke værker, der udvælges, og af hvilke musikere, er ikke fastlagt endnu. Udvælgelsen vil nemlig ske i samarbejde med galleriet Belle Art, så musikteatret sikrer at kvalitet og pris hænger sammen.

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, udtaler:

“Vi glæder os over muligheden for at udsmykke Vejle Musikteater med malerier af kendte musikere, som maler. Det er jo helt fantastisk, at malerierne er lavet af nogle af de musikere, som måske også har besøgt Vejle Musikteater og underholdt en masse glade gæster med deres musik. Nu kan kunstnerne igen glæde alle vores mange gæster, når de besøger os. Men nu med deres malerier.” 

Mette Kier fortsætter:

“Et stort tak skal lyde til Albani Fonden, som har muliggjort projektet, der kommer alle vores gæster til gode.”

Om Vejle Musikteater Vejle Musikteater er bygget i 1993, og er i dag trekantområdets største musikteater, målt på faciliteter, antal publikummer og bredden i programmet. Hvert år besøger omkring 130.000 gæster musikteatret til alt fra teater, rytmisk- og klassisk musik samt comedy, dans, musicals, opera, ballet og foredrag. De seneste år har huset gennemgået en modernisering i forhold til belysning, barer, møbler og udsmykning. Endvidere har Musikteatret også fået nyt logo og design.

|23|11|2021| Nyhed: Stærkt musikprogram til Rock i Byparken 2022, som også står i ligestillingens tegn

Her er navnene til Rock i Byparken 2022: Lis Sørensen, Tessa, Medina, LOC, Benjamin Hav og Gnags. Vejle Musikteater har i programplanlægningen til Rock i Byparken 2022 haft FNs Verdensmål nummer 5 som omdrejningspunkt, der handler om ligestilling mellem kønnene.  Kønsfordelingen til Rock i Byparken i 2022 er derfor programlagt, så der er 50/50-balance mellem de annoncerede musiknavne. Hermed vil Vejle Musikteater også sende et signal om større ligestilling i musikbranchen.  

Rock i Byparken 2022 står i ligestillingens tegn

Vejle Musikteater vil med musikprogrammet til Rock i Byparken 2022 sætte fokus på Verdensmål nummer 5, som handler om ligestilling mellem kønnene, og slår dermed helt konkret et slag for at fremme ligestillingen i musikbranchen.  Samme målsætning blev tidligere på året offentliggjort af centrale musikbranche-organisationer i Danmark: DAF (Dansk Artist Forbund), DJBFA (Danske Jazz-, Beat- og Folkemusik Autorer), DKF (Dansk Komponistforening), DPA (Danske Populær Autorer) og Musikforlæggerne i Danmark. De gik i fællesfront ud med fælles mål om større ligestilling i musikbranchen. Ét af målene var netop en større balance mellem køn i programlægning og kuratering af musik til danske koncertsale, festivaler, spillesteder og statsstøttet radio. Det vil Vejle Musikteater gerne støtte op om.  

Vejle Musikteater træder de første skridt

Med programlægningen til Rock i Byparken 2022 støtter Vejle Musikteater meget konkret op om målsætningen om større ligestilling i musikbranchen. Vejle Musikteater er samtidigt ét af de første huse i Danmark, som så konkret går forrest. Måske helt forrest. Som Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:  

“Vi støtter gerne op om en større ligestilling i musikbranchen. Men det kræver jo at nogen af os, der arrangerer musikkoncerter, helt konkret også fører det ud i livet. Vi tror ikke, at der er mange i branchen, der lige nu arbejder strategisk og konkret med det. Det har vi valgt at gøre i Vejle Musikteater. Helt konkret med programlægningen til Rock i Byparken 2022. Vi har taget højde for at der skulle være 50/50-kønsmæssig balance mellem de annoncerede musiknavne.”   

Programmet til Rock i Byparken 2020 står stærkt Musiknavnene til Rock i Byparken tæller nogle af de stærkeste navne i den danske musikbranche lige nu. Der er skelet til at programmet skulle rumme etablerede navne og nye stjerneskud blandt begge køn. Og det har godt kunnet lade sig gøre. Mette Kier fortsætter:  

 “Hvis man kigger udover musiklandskabet i Danmark, er talentmassen jo helt klart flot repræsenteret af begge køn. Derfor kan det godt lade sig gøre at sammensætte et musikprogram, hvor der er fokus på ligestilling. Det kræver måske bare, at vi gør op med vanetænkning og viser mod til at bringe hele landskabet af musiktalenter og køn i spil. Fx vandt Tessa jo i weekenden en Danish Music Award, som årets nye Live-navn, så der er i høj grad også talent blandt kvinderne. Vi skal blot huske at bringe det i spil i programplanlægningen, og prioritere det.”

|26|10|2021| Pretty Woman kommer til Vejle

Nu er den her, musicalen alle har ventet på. Ja, måske den mest romantiske musical af alle! Alle kender filmen og nu skal publikum væltes omkuld af den fantastiske musical i Vejle Musikteater, når den spiller i Store Sal fra den 23. – 27. november 2022.

Det er første gang at musicalen opsættes i Danmark, hvor den spilles i udvalgte huse i 2022.

Billetsalget begynder torsdag den 28. oktober kl. 10.00

Vejle Musikteater kan i dag sammen med Lion Musicals løfte sløret for, at vor tids mest populære amerikanske romantiske filmkomedie rammer Danmark og Vejle Musikteater i 2022: Broadway-hittet PRETTY WOMAN – THE MUSICAL med nye sange af rockikonet og superstjernen Bryan Adams.  Musicalen spiller den 23. – 27. november 2022 i Vejle Musikteater. Og spiller derudover landet over i udvalgte huse i efteråret/vinteren 2022. Der er premiere i København den 14. september 2022.    

Filmen der blev et globalt kulturfænomen

Pretty Woman (1990) er filmen, der bragte Julia Roberts på det globale landkort, skaffede hende en Golden Globe-statuette og en Oscar-nominering samt gjorde Richard Gere til international superstjerne. Det romantiske Hollywood-eventyr om den hårdkogte gadeprostituerede Vivian og den kyniske forretningsmand Edward, der forelsker sig hovedkulds i hinanden, blev produceret for et moderat budget på 14 mio. dollars. Men da filmen fik biografpremiere, sprængte den alle rammer, omsatte for 463 mio. dollars på verdensplan og har fortsat rekorden som den bedst indtjenende romantiske komedie i filmhistorien. Siden biografpremieren for 31 år siden er filmen blevet folkeeje, globalt kulturfænomen og genudsendes igen og igen på tv, ligesom en lang række af filmens replikker og scener har opnået noget nær udødelighed.  

Folkene bag musicalen

PRETTY WOMAN – THE MUSICAL havde premiere på Nederlander Theatre på Broadway i 2018, hvor den fik flotte anmeldelser og gik for fulde huse indtil Corona lukkede Broadway ned. Nu er den overført til West End i London, hvor den også brager derud af. Musicalens manuskript er skabt af de to ophavsmænd til filmen, filminstruktør Garry Marshall, som døde inden musicalen fik premiere, og manuskriptforfatter J.F. Lawton.   Og alle de nye sange er skabt af en af 80’ernes og 90’ernes allerstørste internationale superstjerner: Bryan Adams. Manden, der har solgt tæt på 60 mio. album og har lavet verdenshits som Summer of 69, Heaven, Run to You, Please Forgive Me, Have You Ever Really Loved A Woman og det største hit af dem all, (Everything I Do), I Do it For You fra Kevin Costners filmsucces Robin Hood – Den Fredløse. Sangene til musicalen har Bryan Adams lavet sammen med sin gamle samarbejdspartner Jim Vallance, som han, lige siden gennembruddet i slut-70’erne, har haft et løbende samarbejde med.  

Alle de uforglemmelige øjeblikke fra filmen er med i musicalen

Publikum kan roligt begynde at glæde sig til næste efterår. PRETTY WOMAN – THE MUSICAL bliver en forrygende, morsom og ikke mindst hjertegribende romantisk musical med en perlerække af nye, rockede Bryan Adams-ballader, som fremkalder søde minder om lyden af 1990, filmens premiereår. Naturligvis kommer filmens musikalske højdepunkt, Roy Orbisons legendariske titelnummer Pretty Woman også til at indgå i forestillingen.   Publikum kan se frem til at genopleve alle de uforglemmelige øjeblikke fra filmen og lære alle de ikoniske karakterer bedre at kende på en hel ny måde, fra Vivian og Edward til hans slibrige advokat Philip Stuckey, Vivians festlige veninde Kit og ikke mindst den elskelige hoteldirektør Mr. Thompson.  

I Julia Roberts og Richard Geres fodspor

På scenen i Danmark har Lion Musicals valgt de to skuespillere som skal gå i Julia Roberts’ og Richard Geres fodspor. Som den rå, smukke og impulsive Vivian kan publikum glæde sig til at møde Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014 og har siden medvirket i store musicals som Disneys Aladdin – The Musical, Disneys Den Lille Havfrue – The Musical og Seebach, alle på Fredericia Teater, Chicago på Det Ny Teater, som Sanne Salomonsen i Sanne og netop nu som Susan Himmelblå i Midt om natten, begge produceret af Lion Musicals og Live Nation. Ved siden af musicalrollerne har Nina Maria været forsanger i en række bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Gulddreng og Aqua.  

Som den kyniske mangemilliardær Edward Lester er det lykkedes Lion Musicals at sikre sig en af Danmarks førende musicalstjerner, Tomas Ambt Kofoed, der i løbet af de sidste 20 år har spillet en lang række af de største musicalroller. Vi nævner i flæng Danny Zuko i Grease (Fredericia Teater, 2005), Tony i West Side Story (Fredericia Teater, 2006), Udyret i Beauty and the Beast (Det Ny Teater, 2004, 2014), Jean Valjean i Les Misérables (Det Ny Teater, 2009), Fantomet i Love Never Dies (Det Ny Teater, 2012) og The Phantom of the Opera (Det Ny Teater, 2018), titelrollerne i Jekyll & Hyde (Det Ny Teater, 2016) og Billy Flynn i Chicago (Det NY Teater, 2017).  

I PRETTY WOMAN – The Musical medvirker desuden et stort ensemble af skuespillere, musicalperformere, sangere og dansere. Den samlede rolleliste offentliggøres, så snart alle navne er på plads.  

Det danske hold bag scenen

Bag scenen bliver det instruktør Heinrich Christensen, der skal styrer slagets gang. Han har senest skabt iscenesættelsen til både Midt om natten og den anmelderroste opsætning af The Sound of Music på Malmø Opera, som spiller netop nu. Den prisbelønnede scenograf Benjamin La Cour (Disneys Klokkeren fra Notre Dame, Den skaldede frisør, The Bodyguard) vil stå for scenografi og kostumer, mens koreografien er lagt i hænderne på Nellie Bethel. Hun er uddannet i København, men bor i dag i LA og har i seks år turneret verden rundt som fast danser for Jennifer Lopez – og sideløbende optrådt i Cirque Du Soleil’s MJ One show i Las Vegas. I 2020 var Nellie, sammen med to kolleger, de første danske dansere til Superbowl Half Time Show nogensinde, og hun arbejder også med stjernenavne som Rihanna, Alicia Keys, Beyoncé, Ne-Yo, Kanye West, Fergie, Mya m.fl.  

Historien
Han vil lave en forretningsaftale… Hun vil have det hele… og deres kærlighed sprænger alle rammer!   Den hovedrige, men ensomme finansmand Edward Lewis kan ikke kan finde tilbage til sit hotel. Han forvilder sig ind i Hollywoods red light district, spørger om vej og får ved et tilfælde samlet den prostituerede Vivian op, der for 10 dollars indvilliger i at vise ham vej til The Beverly Wilshire Hotel. De tilbringer natten sammen, og da Edward næste morgen indser at han får brug for en kvindelig ledsager til diverse selskaber og business-middage, hyrer han den smukke Vivian for en hel uge. Det starter som en ren forretningsaftale, men som dagene går, forelsker de sig hjælpeløst i hinanden. Og da ugen er gået, er de nødt til at se sandheden i øjnene…    

Fun facts om filmen Pretty Woman

Filmen blev oprindelig skrevet som et mørkt drama med titlen “3,000”, refererende til det beløb, Edward betalte Vivian for, at hun tilbragte natten med ham. Da Touchstone Pictures kom ombord, blev manuskriptet omskrevet til en romantisk komedie. Den ikoniske scene hvor Edward smækker smykkeæsken ned over Vivians fingre blev improviseret af Richard Gere uden Julia Roberts vidende. I scenen på hotellet Beverly Wilshire hvor Richard Gere spiller klaver, er det faktisk både ham selv, der spiller og også ham, der har komponeret stykket. Julia Roberts var så nervøs for at filme Vivians elskovsscener med Edward, at en vene sprang i hendes pande. Holdet bag filmen kæmpede med at få Julia Roberts til at grine oprigtigt i den scene på hotellet, hvor Vivian ser I Love Lucy, så instruktøren Garry Marshall endte med at stille sig bag kameraet og kilde hende under fødderne.

Den berømte røde kjole, som Vivian har på i operaen, var oprindeligt tiltænkt at skulle være sort, da det var studiets foretrukne farve. Kostumedesigneren vidste, det ikke ville fungere med en sort kjole og efter at hun havde lavet tre forskellige bud på sorte kjoler, fik hun ret i, at en rød kjole var bedst.

Det var meningen, at Edwards sportsbil skulle have været en Porsche eller en Ferrari, men da ingen af de to brands ville associeres med at samle prostituerede op, endte hans bil med at blive en Lotus. Der blev bestilt tre gange så mange af den bilmodel fra Lotus efter filmen udkom.

Richard Gere sagde nej tak til rollen som Edward flere gange, men Garry Marshall sendte Julia Roberts hen til Richard Geres lejlighed for at ændre hans holdning. Gere har senere forklaret, at han var fascineret af den unge stjerne, der kom med en seddel, hvor der stod “please sig ja”, mens Marshall ringede for at få en opdatering.

Edward inviterer Vivian i Operaen for at se Giuseppe Verdis La Traviata (1853), hvis handling til dels spejler Vivians egen situation. Den romantiske opera handler om luksusluderen Violettas umulige kærlighed til Alfredo, en ung mand fra det bedre parisiske borgerskab. I operaen ender det med sygdom og død – for Vivian ender det heldigvis med bryllup og livslang lykke.

Den røde jakke som Vivian har på, da Edward ser hende for første gang på Hollywood Boulevard, købte produktionen af en tilfældig person, som de så gå rundt med den på gaden. Den kendte og kostbare halskæde fra filmen, som Vivian har på i operaen, er 200.000 pund værd. Da halskæden var til låns fra en smykkebutik, var kravet for lånet, at der i hver scene, hvor halskæden var med, var en bevæbnet sikkerhedsvagt bag kameraet til at passe på halskæden. Kilde: https://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/30-facts-you-didnt-know-21618757    

Fakta om PRETTY WOMAN – THE MUSICAL  

Holdet: Sange og sangtekster: Bryan Adams og Jim Valance Manuskript: Garry Marshall og J.F. Lawrence Instruktør: Heinrich Christensen Scenograf: Benjamin La Cour Koreograf: Nellie Bethel Lysdesign: Ulrik Gad Kreativ executive producent: Thomas Langkjær Produktionsselskab: Lion Musicals   Rolleliste: Vivian Ward: Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen Edward Lewis: Tomas Ambt Kofoed Og mange flere      

CV’er  

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen / Vivian Ward Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014. Nina Maria har tidligere medvirket i Aladdin (Fredericia Teater/Operaen 2012/13), Evita (Det Ny Teater 2014), Den Lille Havfrue (Operaen/Fredericia Teater 2014), Shu·bi·dua – The Musical (Fredericia Teater/Østre Gasværk/Musikhuset Aarhus 2015/16), Frk. Nitouche (Folketeatret/turné 2016) samt Chicago (Det Ny Teater 2017). Hun har desuden spillet Fiona i Shrek (Varde Sommerspil 2015) samt rollen som Karen Seebach i Seebach – The Musical (Fredericia Teater 2017, Musikhuset Aarhus/Gl. Scene 2018), samt medvirket i Folketeatrets udgave af Mød Mig På Cassiopeia (2019). Nina Maria er, og har været, forsanger i mange forskellige bands og hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Peter A.G., Birthe Kjær, Hej Matematik, Gulddreng, Anders Blichfeldt, Dawn Joseph, Aqua m.fl. Hun udgav i 2017 singlen Vil Du Med Mig som Nina Maria for Adeluxe Music. For Lion Musicals/Live Nation har Nina Maria spillet Sanne Salomonsen i SANNE – The Musical (Tivoli/Turné 2019) og senest den ikoniske rolle som Susan Himmelblå i genopsætningen af Kim Larsen musicalen Midt om natten (Turné/Tivoli/ 2021).  

Tomas Ambt Kofod / Edward Lewis Uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater 1997 og i dag en af Danmarks førende musicalstjerner. Tomas debuterede i Birdy på Svalegangen og medvirkede efterfølgende i en lang række forestillinger, både skuespil og musikforestillinger, på Århus Teater, bl.a. Les Miserables, Miss Saigon, En sælgers død, Kameliadamen, Carmen Negra og Genboerne. På Fer blev det bl.a. til hovedroller som Danny Zuko i Grease (Fredericia Teater, 2005) og Tony i West Side Story (Fredericia Teater, 2006). Tomas har også optrådt som gæst på Utah Festival Opera Company i USA i musicalklassikerne The Sound of Music og The Wizard of Oz. I Utah medvirkede han også i to filmproduktioner, Finding Faith in Christ samt The Testaments i rollen som Jesus. For det hjemlige TV2 har han medvirket i flere sæsoner af TV-serien Rita i rollen som Byrådsmedlem Jens Møller. På Det Ny Teater har Tomas igennem de seneste 10 år spillet en række af musical-repertoirets største mandlige hovedroller, har Tomas spillet Udyret i Beauty and the Beast (2004 og 2014), Jean Valjean i Les Misérables (2009), Fantomet i Love Never Dies (2012) og The Phantom of the Opera (2018) samt titelrollerne i Jekyll & Hyde (2016) og Billy Flynn i genopsætningen af Chicago (2017). Rollen som Edward Lewis bliver Tomas første opgave for Lion Musicals.  

Heinrich Christensen / Iscenesættelse og oversættelse (dialog) Uddannet som sceneinstruktør fra Statens teaterskole i 2007. Siden har Heinrich instrueret en mængde forestillinger, bl.a. Kjeld og Dirch på Nørrebro Teater, den anmelderroste komedie Opsang og kæmpesuccesen H.C. Andersens samlede eventyr, begge forestillinger blev opført på Mungo Park og havde også manuskript af Heinrich Christensen. I 2008 modtog han en Reumert Talentpris for iscenesættelsen af Café Zennep på FÅR302 – og i 2013 Danske Teaterjournalisters pris Teaterkatten for Den Spanske Flue på Aalborg Teater. Det er også blevet til flere forestillinger på Det Kongelige Teater, bl.a. musikforestillingen Frankenstein genskabt, den groteske komedie Pang! - og Kong Arthur som storslået friluftsteater i Ulvedalene/på Moesgaard Museum. Heinrich har desuden været medskaber af DR P1´s radiosatire I hegnet. I 2017 skrev og instruerede han på den Reumert-nominerede Giro 413-musical Så længe mit hjerte slår, der netop har der har spillet både på Odense Teater og Folketeatret i Kbh. I 2019 iscenesatte han David Bowie-musicalen Lazarus på Århus Teater, der får repremiere på Det Kongelige Teater i januar 2022.Også Malmø Opera har haft bud efter den danske succesinstruktør og kunne i sensommeren 2021 præsentere en nyopsætning af musicalklassikeren The Sound of Music i hans instruktion. For Lion Musicals har Heinrich tidligere iscenesat en ny musical-version af Midt om natten, der havde premiere i Tivolis Koncertsal 2018 og siden er blevet genopsat i 2020 og 21 (/turné/Tivoli).  

Benjamin la Cour / Scenografi Uddannet med en M.F.A. i Theatre Design fra NYU Tisch (Design for Stage and Film) i 2015. Benjamin fik sit store gennembrud som scenograf på Disneys Klokkeren fra Notre Dame (Fredericia Teater 2016-17), som han også modtog Reumerts Talentpris for. Han har siden skabt scenografi til Vildheks på Østre Gasværk, Den evige ild, Bellevue badehotel og Danish Design på Bellevue Teatret, Den uendelige historie og Premiere på Aarhus Teater samt Disneys Den lille havfrue i São Paolo, Brasilien (2018). Derudover kan bl.a. nævnes scenografier til musicals som American Idiot, Into the Woods og Flashdance samt skuespillet Misery. Blandt Benjamins seneste projekter kan nævnes Hans & Greta på Malmö Stadsteatern, Sommeren på Birgitø (Den Korte Radioavis) samt Den Skaldede Frisør (The One and Only Musical). For Lion Musicals har Benjamin foreløbig skabt to storslåede scenografier til SANNE – The Musical (Tivolis Koncertsal/turné, 2019) samt THE BODYGUARD – The Musical (Falkoner/turné 2020/21).  

Nellie Bethel / Koreografi Nellie er uddannet ved Flow Dance Academy i København (2005). Efter finaleplads i Talent 09 med duoen “Nellie og Eva”, rejste hun til USA for at dygtiggøre sig. I dag arbejder hun internationalt som danser, underviser og koreograf. Nellie har i 6 år turneret verden rundt som fast danser for sangerinden Jennifer Lopez – og sideløbende optrådt i Cirque Du Soleil’s MJ One show i Las Vegas. I 2020 var Nellie, sammen med to kolleger, de første danske dansere til Superbowl Half Time Show nogensinde. Nellie veksler mellem at arbejde med dansk teater og udenlandske stjerner som Rihanna, Alicia Keys, Beyoncé, Ne-Yo, Kanye West, Fergie, Mya m.fl. Af teaterforestillinger har hun bl.a. medvirket i Nøddeknækkeren (2005-08), Junglebogen (2008), Grease (2012-13), i rollen som ChaCha, Shrek (2013) og Cirkusrevyen (2014). Nellie har desuden lavet MTV Awards, Grammys, Billboards, Eurovision, musikvideoer, X-Factor og senest tv-serien Dans i Blodet. Indtil videre har hun modtaget to priser for sit arbejde: “Årets danser 2016” og “Årets kvindelige urbane danser 2019”. Netop nu medvirker Nellie som danser i Lion Musicals/Live Nations produktion af THE BODYGUARD – The Musical, hvor hun også fungerer som dansekaptajn.  

Om Lion Musicals

Lion Musicals (tidligere Langkjær Entertainment) er et af Danmarks førende produktionsselskaber inden for teater og musicals og skaber oplevelser i særklasse, hvad enten der er tale om udvikling af nye og originale musikforestillinger, eller nye og opdaterede versioner af de helt store internationale succesforestillinger.  

Selskabets stifter og ejer Thomas Langkjær har i mere end 17 år, som producer, teaterchef og Kreativ Executive Producent, sat sit præg på mange store musicalopsætninger i Danmark, fra den Reumert-vindende High School Musical 2 og Cabaret på Fredericia Teater til Shrek The Musical i Forum og Grease, Den Eneste Ene og Elsk Mig I Nat i henholdsvis Tivolis Koncertsal, Glassalen samt på turnéer rundt i hele Danmark. Seneste produktioner tæller bl.a. Broadway-succesen Hairspray i Tivolis Koncertsal og Boxen i Herning, Dirch Passer-forestillingen Dirch, en co-produktion med Black Box Theatre, Holstebro og Live Nation, som spillede i Glassalen i Tivoli og på turné. Desuden tæller også Monthy Python-musicalen Spamalot med Danmarkspremiere i Tivolis Koncertsal og med efterfølgende danmarksturné og Danmarkspremieren på Queen-musicalen We Will Rock You i den nyåbnede Royal Arena i København og i Boxen i Herning. Ligeledes en co-produktion med Live Nation.  

I foråret 2018 var Thomas Langkjær idémanden bag danmarkspremieren på en ny musical baseret på filmen Midt om Natten og med flere end 25 af de største Kim Larsen- og Gasolin-hits. Efteråret 2018 bød på endnu en Danmarkspremiere på musicalen baseret på bogen og filmen Kærlighed Ved Første Hik!, hvorefter Lion stod bag Terkel – The Motherfårking Musical og Midt om Natten, som også spiller dette efterår ligesom det også er tilfældet med den anmelderroste publikumssucces The Bodyguard – The Musical. Til november kan Lion Musicals præsentere genopsætningen af Shu-bi-dua – The Musical.  

|23|09|2021| RedenUng og Erika de Casier modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser i Vejle Musikteater på lørdag

Det bliver den sociale indsats RedenUng og producer, sangskriver og sanger Erika de Casier, der modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Priserne bliver overrakt på lørdag den 25. september, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Vejle Musikteater ved et show, der sendes live på DR1 kl. 21.00.Der er få billetter tilbage til det flotte show.

Billetter kan købes på www.vejlemusikteater.dk

Erika de Casier. Foto: Dennis Morton

Kronprinsparrets Stjernedryspriser

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner med et særligt talent og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Sammen med prisen får de to modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser hver 100.000 kr.  

RedenUng
Den sociale indsats RedenUng modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for den særlige rådgivning, de tilbyder unge, der sugar-dater. Prisen gives blandt andet for indsatsens måde at møde nutidens unge i deres virkelighed og tilbyde dem et åbent rum uden fordømmelse.

RedenUng er et landsdækkende tilbud under KFUKs sociale arbejde. Det blev etableret i 2015 for at styrke unges bevidsthed om egne og andres seksuelle grænser og for at forebygge, at unge indgår i prostitutionslignende relationer. Selve indsatsen består af et anonymt rådgivningstilbud på chat og telefon til unge, forældre og fagfolk samt tilbud om rådgivning på deres kontorer i København, Odense, Aarhus og Aalborg. Desuden udbreder RedenUng generel viden om emnet gennem undervisningsforløb på skoler og ungdomsuddannelser.  

Erika de Casier
Producer, sangskriver og sanger Erika de Casier modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for hendes nyskabende tilgang til musikken og for at turde gå sine egne veje. Som den ene del af R&B-duoen Saint Cava udgav hun i 2014 debutsinglen ‘Forget’, der året efter blev fulgt op af en debut-EP.

I 2019 producerede hun i samarbejde med producer Natal Zaks sit første soloalbum ‘Essentials’ og udgav det gennem sit pladeselskab Independent Jeep Music. Siden er hun blevet signet på det anerkendte engelske pladeselskab 4AD og udkom i maj 2021 med albummet Sensational.

Hendes lyd spænder over R&B, trance, pop og garage, og lige nu nyder hun stor anerkendelse internationalt og har blandt andet givet koncerter i Storbritannien, Frankrig, Belgien, Nederlandene og Japan.  

Prisoverrækkelse direkte på DR1
Erika de Casier og RedenUng får overrakt Stjernedryspriserne ved Kronprinsparrets Priser, der finder sted i Vejle Musikteater lørdag den 25. september. Prisuddelingen sendes direkte på DR1 kl. 21.00 og på DRTV. Her er Tina Müller og Kåre Quist værter, mens blandt andre Drew Sycamore, Christopher, Iomfro og Scarlet Pleasure vil optræde.  

FAKTA om Kronprinsparrets Priser
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Der uddeles i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris offentliggøres ved prisuddelingen i Vejle Musikteater den 25. september. Kronprinsparrets Priser er hæderspriser og kan ikke søges. Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kunst og kultur og socialt arbejde.  

FAKTA om stjernedrysprismodtagerne
Erika de Casier Komponist, producer, tekstforfatter og sanger født i 1990 Boede i Portugal indtil hun var 8 år og voksede derefter op i Ribe og Århus. Uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i 2020 Debuterede som del af R&B-duoen Saint Cava i 2014 med singlen ‘Forget’ Udgav sin første soloalbum Essentials i 2019 Producerer også for andre, og har blandt andet remixet Dua Lipa sangen “Physical”
Udvalgte udgivelser 2019 Essentials (debutalbum) 2020 No Butterflies, No Nothing (single) 2021 Drama (single) 2021 Polite (single) 2021 Busy (single) 2021 Sensational (2. album)


RedenUng Landsdækkende tilbud under KFUKs sociale arbejde Etableret i 2015 for at styrke unges bevidsthed om egne og andres seksuelle grænser og for at forebygge, at unge indgår i prostitutionslignende relationer. Tilbyder anonym rådgivning på chat og telefon til unge, forældre og fagfolk samt fysisk rådgivning i København, Odense, Aarhus og Aalborg Turnerer rundt på danske skoler og ungdomsuddannelser med undervisningsforløbet “Gråzoner”, hvor elever lærer at reflektere over egne og andres grænser. Indgår i forskningsprojekt om “Sugardating blandt udsatte unge” sammen med forskere fra RUC og Aarhus Universitet.

|08|09|2021| Kronprinsparrets Priser 2021: Her er værter og optrædende

I år er Tina Müller og Kåre Quist værter, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Vejle Musikteater og der sættes fokus på ekstraordinære præstationer inden for dansk, grønlandsk og færøsk kunst, kultur og socialt arbejde. Showet sendes live på DRTV og DR1.

Foto: BYLINE

DR er nu klar til at præsentere dette års værtspar samt de optrædende kunstnere ved Kronprinsparrets Priser 2021.

For første gang er Tina Müller vært ved Kronprinsparrets Priser, og sammen med Kåre Quist vil hun byde velkommen til prisuddelingen, der sendes direkte fra Vejle Musikteater den 25. september kl. 21.00. Kronprinsparrets Priser sendes live på DRTV og DR1.

Musik, kultur og socialt arbejde i fokus

Prisuddelingen Kronprinsparrets Priser sætter fokus på ekstraordinære præstationer inden for dansk, grønlandsk og færøsk kunst, kultur og socialt arbejde.

Under showet vil der også være mulighed for at nyde flere musikalske indslag, når der er optræden fra en lang række store kunstnere som fx Drew Sycamore, Christopher, Scarlet Pleasure og Lomfro.

Ole Ryborg, der til daglig er DR’s EU-korrespondent, vil ved showet trække på sine vejlensiske rødder, når han dykker ned i områdets historie og gør os klogere på dets betydning i Kongernes Jelling.

Seerne kan altså både se frem til flere musikalske indslag og lokal historie, når Kronprinsparret uddeler de fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser.

Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. Med hver af Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr.

Ved sidste års uddeling på Værket i Randers modtog Danica Curcic Kronprinsparrets Kulturpris, den sociale organisation Kofoeds Skole modtog Kronprinsparrets Sociale Pris, og Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til koreograf Sebastian Kloborg og den sociale organisation De Anbragtes Vilkår.

Faktaboks:

UDPLUK AF TIDLIGERE PRISMODTAGERE 2005-2020

Kronprinsparrets Kulturpris

–        Danica Curcic

–        Tobias Lindholm

–        Elisa Kragerup

–        Det kunstneriske hold bag dramaserierne ‘Forbrydelsen’ sæson 1-3 og ‘Borgen’ sæson 1-2

–        Bjarke Ingels

–        Tina Dickow

Kronprinsparrets Sociale Pris

–        Kofoeds Skole

–        Foreningen Grønlandske Børn

–        TUBA

–        Natteravnene

–        Morgencaféen for Hjemløse

–        Julemærkefonden

Kronprinsparrets Stjernedryspris

–        De Anbragtes Vilkår

–        Jada

–        Mathias Heise

–        MØ alias Karen Marie Ørsted

–        Josefine Klougart

–        Joakim Eskildsen

|07|09|2021| Koncert-scoop: Verdensstjerne kommer til Vejle

Sangerinden Cécile McLorin Salvant, er en sensation på den internationale jazzscene. Som 30-årig er hun allerede 3 X Grammyvinder! 

Den 26. marts 2022, står hun på scenen i Vejle Musikteater

Cécile Mclorin Salva & DR Big Band

Sangerinden Cécile McLorin Salvant, er en sensation på den internationale jazzscene. Allerede som 30-årig havde hun vundet tre amerikanske Grammies for sin stærke jazzvokal med dybe musikalske rødder.

Den 26. marts 2022 kan du opleve hende på scenen i Store Sal i Vejle Musikteater. Med sig på scenen har hun selveste DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama. 

Cécile McLorin Salvant sammenlignes med de helt store

Jazzens historie er fuld af ikoniske sangerinder. Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Dianne Reeves og mange, mange flere, som med deres stærke personlighed og rige vokal har sat stemningen på de vigtigste jazzscener og bragt musikken ud til nye lyttere over hele verden.

Man skal passe på med at sammenligne, men når det gælder fænomenet Cécile McLorin Salvant er der ingen vej uden om. Med sin gudsbenådede stemme og sit inderlige udtryk er den unge amerikaner for længst blevet sammenlignet med de allerstørste – samtidig med, at hun er helt sin egen og toneangivende for en ny generation.

Cécile McLorin er et musikalsk unikum med et udtryk og en originalitet, som har banet vej for et enestående hattrick i musikbranchen. Hendes tre seneste soloalbums er nemlig alle tre blevet kåret som “Best Jazz Vocal Album” ved de amerikanske Grammy Awards, og tilmed er hun blevet hædret med en række andre ærefulde priser og udmærkelser. Nu får du mulighed for at opleve Cécile McLorin live i udvalgte numre fra de tre prisvindende albums, men med en helt ny lyd. DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama har nemlig fået arrangeret numrene for bigband for at give musikken endnu bredere vingefang – og det er også Hazama, der er på dirigentpodiet denne aften i Store Sal i Vejle Musikteater

|28|06|2021| Billetsalget er begyndt: Kronprinsparrets Priser i Vejle Musikteater

Ligesom med Danmarks Indsamlingen sidste år, formår Vejle Musikteater og Vejle Kommune igen at få Vejle på Danmarkskortet, når Kronprinsparrets Priser afvikles i Vejle Musikteater, Store Sal, lørdag den 25. september kl. 21.00.

Billetsalget er netop begyndt på www.vejlemusikteater.dk

Foto: Agnete Schlichtkrull / Vejle Musikteater

Billetsalget er begyndt: Kronprinsparrets Priser i Vejle Musikteater

Ligesom med Danmarks Indsamlingen sidste år, formår Vejle Musikteater og Vejle Kommune igen at få Vejle på Danmarkskortet, når Kronprinsparrets Priser afvikles i Vejle Musikteater, Store Sal, lørdag den 25. september kl. 21.00.

Billetsalget er netop begyndt på www.vejlemusikteater.dk

Festligt show

Kronprinsparrets Priser 2021 bliver som de foregående år en festlig aften med musikalske og kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af fire priser. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet den 25. september, mens de to Stjernedryspriser bliver offentliggjort i ugen op til prisuddelingen.

Sendes Live på DR1 Du kan også se Kronprinsparrets Priser 2021 på DR1 lørdag den 25. september kl. 21.00 og følge prisuddelingen på DR’s, Bikubenfondens og Kongehusets digitale platforme. Du kan også følge prisuddelingen via #kronpriser

|21|06|2021| Vejle Musikteater indgår partnerskab med førende musicalselskab

Vejle Musikteater indgår partnerskab med produktionsselskabet One and Only Musicals og Musikteatret Holstebro. Samarbejdet kommer til gå under navnet DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER.

DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER er skabt for at kunne realisere store ambitiøse musical-projekter i Danmark og for at kunne skabe nye originale forestillinger, der har potentiale til at kunne eksporteres internationalt.

Foto: Agnete Schlichtkrull / Vejle Musikteater

Danmarks Største Musicaloplevelser

DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER er skabt for at kunne realisere store, ambitiøse musical-projekter i Danmark og for at kunne skabe nye, originale forestillinger, der har potentiale til at kunne eksporteres internationalt.  

Konceptet for DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER er, at der hvert år er premiere på to store musicalopsætninger, som alle opføres i København, Holstebro og Vejle. Der arbejdes lige nu på højtryk for at klargøre repertoiret for årene 2023-25, som vil bestå af hele to verdenspremierer og et miks af originale danske musicals, kendte store hitklassikere samt danmarkspremiere på nye Broadway-succeser.  

Produktionsselskabet One And Only Musicals har eksisteret siden 2004 og står står bag megasucceser som Dirty Dancing, Den eneste Ene, Grease, Saturday Night Fever og Elsk mig i nat.   

Producent og ejer, Jesper Winge Leisner, glæder sig til samarbejdet, og udtaler: “DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER er vores løfte om, at vi i årene fremover vil kunne præsentere vores publikum for store og unikke musicaloplevelser, de ikke kan få andre steder. Det vil være nye, internationale titler, store klassikere i nye versioner og en stribe nyudviklede danske musicals, hvoraf enkelte udvikles til det europæiske marked. Det har været en gave at møde to driftige aktører med store ambitioner og mod på fremtiden. Samtidig bliver vi jo samlet set en meget stor musicalarbejdsplads til glæde for de mange faggrupper, der har oplevet et rædselsfuldt halvandet år i Corona-ledighed og kulturelt mørke. Dem glæder jeg mig til at se igen, både på og bag scenen.”  

Også direktør for Vejle Musikteater, Mette Kier, har store forventninger til samarbejdet: “Samarbejdet spiller rigtig godt sammen med vores  nye strategi, hvor vi har en ambition om at være det mest ambitiøse musikteater i Danmark. Vi bliver en del af udviklingen af musicals, med internationalt potentiale, som gør samarbejdet ekstremt værdifuldt for os. Vi får eneret i Jylland på alle de planlagte titler, så vi glæder os til, at kunne invitere alle fra grænsen til Skagen, til Danmarks største musicaloplevelser i Vejle Musikteater og Holstebro Musikteater, som også er en del af samarbejdet. Der er i øvrigt en gammel tradition for et tæt samarbejde mellem Holstebro og Vejle, som vi glæder os til at genoptage.”   

I Holstebro er direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, ligeledes glad for det nye partnerskab: “Der er så mange gode aspekter i det samarbejde, vi har udviklet rammerne for igennem de sidste måneder. Det bliver en fælles platform for lancering og markedsføring og endelig et udvidet samarbejde omkring talentudvikling i Vejle, Holstebro og Frederiksberg. Det forventer vi os rigtig meget af og tror, det kan blive til glæde, ikke kun for Holstebro, men for rigtig mange mennesker i de omkringliggende kommuner, slutter Anders Jørgensen.”  

De tre samarbejdspartnere varmer i foråret 2022 op med en fælles coproduktion af musicalhittet ELSK MIG I NAT, og som publikum kan man i det hele taget roligt begynde at glæde sig. DANMARKS STØRSTE MUSICAL OPLEVELSER vil nemlig også indeholde et særligt univers, man helt gratis kan melde sig til, hvorigennem man får adgang til billetsalget længe før alle andre, modtager nyheder og fordele, særlige konkurrencer, videoer, interviews med skuespillerne og meget mere!

|08|06|2021| Vejle er værtsby for Kronprinsparrets Priser 2021

Når Kronprinsparret hædrer fremragende præstationer inden for kunst, kultur og socialt arbejde, kommer det i år til at foregå i Vejle Musikteater. Showet produceres i samarbejde med DR og sendes live på DR1 lørdag den 25. september kl. 21.00.

Billetsalget annonceres inden længe på www.vejlemusikteater.dk

Foto: Agnete Schlichtkrull / Vejle Musikteater

Vejle Musikteater og Vejle Kommune får igen stort TV-show til Vejle

Ligesom med Danmarks Indsamlingen sidste år, formår Vejle Musikteater og Vejle Kommune igen at få Vejle på Danmarkskortet, når Kronprinsparrets Priser afvikles i Vejle Musikteater lørdag den 25. september i år.

Hvert år udvælges et nyt sted i Danmark til at danne ramme om Kronprinsparrets Priser, hvor Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser uddeles.

Borgmester Jens Ejner Christensen glæder sig over, at endnu en stor kulturbegivenhed kommer til byen:

“Det bliver en stor fornøjelse at byde Kronprinsparret velkommen til Vejle. Samtidig glæder jeg mig over, at vi igen får mulighed for at vise vores område frem – både kulturen, det sociale og historien, som er en stor del af Vejle Kommune. Kronprinsparrets Priser er et årligt kulturelt højdepunkt, og vi kan i den grad være stolte over, at de i år har valgt at besøge os”

Det er en stor og vigtig opgave, som musikteatret og Vejle står overfor. Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Vi er utroligt stolte over at kunne huse Kronprinsparrets Priser og det flotte TV-show. Det er en vigtig prisuddeling i Danmark, for her hyldes ægte talent og engagementet inden for kultur, kunst og socialt arbejde. Vi vil gøre vores ypperste for at skabe en fantastisk aften for vores publikum og seerne hjemme i stuerne. Det er skønt at vi igen kan sætte Vejle på Danmarkskortet, og der skal lyde en stor tak til Vejle Kommune for uvurderlig opbakning.”

Modtagere af Stjernedryspriser afsløres før showet

Kronprinsparrets Priser 2021 bliver som de foregående år en festlig aften med kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af fire priser. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet den 25. september, mens de to Stjernedryspriser bliver offentliggjort i ugen op til prisuddelingen.

Det vil være muligt at købe billetter til Kronprinsparrets Priser i Vejle Musikteater

Billetsalget annonceres inden længe på www.vejlemusikteater.dk

Du kan se Kronprinsparrets Priser 2021 på DR1 lørdag den 25. september kl. 21.00 og følge prisuddelingen på DR’s, Bikubenfondens og Kongehusets digitale platforme. Du kan også følge prisuddelingen via #kronpriser

|04|05|2021| Nyhed: Oscar-vindende historie uropføres som danseforestilling på Vejle Musikteater

Vejle Musikteater uropfører, i samarbejde med Black Box Dance Company, danseforestilling om verdenskendt vejlenser: “The Danish Girl”.   

Danseforestillingen “The Danish Girl” bygger på romanen med samme titel, skrevet af forfatteren David Ebershoff. Samme roman er senere blevet filmatiseret og belønnet med en Oscar i 2016.  Roman og film handler om vejlenseren Lili Elbe, som omkring 1930 blev den første person i verden til at underlægge sig en kønsskifteoperation.

Vejle Musikteater, 28. og 29. oktober 2021. Billetsalget er begyndt.

Foto: Agnete Schlichtkrull / Vejle Musikteater

The Danish Girl får premiere på Vejle Musikteater

The Danish Girl opsættes for første gang nogensinde som danseforestilling. Som de første i verden præsenterer Holstebros internationalt anerkendte dansekompagni Black Box Dance Company, i samarbejde med Vejle Musikteater, som co-producent, forestillingen THE DANISH GIRL.

I 1931 fik Lili Elbe som den første transkønnede kvinde i verden foretaget en kønsskifteoperation. På trods af tiden og alt, der var imod hende, kæmpede hun med mod og beslutsomhed for at kunne leve som sit sande jeg.

Den ekstraordinære og rørende fortælling om Lili Elbes kamp for at blive anerkendt som den kvinde hun var og lægge fortiden som billedkunstneren Einar Wegener bag sig bliver på fængende, poetisk og samtidsrelevant vis fortalt gennem dansen, når THE DANISH GIRL indtager scenen i Store Sal i Vejle Musikteater.

Oscarvinder

Produktionen er frit baseret på bestsellerromanen af samme navn skrevet af den amerikanske forfatter David Ebershoff – romanen, der også blev til en Oscarvindende film i 2015. Black Box Dance Company har som de første nogensinde fået rettighederne til at omdanne denne bevægende roman til en danseforestilling.

Hovedroller

I hovedrollen som Lili Elbe vil den exceptionelt dygtige danser Bjørk-Mynte Paulse med sin levede erfaring som transkvinde tilføje rollen en dimension og dybde, der gør dette værk endnu mere samfundsrelevant og betydningsfuldt.

Sammen med Black Box Dance Company står en af Nordeuropas bedste og mest prisvindende koreografer, Tim Rushton, for at skabe en indlevende og flot danseforestilling, der er i stand til at udtrykke de store følelser, som THE DANISH GIRL indeholder.

Aldersgruppe fra 12 år.

Medvirkende
Bjørk-Mynte Paulse, Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Juame Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen og Mikkel Alexander Tøttrup
Iscenesættelse/koreografi Tim Rushton
Musik/lyddesign Christian Tronhjem
Scenografi/lysdesign Sarah Fredelund
Kostume Åsa Gjerstad
Foto Ditte Chemnitz

|21|04|2021| NYHED: Trekantområdets bedste koncerttilbud!

Der er dømt musikfest til Rock i Byparken i Vejle til august 2021! 

Alle trænger nemlig til at komme ud at leve igen. Derfor er musikprogrammet også sammensat så det tilgodeser de fleste musikhungrende fans: Fyr & Flamme, Aqua, Drew Sycamore, Kesi, Jung og TV-2 er på plakaten! 

En partout-billet til alle koncerter koster kun 475 kr.

Sommersol, grønt græs, kolde fadøl og fed musik

Ja, så kort kan det siges. Alle hungrer efter at komme ud at leve igen. Programmet til årets Rock i Byparken må være årets største skud af livskvalitet. Og det skal det fantatiske musikprogram nok være garant for. Der er både de nye og hotte på programmet, samt de klassiske storhits. Bedre bliver det bare ikke!

Programmet er:

Fredag 13. august: Fyr og Flamme – Aqua

Fredag 20. august: Drew Sycamore – Kesi

Fredag 27. augsut: Jung – TV2

Fyr og Flamme
Melodi Grand Prix-vinderne 2021 kommer til Vejle. Der er dømt kæmpe musikfest, når Fyr & Flamme slår sig løs på scenen i byparken. Fyr & Flammes ene halvdel er musiker Laurits Emanuel, som er den ene af to forsangere i bandet The Grenadines, lynsangskriver på R4dio – tidligere på Radio24syv. Den anden halvdel er skuespilleren Jesper Groth, som blandt andet er kendt fra Sygeplejeskolen, Stormester, Klaphat og Parterapi.
“Menneskeforbruger”, der er duoens debutsingle, har på det seneste fået enorm opmærksomhed, der blandt andet har resulteret i airplay hos både P3 og P4, tusindvis af streams, en liveoptræden på landsdækkende tv, førstepladsen på P3 Listen to uger i træk og ikke mindst en pladekontrakt med Universal Music.

Agua
Aqua er fra 90’erne, men også et band som forstår at forny sig selv gang på gang. De besidder en musikalsk nysgerrighed som til stadighed fastholder deres succes, nu mere end 20 år inde i deres karriere. Både nationalt og international er Aqua anerkendt for deres unikke cocktail af catchy musik og edgy performances – et format, som skiller sig ud på alle scener, og som placerer Aqua i øverste pop-kaliber.
Historien begyndte i 1994, hvor Søren Rasted og Claus Norreen gik sammen med René Dif og Lene Nytrøm. Efter et par år i fordybelse udgav Aqua deres debutsingle Roses Are Red efterfulgt af My Oh My og Barbie Girl.

Drew Sycamore
2020 blev på mange måder et uforglemmeligt år, men for Drew Sycamore var det også året, hvor hun brød igennem på den danske musikscene og scorede to gange 1 hits med “Take It Back” og “I Wanna be Dancing”, der begge har ligget på airplaycharten i flere måneder. Derudover blev hun også nomineret i to kategorier til Danish Music Awards som “Bedste Nye Navn” og “Bedste Nye Live Navn”.
Året gav også ro til skabelsen af en masse nye sange, der munder ud i et album i foråret 2021. Det kommende album “Sycamore” har Drew indspillet sammen med producer-brødrene Frederik- og Fridolin Nordsø samt sangskriver Lasse Boman, der også alle var med indeover det anmelderroste debutalbum “Brutal” fra 2019.

Kesi
Oliver Kesi Chambuso stiftede BOC sammen med blandt andre Gilli, BennyJamz og Noah Carter. Han blev sammen med Gilli og Benny Jamz frontløbere for den danske bølge af grime (engelsk rap-genre, red.) i 2011 og har sidenhen udviklet sig til at blive en af landets største pop/urban sangskrivere og artister.
Over de seneste par år har han sammen med produceren Hennedub skabt en genkendelig lyd, som har ført hits som “Følelsen”, “God dag”, “Ekstra”, “Kom Over” og “Su Casa” med sig, der har resulteret i topplaceringer på Spotify, radio og den officielle single chart. Kesi blev i 2017 indstillet til hovedprisen til P3 Guld. I 2019 blev han hædret med to priser til Danish Music Awards som Årets Urban Artist og Årets Solist.

Jung
I grænselandet mellem det fintmærkende og det hårdtslående finder man Jung. Som fugl Føniks har trioen rejst sig fra 80’ernes efterdønninger og skabt et univers af vellyd.I maskinrummet finder man Jonas Jung (vokal), Sigurd Boesen (guitar) og Michael Hovmand (keys). En trio, som ligger i yderste kørebane, med vinden i ryggen og med stille og rolig fart på. Som Jung selv beskriver det: “Vi håber – beskedent – at vores musik kan være med til at samle generationerne”, og her rammer de ned i noget sandt. Danmarks nye nationalorkester, bliver de kaldt, og der hersker ingen tvivl om, at den højspændte trio har en stor fremtid foran sig.

TV-2
Repertoiret af tidløse klassikere taler til alle generationer og peger på musikken som et mødested for de store følelser, festen og fællesskabet, når TV2 går på scenen i Byparken. Klassikere som “Bag Duggede Ruder”, “Alt Hvad Hun Ville Var At Danse” og “De Første Kærester På Månen” er blot et lille udpluk af de mange klassikere, som TV-2 har leveret, siden bandets oprindelse i 1980. Hele fire årtier er passeret, med de samme fire bandmedlemmer, Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas).

|15|03|2021| NYHED: 80’er-musicalen ELSK MIG I NAT vender tilbage!

Kom til den største musicalfest overhovedet i Vejle Musikteater. Premieren er den 4. maj 2022. Der bliver helt sikkert rift om billetterne – for det blir’ det dejligste forår i 100 år! Alle glæder sig til at komme ud at leve igen.

Billetsalget til musicalfesten er skudt i gang i dag mandag den 15. marts på www.vejlemusikteater.dk.  

Billetter kan købes med rabat indtil 15. april 2021, eller så længe lager haves.

På foto (fra venstre): Julie Agnete Vang, Joakim Tranberg, Szhirley, Xenia Lach-Nielsen, Jimmy Jørgensen, Lea Thiim Harder, Mads Knarreborg og Maria Corydon. Fotograf: Miklos Szabo

Kæmpe musicalsucces vender tilbage!

Én af de største danske musicalsucceser overhovedet får nyt liv og vender tilbage! 220.000 begejstrede publikummer har siden urpremieren på Østre Gasværk Teater i 2009 set megasuccesen ELSK MIG I NAT. Og i dag kan selskabet One and Only Musicals, Vejle Musikteater og Musikteatret i Holstebro afsløre, at den populære 80’er-musical nu vender tilbage i en splinterny version – for første gang i 10 år.

Det bliver i en ny stor opsætning, med ny iscenesættelse, scenografi og koreografi samt en skøn blanding af nye og gamle navne. ELSK MIG I NAT har premiere på Scandic Falkoner på Frederiksberg 16. marts 2022 og rykker derefter vestpå, og har premiere i Vejle Musikteater den 4. maj 2022.

Billetsalget er gået i gang i dag.  

30 af de største danske 80’er-hits

ELSK MIG I NAT er en festlig, varm og livsbekræftende tur gennem 30 af de allerstørste danske 80’er-hits inkl. Glor på vinduer, Den jeg elsker, Ridder Lykke, Dig & mig, Vilde kaniner, Mine øjne de skal se, Magi i luften, Venus og naturligvis titelnummeret Elsk mig i nat. Og med musik af bl.a. Thomas Helmig, Sneakers, TV2, Gnags, Tøsedrengene, Rugsted-Kreutzfeldt, Sanne Salomonsen, Ray Dee Ohh, Anne Linnet, Lis Sørensen, Tøsedrengene, One Two, Rocazino, Lars H.U.G., News og Halberg Larsen.  

En historie om venskab og kærlighed

Sui, Iben, Pia, Frederik og Otto spillede i deres teenageår i bandet Up Front. Sui, som var forsanger i bandet, fik pludselig et tilbud fra USA og tog af sted for at gøre karriere uden at informere resten af bandet. Mange år efter mødes bandet igen på et gods i Danmark. Det er Sui, der har samlet gruppen for at dele en tragisk hemmelighed som snart vil ændre livet for dem allesammen…  

ELSK MIG I NAT fortæller en enkel og gribende historie om en række mennesker, der bliver mindet om de drømme, de engang turde have, det liv der dengang var muligt – og om den kærlighed de måske kan få lov at opleve igen.  

Szhirley tilbage i glansrolle

I hovedrollen som sangerinden Sui med en hemmelighed får publikum lov til at genopleve Szhirley i en af hendes absolutte glansroller. Med sig fra den originale opsætning i 2009 har hun også Jimmy Jørgensen og Joakim Tranberg, mens stærke navne som Julie Agnete Vang, Lea Thiim Harder, Xenia Lach-Nielsen, Mads Knarreborg og Maria Corydon er med for første gang sammen med en række af landets bedste dansere.  

Den nye opsætning af ELSK MIG I NAT skabes helt fra bunden af nogle af landets bedste kreative kræfter fra musicalverdenen. Den iscenesættes af Thomas Agerholm, som de senere år har instrueret nogle af de største og mest anmelderroste musicalsucceser herhjemme inkl. Shu-bi-dua – the Musical, Seebach, Disneys Klokkeren fra Notre Dame – The Musical og senest The Bodyguard- The Musical – opsætninger, der til sammen har solgt over 650.000 billetter.  

Opsætningens koreograf bliver rutinerede Anja Gaardbo, som senest også skabte dansetrinene til den anmelderroste musicalopsætning af Den skaldede frisør. Prisbelønnede Benjamin la Cour, som også var med på Den Skaldede Frisør og fik sit store gennembrud med Disneys Klokkeren fra Notre Dame, skaber forestillingens scenografi.

Executive musical producer er Joakim Petersen, der står i spidsen for forestillingens musikalske udtryk og som kapelmester også vil styre orkestret igennem perlerækken af kendte 80´er hits.  

Fakta om ELSK MIG I NAT   Premieredato: · Premiere i Scandic Falkoner den 16. marts 2022 · Premiere i Musikteatret Holstebro den 21. april 2022 · Premiere i Vejle Musikteater den 4. maj 2022   

Rolleliste: · Sui – Szhirley · Frederik – Jimmy Jørgensen · Pia – Julie Agnete Vang · Iben – Lea Thiim Harder · Otto – Mads Knarreborg · Henrik – Joakim Tranberg · Rita – Xenia Lach-Nielsen · Maja – Maria Corydon · Sanger/swing – Line Krogholm · Og mange flere  

Holdet bag forestillingen: · Instruktør – Thomas Agerholm · Manuskript – Ina Bruhn og Ida Maria Rydén efter idé af Jesper Winge Leisner · Koreograf – Anja Gaardbo · Scenograf – Benjamin la Cour · Executive Musical producer og kapelmester – Joakim Pedersen · Executive producer – Jesper Winge Leisner  ·       Produktionsselskab – One and Only Musicals  · Alle rettigheder – Only Rights ApS 

|11|03|2021| NYHED: Kulturbrugere: Vi er klar, parat, start, nu!

Ny undersøgelse viser, at kulturkunder har stor tillid til kulturbranchens håndtering af coronakrisen og er klar til at genoptage kulturforbruget, så snart det igen bliver muligt.  

NB: Læs den fulde undersøgelse, som er vedhæftet

Klar, parat, start, nu!

Kulturforbrugere landet over er parate til at igen at tage til koncert, på festival, i teatret og på stadion. Det viser en helt ny undersøgelse blandt 1.774 kulturkunder, der udviser ekstremt stor tiltro til oplevelses- og eventbranchen – og ekstremt stor lyst til igen at kunne tage del i kulturlivet. Ifølge undersøgelsen, der offentliggøres i dag torsdag, svarer 92 procent af de adspurgte, at de i nogen eller høj grad har tillid til eventbranchen, og på tværs af kulturaktiviteter siger godt 82 procent, at de er klar til at deltage i arrangementer, når forsamlingsforbuddet tillader det.  

Det glæder Mette Kier, direktør, Vejle Musikteater: “Folk vil ud nu. Alle hungrer efter at leve livet. Mennesker er jo sociale væsner og vi inspireres og får livsvigtig energi i mødet med andre mennesker. Energien forstærkes mange gange, når vi deltager i kulturarrangementer. Undersøgelsens resultater understreger, at kultur ER vigtig for vores livskvalitet.”.  

Markant øget lyst til at komme ud
Undersøgelsen, der er foretaget blandt Billetlugens brugere og således tæller personer med et stort kendskab til kulturverdenen, er en opfølgning på en tilsvarende undersøgelse fra september 2020. Og i det mellemliggende halve år er lysten til at tage til kulturarrangementer steget markant. I september svarede 40 procent, at de ville tage til samme antal festivaler, musical-/teaterforestillinger og sportsbegivenheder som før udbruddet af Covid-19, er det tilsvarende tal nu 60 procent. Og hvor 20 procent af de adspurgte dengang sagde, at de ville gå til flere koncerter, er tallet i dag 30 procent. Færre end hver tiende vil deltage i færre arrangementer.  

Tillid til branchens tiltag
Ifølge undersøgelsen føler flest brugere sig trygge, hvis der er personale til at sikre, at retningslinjerne overholdes. Afstand og fraværet af kø er det næstmest tryghedsskabende element, mens brugen af mundbind er den mindst tryghedsskabende foranstaltning.  

“I Vejle Musikteater har vi styr på sikkerheden. Siden sidste sommer har vi samarbejdet med et sikkerhedsfirma specialiseret i gæste-safety, som vi har rådført os med ved afholdelse af vores arrangementer siden sidste genåbning i sensommeren og efteråret 2020.” – udtaler Mette Kier, direktør, Vejle Musikteater.  

I Vejle Musikteater er personalet blevet uddannet af sikkerhedsfirmaet i COVID-19-sikkerhed, så de er godt rustet til at give gæsterne en sikker oplevelse. Endvidere er alle kritiske kontaktflader, som fx gelændre og håndtag, beklædt med virus- og bakteriedræbende folie. Og musikteatret rengøres med særlig spray, så alle overflader er “døde. Ligeledes sørger man for det mest optimale gæsteflow i huset, så unødig kontakt hindres og det bliver et trygt besøg i Vejle Musikteater.   

Formand for Danske Koncert- og Kulturhuse (DKK), Torben Seldrup, udtaler samstemmende, at medlemmerne er klar: “Undersøgelsen viser os, at kulturgæsterne har tillid til den professionelle måde, arrangørerne har tacklet coronakrisen og de mange restriktioner på. Det er vi ekstremt glade for og stolte over. Vi har gjort os mange vigtige erfaringer undervejs, og fra branchens side kan jeg blot sige, at vi er lige så parate, som vores kunder.”  

Undersøgelsen er udarbejdet i januar/februar 2021 i et samarbejde mellem Billetlugen og CXO/Thulstrup Research blandt 1.774 brugere

|05|03|2021| Vejle Musikteaters direktør lander vigtig bestyrelsespost i brancheorganisation

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, indtræder som næstformand i bestyrelsen hos DKK, som er DKs største brancheorganisation for Danske koncert- og kulturhuse

Mette Kier

Arbejdshandskerne på i kulturens tjeneste

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, ser frem til at tage arbejdshandskerne på som næstformand i DKKs bestyrelse.

“Der er mange vigtige opgaver at tage hul på. På den korte bane skal vi have åbnet kulturbranchen op igen. Kultur kan om noget skabe sammenhængskraft, og en tro og håb på en bedre fremtid. Kulturoplevelser er dét tiltrængte åndehul, som mange mennesker higer efter lige nu.” – udtaler Mette Kier, og fortsætter:

“Derudover er der arbejdspladser og økonomi på spil her. Det er en omfattende fødekæde, som er hårdt ramt – kulturhuse, kunstnere, teknikfolk m.fl. Det er et stort forgrenet leverandørnetværk. Vi skal arbejde for en pragmatisk og forsvarlig løsning. Det haster nu.”    

Stærkt hold

Corona-krisen har for alvor demonstreret værdien af branchefællesskab. Her udveksles erfaringer, og tænkes nyt og DKK har rustet sig til fremtiden med flere nye hænder i bestyrelsen. Udover Torben Seldrup, der er formand, og til daglig er direktør for Musikhuset Esbjerg, udgøres DKKs bestyrelse af nyvalgte Mette Kier, som næstformand (direktør for Vejle Musikteater), Per Hornum Malmberg (direktør for Arena Nord i Frederikshavn) og Nicolaj Holm (direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center). Suppleanter til bestyrelsen er Peter Autzen (direktør for Sønderjyllandshallen) og nyvalgte Lone Wessel (direktør for Horsens Ny Teater).

Om DKK

DKK er Danmarks største brancheorganisation for Danske Koncert- og kulturhuse. Brancheforeningen repræsenterer 25 af landets største arrangører af koncerter, musicals, comedy, teater, foredrag og andre kulturoplevelser. Under normale omstændigheder sælger DKKs 25 medlemmer mere end tre millioner billetter på årsbasis i hele landet.  

|10|02|2021| NYHED: Premiere på nyt koncertformat i Vejle Musikteater

Glæd dig til “Min mindste koncert”! Et nyt samtale- og koncertkoncept i Vejle Musikteater. Få et spændende “bag-facaden-indblik” hos kendte danske musikere og lokale up and coming stjernefrø. Bliv vidne til et unikt møde mellem det etablerede musiknavn og det nye stjernefrø. Vi lader talentet og magien folde sig ud i Vejle Musikteater.

Første arrangement er med det etablerede musiknavn Mathilde Falch. Derudover kan du opleve “At Ease” – et up and coming (og lokalt) band på den danske musikscene, som arbejder hårdt på at bryde igennem. 

Arrangementet streames LIVE fra TV-studiet i Store Sal i Vejle Musikteater.

Onsdag den 24. februar kl. 15.00. Det er helt gratis at se med på www.vejlemusikteater.dk  

Mette Kier

Velkommen bag kulissen i musiktalenternes verden
Til “Min mindste koncert” i Vejle Musikteater inviteres du helt eksklusivt med indenfor i en kendt musikers spændende tankerum og får indsigt i de erfaringer – gode og dårlige – som har været med til at skabe grundbund for den kendte musikgæsts karriere. Men mindst lige så vigtigt vil den kendte musikgæst også give ud af sine erfaringer til en særlig udvalgt gæst; et up and coming musiktalent. Denne gang præsenteres up and coming-bandet “At Ease”, som udspringer fra Vejleområdet. Arrangementet vil være et skønt mix mellem samtale og koncert. Lad dig fortrylle af magien i musikkens forunderlige verden.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Med konceptet er det vores ambition, at bygge bro mellem etablerede og up and coming artister, samt at fremme musiktalenter i vores område.”

Radiovært og journalist Jesper Nyborg er fast vært i TV-studiet LIVE fra Store Sal i Vejle Musikteater.

Min mindste koncert er kommet i stand i et samarbejde mellem Vejle Musikteater og UNCOVERmusic.dk – med støtte fra Tuborgfondet.

Idéoplæg: Kris Herman, UNCOVERmusic.dk

Om Matilde Falck
Mathilde har haft travlt siden debutsinglen i 2009. Undervejs – på mange større turnéer med sit band, som duo og soloartist – har hun bygget sit navn solidt op på landets spillesteder og festivaler. Samtidig har Mathilde Falch også været ambassadør for Landsforeningen Sind siden februar 2015.
Med sange om afhængighed, livslyst, relationer, det fordummede massemenneske, tilgivelse, kærlighed og savn viser Mathilde Falch, at hun er en sangskriver med meget på hjerte. Med sig har hun en kærlighed, der er større til rock end til pop, og hun er stadig en sjælden fugl i sin generation.

Om At Ease
At Ease er et ungt band, der består af 4 medlemmer. Bandet udspringer fra Vejleområdet. De har gennem det sidste års tid spillet koncerter på en masse små og store scener rundt i Danmark. At Ease giver en energisk og autentisk lytteroplevelse, og publikum bliver udsat for en bred vifte af lydindtryk med udgangspunkt i upbeat R&B og en funket energi. Forvent lækre R&B-inspirerede ballader, som “Pillow Paradise” og medrivende diskofunk i “If it’s really you”.

Udvælgelsen af nye musiktalenter til “Min mindste koncert”
Første skridt er en digital showcase på UNCOVERmusic.dk. Måske er det dig/dit band der udvælges til deltage i den næste “Min mindste koncert”  i Vejle Musikteater. I første omgang vil det være artister fra region syd, som kan komme i betragtning.

Målgruppe
Målgruppen for samtaleformatet er de kreative og håbefulde talenter. De, der står midt i deres ambitioners forår, og som drømmer om at gøre deres passion og talent til en levevej. 

2020

|18|12|2020| Tuborgfondet støtter talentudvikling i Vejle Musikteater

Julen kom tidligt i år. Vejle Musikteater modtager bevilling fra Tuborgfondet til at støtte  talentudvikling i 2021

Støtte til selv den “mindste koncert”

Bevilling fra Tuborgfondet på 102.500 kr. skal gå til at støtte af talentudvikling af den rytmiske musikscene.

“Et stort tak til Tuborgfondet, så vi kan birdrage med at fremme talent inden for den rytmiske scene, hvor adgang til en scene er afgørende for, at man kan udvikle sig. Der er tale om et koncept, der både består af samtale og musik, live og online, så vi sikrer, at det kan gennemføres, uanset hvilke restriktioner, vi står overfor i 2021.” – udtaler Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, og fortsætter:


“Med konceptet “Min Mindste Koncert” er det visionen at skabe et samtalerum og en debat, der
kan inspirere særligt unge mennesker til at tro på, at de rummer råstofferne til at skabe noget
unikt; noget der har en værdi for andre mennesker, og som kan blive grundlaget for et godt liv.”

Det er meningen, at talenterne skal lære i mødet med de erfarne musikere. Det inspirerer og modner talenterne til et liv i musikbranchen. Uden den rette grobund kan fremtidens musik og talenter ikke vokse.

Min Mindste Koncert
Ugangspunktet bliver “MIn Mindste Koncert”, som er et samtaleformat, hvor radiovært og journalist Jesper Nyborg tager en snak med erfarne musikere, der har haft succes med at skabe sig en karriere og et liv med musikken som indtægtskilde. Samtalen trækker mennesket bag musikeren med tilbage til de tanker og drømme, der var på spil i tiden lige før det hele begyndte at lykkedes.
Målet er at finde tilbage til præcis den koncert, hvor det hele var allermest sårbart og kunne være
faldet fra hinanden. Hvad var det, der i det moment fik artisten til at holde fast og blive ved trods
modgang og stilstand?
Med konceptet ønsker vi at engagere unge talenter mellem 16-30 år i mødet med de erfarne musikere og skabe et håb om en bæredygtig fremtid inden for musikbranchen hvor talenterne kan lære af de erfarne musikere. Ved at sætte fokus på dem, der kæmpede sig igennem nåleøjet og de talenter, der lige nu står på en skillevej, bliver der både tale om vidensdeling, men også om at bygge bro mellem de forskellige faser i musikbranchen. Konceptet vil være en kombination af samtale og live-musik.

Udvælgelsen af unge talenter
Første skridt er en digital showcase på UNCOVERmusic.dk. Den vil give os et stort udvalg af
artister, der ønsker at spille i Vejle Musikteater. I første omgang vil det være artister fra region syd,
som bliver inviteret, da vi gerne vil være med til at fremme talent i et område, der ofte ligger i
skyggen af Aarhus. Det handler om at styrke den rytmiske musik i region syd, og det kan adgang til
en scene og et publikum være med til at fremme.

Målgruppe
Målgruppen for samtaleformatet er de kreative og håbefulde talenter. De, der står midt i deres ambitioners forår, og som drømmer om at gøre deres passion og talent til deres levevej. Samtalen vil endvidere være interessante for alle, der interesserer sig for historierne bag de musikkarrierer, som vi som oftest kun oplever udefra.

Live og online
Samtalen varer 90 minutter og suppleres tre gange af livemusik. Konceptet kan opleves live på
caféscenen i Vejle Musikteater og digitalt på vejlemusikteater.dk. Efterfølgende udgives “Min
Mindste Koncert” som podcast. Det er planen at lancere “Min Mindste Koncert” en gang i måneden fra januar til maj 2021.

|14|12|2020| Lauseniana nytårskoncerter aflyses

På grund af de gældende COVID-19-retningslinjer for amatørkor og -orkestre, aflyses de to nytårskoncerter den 24. januar 2021 med Promenadeorkestret Lauseniana “Slyngelorkestret”.

Alle berørte billetkøbere får refunderet deres billetter hurtigst muligt via overførsel til NemKonto

Coronaen vinder over selv de “værste slyngler”

Siden sin begyndelse i 1963 har promenadeorkestret LAUSENIANA skudt nytåret godt i gang med velklingende nytårsmusik. Desværre må orkestret i 2021 opgive at afholde koncerterne i Vejle. Det er hermed første gang at orkestret må aflyse de traditionsrige nytårskoncerter.

Årsagen til aflysningen er, at siddende amatørorkestre, i følge de gældende COVID-19-retningslinjer, skal sidde med ansigtet i samme retning henimod en dirigent eller lignende. Det er en så væsentlig ændring, som ikke gør det muligt for orkestret at gennemføre koncerterne.  

“Vi var ellers klar, sammen med koncertarrangørerne, til at imødekomme alle Corona-restriktionerne. Programmet var reduceret til en koncert på fem kvarters varighed, således at koncerten kunne gennemføres to gange på en dag. Og på denne måde kunne flest muligt høre koncerten“. – udtaler formanden for orkestret, Lars K. Mortensen.

Slynglerne vender stærkt tilbage i 2022. Der er brug for orkestrets livsbekræftende musik.

Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- & Idrætsudvalget, Vejle Kommune, udtaler:

“Som kulturmenneske bliver jeg trist over, at vi igen står overfor tomme museer, koncertsale og andet. Samtidig er det bydende nødvendigt under omstændighederne, og hvis forårets nedlukning lærte os noget, er det, at vi har brug for kulturlivet. Derfor er jeg sikker på, at mange også vil se frem til, at Lauseniana igen kan spille efter corona-krisen.” 

Koncerterne i 2022 ligger nu på plads i orkestrets kalender

Solisten, sopranen Sibylle Glosted, som publikum går glip af i 2021 er med til koncerterne i 2022.

Hun er er uddannet i klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2013 og senere som operasangerinde Operahögskolan i Stockholm i 2016.

Sibylle har et stort koncertrepertoire og har optrådt i både ind og udland. En af hendes største koncerter og roller har været elverkongens datter i Niels W. Gades ballade Elverskud opført i Konservatoriets Koncertsal i København 2017, akkompagneret af Copenhagen Phil under ledelse af den danske dirigent Michael Bojesen.

Sibylle var Årets Unge Operatalent på Copenhagen Opera Festival i 2017 og samme år modtog hun den prestigefulde pris Årets Reumert Talentpris for sin optræden som Ofelia i Hamlet in Absentia.

I 2018 spillede hun med i Andrew Lloyd Webbers musical -“The Phantom of the Opera” på Det Ny Teater i København. Her modtog hun flotte anmeldelser for sin hovedrolle som Christine Daaé – en rolle hun sang hele 96 gange.
Promenadeorkestret – Lauseniana ønsker det trofaste publikum en glædelig jul, samt et lykkebringende nytår.

|14|12|2020| Harry Potter-stjerne besøger Vejle Musikteater

Den bedste musik fra Harry Potter-filmene og musicalen – fremført af London Philharmonic & Symphonic Film Orchestra – fremføres i Store Sal i Vejle Musikteater den 28. november 2021.

Speciel gæstestjerne er Christopher (Chris) Rankin, som spillede en af Weasley brødrene i Harry Potter-filmene. 

Billetsalget er begyndt.

Harry Potter Filmkoncert

“The Magical Music of Harry Potter – live in concert”

Den bedste musik fra Harry Potter-filmene og musicalen – fremført af London Philharmonic & Symphonic Film Orchestra. Speciel gæstestjerne er Christopher (Chris) Rankin, som spillede en af Weasley brødrene i filmene. Sammen med kor og symfoniorkester, sættes der liv i Harry Potters magiske univers.

Koncerten byder på de største musikalske øjeblikke fra de 8 Harry Potter-film. En uforglemmelig oplevelse hvor Christopher (Chris) Rankin medvirker med særlig stjerneglans. Publikum bliver præsenteret for en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, kærlighed og samhørighed i den magiske verden af ​​tryllerier. Rob Lake, som er en verdenskendt og succesrig tryllekunstner og illusionist, bidrager til en helt særlig totaloplevelse.

CHRIS RANKIN
Christopher William Rankin blev berømt for sin rolle som Percy Weasley, Ron Weasleys ældre bror. Ifølge Rankin har han og Percy imidlertid ikke meget til fælles – kun den stærke følelse af perfektion og det rødlige hår gælder for begge.

Han har efterfølgende optrådt på TV som “Waring” i BBC-produktionen The Rotter’s Club og som “Henry Evelyn Wood” i Victoria Cross Heroes. Han har også været gæst i adskillige tv-shows, såsom Newsround og Ministry of Mayhem. Chris Rankin optrådte også med stor succes i Askepot som “Dandini”.

ROB LAKE
Rob Lake er en verdensomspændende kendt og succesrig tryllekunstner og illusionist. Han tryllebinder publikum med sin interaktive optræden. Ud over sine egne shows over hele verden er han også involveret i film- og musikproduktioner. Han har desuden skabt mange specialeffekter til The Wizard of Oz, Phantom of the Opera and Beauty and the Beast. Rob Lake er også en hyppig gæst på TV. I 2018 var fx i finalen i talentprogrammet America’s Got Talent. Han har optrådt med sine magiske shows i USA, Japan, Australien, Europa og Thailand. 

Filmkomponisterne bag musikken til filmene

John Williams (Star Wars, ET, Indiana Jones, Jurassic Park) komponerede musikken til de tre første Harry Potter-film. Han står fx bag det berømte “Hedwig’s Theme”, temamelodien til Harry Potter-filmene og Double Trouble – det klassiske Hogwarts-motiv med et børnekor. Derudover “Aunt Marges Waltz” og  “Witches, Wands and Wizards”.

Patrick Doyle har komponeret “Hogwarts Hymn” fra den fjerde Harry Potter-film og bringer publikum ind i den mystiske og mørke verden af ​​Triwizard-turneringen.

Nicholas Hooper står bag “Dumbledores Farewell” i den femte og sjette Harry Potter-film. Alexandre Desplat, komponist til musikken til de sidste to sidste film, har skabt en storslået og uforglemmelig afsluttende og musikalsk oplevelse med bl.a. “Lily`s Theme”

|11|12|2020| Det bliver jul i år: Musicalsucces vender tilbage!

Julemanden glæder sig ekstra meget til at give gaver i år: Kæmpesuccesen THE BODYGUARD – THE MUSICAL vender tilbage til Vejle Musikteater i efteråret 2021!

Efter en komplet udsolgt musical i efteråret 2020 vender THE BODYGUARD – THE  MUSICAL tilbage til Vejle Musikteater den 17. – den 21. november 2021.

Julebilletsalget er begyndt!

Kæmpesuccesen THE BODYGUARD – THE MUSICAL vender tilbage til november 2021!

Efter en komplet udsolgt musical i Vele Musijteater i november 2020 vender THE BODYGUARD – THE  MUSICAL tilbage til Vejle Musikteater den 17. til den 21. november 2021.

Forestillingen har taget såvel anmeldere som publikum med storm, og billetsalget har overgået alle forventninger.  

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler: “Vi er så glade for at vi igen kan præsentere THE BODYGUARD – THE MUSICAL  i Vejle Musikteater. Det er en af de bedste musicals ude lige nu. I november måned spillede vi for udsolgte sale, efter den begrænsede COVID-19-kapacitet, så det glæder os, at vi nu kan vise musicalen for endnu flere glade gæster. Vi er så klar til igen at synge med på alle Whitney Houstons fantastiske hits!.”   

Forestillingens kreative producent, Thomas Langkjær, udtaler: – “Vi glæder os over, at både anmeldere og så mange publikummer indtil videre har været så glade for forestillingen. Der er masser af liv i billetsalget, og derfor vurderer vi, at der er belæg for at hente forestillingen tilbage igen i 2021, hvor vi også glæder os til, at rigtig mange flere får mulighed for at se eller gense forestillingen.”   

Om forestillingen

THE BODYGUARD – THE MUSICAL er en spektakulær hyldest til Whitney Houstons fantastiske sange og indeholder flere end 20 af Whitney Houstons allerstørste hits sunget og spillet over historien om den tidligere Secret Service-agent Frank Farmer, der bliver ansat som privat bodyguard for den verdensberømte sangstjerne Rachel Marron. Til den ikoniske rolle som Rachel Marron er stortalentet Andrea Lykke Oehlenschlæger, der har vundet publikum og anmeldelsernes hjerter med hendes store stemme. I titelrollen som bodyguarden Frank Farmer er Johannes Lassen og i andre centrale roller ses bl.a. Lea Thiim Harder og David Owe.

THE BODYGUARD – THE MUSICAL er instrueret af Thomas Agerholm, og Reumert-belønnede Benjamin la Cour står for scenografien. Musicalens spektakulære dansenumre er koreograferet af Sonny Fredie Pedersen.    

Fakta om THE BODYGUARD – THE MUSICAL Holdet bag:

Manuskript: Based on Warner Bros.

Film – screenplay by Lawrence Kasdan.

Book by Alexander Dinelaris

Instruktør: Thomas Agerholm

Scenograf: Benjamin La Cour

Koreograf: Sonny Fredie Pedersen

Musical supervisor: Stuart Morley Kapelmester: Joakim Pedersen

Kreativ executive producent: Thomas Langkjær

Produktionsselskab: Langkjær Entertainment og Live Nation

Præsenteres af: Vejle Musikteater  

Hovedcast: Rachel Marron: Andrea Lykke Oehlenschlæger Frank Farmer: Johannes Lassen Nicki Marron: Lea Thiim Harder Stalker: David Owe

|01|12|2020| Greta Thunberg-forestilling og grøn omstilling er ret populært hos de unge i Vejle

Forestillingen, MIT NAVN ER GRETA, er populær hos de unge i Vejle. Der er hele fem forestillinger i salg hos Vejle Musikteater, og der er nu kun godt 70 billetter tilbage. 

Der er premiere til januar på Avenue T.

Forestillingen spiller i februar måned på Vejle Musikteater og Black Box Theatre i Holstebro.

Alle tre huse er gået sammen i en co-produktion om den opsigtsvækkende forestilling.

Flot interesse i Vejle

Det er især hos ungdomsuddannelserne og de store klasser i folkeskolen, at billetterne er blevet solgt. Det tyder på, at grøn omstilling er på skoleskemaet i Vejle. Faktisk fik musikteatret forespørgsler på ca. 1.000 flere billetter fra uddannelser i Vejle, men da musikteatret er fuldt booket til andre forestillinger i perioden, var det ikke muligt, at afvikle flere forestillnger, end de fem planlagte.   

Der er ikke tvivl om, at der venter en stor teateroplevelse, når Aveny T, Vejle Musikteater og Black Box Theatre  Holstebro i co-produktion har fået lov til at skabe forestillingen om verdens pt største ikon: Greta Thunberg.

Greta Thunberg har personligt givet tilladelse til forestillingen worldwide, inklusiv brug af hendes legendariske taler.

Bæredygtig forestilling og bæredygtigt musikteater

Forestillingen er bygget op, så den i sin konstruktion er i overensstemmelse med sit eget budskab: Scenografien og kostumerne bliver af genbrug. Der bliver henstillet til alle ansatte på teatret i prøve- og spilleperioden på at omstille sig mest bæredygtigt. Hvad kan den enkelte gøre på sit område, så vi lever op til det, vi vil med forestillingen – at påvirke til en grønnere omstilling.

“Det handler om at være ægte overfor os selv og de unge, vi vil i tale med.”, siger Jon Stephensen, direktør hos Aveny-T.

Hos Vejle Musikteater passer forestillingen fint med musikteatrets strategi og ambitioner om bæredygtig kulturproduktion. Metter Kier, direktør, Vejle Musikteater, siger:

“Vi er meget bevidste om vores ansvar og vil gerne være med til at fremme en bæredygtig kulturproduktion. Vi er allerede godt igang og har iværksat en plan, som skal bane vejen for et grønt musikteater. Og med forestilllingen vil vi gerne bidrage med at sætte grøn omstilling på dagsordenen.”  

2 procent af forestillingens indtægter går i øvrigt til The Greta Thunberg and Beata Ernman Foundation.

Handlingen

MIT NAVN ER GRETA er et eventyr om pigen Clara, der bekymrer sig om klimaet og ønsker at være som den 17-årige klimaaktivist Greta Thunberg. Vi følger Clara på hendes rejse. Undervejs møder hun bl.a. den franske helgeninde Jeanne D’Arc, og hun besøger magtens elite i Davos – hun sejler over Atlanterhavet – alt sammen for at blive klogere på Greta Thunberg, på klimakrisen – og på hvorfor Greta Thunberg er blevet symbolet på den fælles klimakamp, som mange unge tror på og kæmper for.

MIT NAVN ER GRETA er en forestilling om et nyt ungdomsoprør, der har sat klimaforandringerne på dagsordenen i hele verden.

Det er ambitionen at få forestillingen videre ud i verden, hvilket nu er muliggjort med Greta Thunbergs accept.
 

MIT NAVN ER GRETA er en co-produktion mellem Avenue-T, Vejle Musikteater og Black Box Theatre Holstebro. 

|21|10|2020| Nytårsshow til TV 2 optages i Vejle Musikteater

Nytårsshow til TV 2 optages den 29. december i Vejle Musikteaters smukke Store Sal. Her kan publikum glæde sig til topunderholdning med nogle af Danmarks største stjerner – bl.a. Lis Sørensen – og Danmarks Underholdningsorkester. Værterne er Cecilie Stenspil og Pelle Emil Hebsgaard.

Hele showet sendes efterfølgende på TV 2.

Billetsalget er netop begyndt

Et brag af et nytårsshow

Slut året af med et brag af et nytårsshow i selskab med Lis Sørensen, Søren Sko, Trine Gadeberg og hele Danmarks Underholdningsorkester!

Nytårsshowet optages til TV 2 fra Vejle Musikteaters smukke Store Sal og du kan være med, når værterne Cecilie Stenspil og Pelle Emil Hebsgaard står klar til at tage dig med til en fantastisk og festlig aften med springende champagnepropper og nytårsmusik! Lis Sørensen, Søren Sko og Trine Gadeberg står sammen med Danmarks Underholdningsorkester klar til at indtage scenen til en uforglemmelig aften! Derudover kan du også glæde dig til de mest kendte symfoniske nytårsklassikere af bl.a. H. C. Lumbyes.

Hele koncerten optages og sendes herefter på TV 2.

Medvirkende
Danmarks Underholdningsorkester
DIrigent Andreas Vetö

Værter:
Cecilie Stenspil
Pelle Emil Hebsgaard Solister:
Lis Sørensen
Søren Sko
Trine Gadeberg

|02|07|2020| NYHED: Vejle Musikteater indgår samarbejde med Black Box Dance Company, og uropfører forestilling om verdenskendt vejlenser: “The Danish Girl”   

Vejle Musikteater indgår unikt samarbejde med det anerkendte Black Box Dance Company og bliver co-producent på danseforestillingen “The Danish Girl”, som bygger på romanen med samme titel, skrevet af forfatteren David Ebershoff. Samme roman er senere blevet filmatiseret og belønnet med en Oscar i 2016.  Roman og film handler om vejlenseren Lili Elbe, som omkring 1930 blev den første person i verden til at underlægge sig en kønsskifteoperation.

Black Box Dance Company/Vejle Musikteater er netop nu på udkig efter det helt rigtige talent til hovedrollen og hører gerne fra talenter.

The Danish Girl får premiere på Vejle Musikteater

Historien om danskeren, vejlenseren og kunstmaleren Lili Elbe (oprindeligt Einar Wegener), der som den første transkønnede kvinde i verden fik fortaget en kønskorrigerende operation, er fundamentet til romanen The Danish Girl af den amerikanske forfatter David Ebershoff. Romanen blev også grundlaget for den Oscar-belønnede film af samme navn. Black Box Dance Company Holstebro har som de første nogensinde modtaget rettighederne til romanen til at skabe en danseforstilling, og indgår ved samme lejlighed et samarbejde med Vejle Musikteater, som bliver co-producent.

Med koreografi af den verdensberømte koreograf Tim Rushton vil danseforestillingen “The Danish Girl” have premiere hos co-producenten Vejle Musikteater torsdag 28. oktober 2021, efterfulgt af forestillinger i Holstebro og en landsdækkende turné.

“I mit legeme boede to skarpt adskilte væsner, der stod fremmede og næsten fjendtligt overfor hinanden, fordi hver af dem kun havde plads for den ene.”

− Lili Elbe, Fra Mand til Kvinde (Hauge og Clausens Forlag, 1988)

De to væsner, der boede i Lili Elbe, den ene mand og den anden kvinde, kunne ikke tillade, at den anden var til. Så meget, at Lili blev den første person i verden til at underlægge sig en kønsskifteoperation. Omkring 1930 blev Einar Wegener, født som biologisk mand, på et tysk hospital til kvinden Lili Elbe.

Marie Brolin-Tani, Kunstnerisk Leder hos Black Box Dance Company, udtaler:

“Det glæder mig, at vi har indgået et samarbejde med Vejle Musikteater, som jo er et helt fantastisk hus, og jeg glæder mig til at opleve uropførelsen og premieren i den flotte Store Sal. På samme tid er det helt unikt, at Lili Elbe var jo vejlenser, som tilføjer noget helt specielt til premieren og samarbejdet med Vejle Musikteater”

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Vi er stolte over at være co-producent på uropførelsen om den danske kunstmaler Lili Elbe (oprindeligt Einar Wegener), der jo blev født i Vejle i 1882. Historien om den første transkønnede kvinde i verden, som fik foretaget en kønskorrigerende operation, har således et lokalt afsæt, og derfor skal forestillingen selvfølgelig have premiere i Vejle Musikteater. Samtidig handler forestillingen også om at finde sin sande identitet, hvilket er et super aktuelt emne i kønsdebatten og generelt. Det er vigtigt at kunsten er vedkommende, og jeg er ikke i tvivl om, at The Danish Girl både bliver en smuk, sanselig og stærk danseforestillingen, som vi glæder os til at præsentere i samarbejde med Black Box Dance Company.”

Audition til den helt rigtige danser

Black Box Dance Company vil nu gå på udkig efter den helt rette danser til hovedrollen Einar Wegener/Lili Elbe.

David Price, Associeret Kunsterisk Leder & Producent i Black Box Dance Company, udtaler:

 “Det er utroligt vigtigt for os og denne fortælling at vi til denne rolle finder den helt rette danser, der både vil kunne bærer forestillingen kunstnerisk og personligt. I oktober holder vi en helt ekstraordinær audition med henblik på at finde netop denne ene danser. Vi er på udkig efter en enestående professionel danser og kunstner, der har personlig og dybdegående viden om trans-identitet.Vedkommende skal være en passioneret kunstner der med alsidighed udviser en stærk fysikalitet og tilstedeværelse på ene scene.”

Kontakt vedr. audition: 

Black Box Dance Company  

David Price (Associeret Kunstnerisk Leder & Producent)

Mail:dcp@musikteatret.dk

telefon: 5353 6010 / 2713 0033

Om forestillingen

KOREOGRAFI: Tim Rushton

DANS: Black Box Dance Company & gæstedanser

MUSIK & LYDDESIGN: Christian Tronhjem

SCENOGRAFI & LYSDESIGN: Sarah Fredelund

KOSTUME: Åsa Gjerstad

KUNSTNERISK LEDER & KOROEOGRAFISK KONSULENT: Marie Brolin-Tani

ASSOCIERET KUNSTNERISK LEDER & PRODUCENT: David Cornelius Price

Forestillingen producers af Black Box Dance Company og Vejle Musikteater

The Danish Girl – en danseforestilling

Lilis og hendes kone Gerda Wegeners sensationelle livsforløb vækkede nysgerrighed, skandale og fascination i en tid, hvor køn, identitet og seksualitet stadig var et stort tabu i Danmark og Europa. Dengang som nu var transpersoner stigmatiserede, marginaliserede og misforståede.

The Danish Girl – en danseforestilling vil bære præg af kontraster og dermed pendulere mellem skønheden i at blive sig selv mod lidelsen og afmagten i at være fanget i den forkerte krop. Forbundet med Lilis på det tidspunkt enestående rejse er også en helt enorm mængde smerte. Det gælder både den smerte, Lilli gennemlever som følge af den omfattende kønsoperation, der til sidst koster hende livet, men også den smerte, Gerda oplever, når hun mister sin livspartner i skiftet fra mand til kvinde og alligevel står trofast ved hendes side til det sidste.

Forestillingen vil således blive en portrættering og undersøgelse af en række fænomener og menneskelige tilstande, der alle kom i spil i ét enkelt menneskes stræben efter at blive sig selv – men med unægtelig relevans for et hvert menneskes eksistentielle søgen. Værket vil være en ode til Einars overgang til sit sande jeg Lili, undertiden skræmmende og smertefuldt, men altid drevet af hans/hendes indre stemme, håb og mod.

Tim Rushton

Tim Rushton (MBE) er født i Birmingham i 1963 og uddannet balletdanser ved the Royal Ballet Upper School, London. Han har danset med en række nordeuropæiske balletkompagnier indtil midten af 1990’erne, hvor han sluttede sin karriere ved Den Kongelige Ballet for at hellige sig koreografien.

Tim Rushton kombinerer moderne dans med klassisk teknik. Han bygger på sin enorme erfaring som danser og koreograf, og hans udtryk er ofte abstrakt, men altid baseret på menneskelige følelser og relationer.

I 2001 blev Tim Rushton kunstnerisk leder af Dansk Danseteater. Under hans ledelse har Dansk Danseteater udviklet sig til et internationalt, prisvindende moderne dansekompagni, der nyder stor anseelse hos kritikere og et stadigt voksende publikum – i Danmark såvel som internationalt.

Tim Rushton regnes i dag blandt Nordeuropas førende koreografer. Hans koreografier har fire gange vundet Årets Reumert for bedste danseforestilling, og i maj 2011 blev han tildelt den engelske hædersorden MBE, Member of the order of the British Empire, for sin indsats for dansen. I 2012 modtog Tim Rushton ved årets Reumert uddeling Bikubens Hæderspris. Prisen tildeles en scenekunstner, der gennem en årrække på enestående vis har bidraget til en positiv udvikling af scenekunsten i Danmark – og som stadig er aktivt udøvende.

|29|06|2020| Genåbningskoncert i Vejle Musikteater  

Jubiii… Vi genåbner Store Sal fredag den 28. august med et brag af en genåbningskoncert: Alex Vargas, Nicklas Sahl & Pernbille Rosendahl! Tre koncerter i én!

Vejle Musikteater genåbner!

I mere end tre måneder har Vejle Musikteater haft lukket, men vi kan nu endelig åbne op igen den 28. august. Det skal fejres med et brag af en genåbning i Vejle Musikteaters Store Sal. Derfor er musikstjernerne Alex Vargas, Nicklas Sahl og Pernille Rosendahl hyret ind til holde en fest med alle koncert-hungrende gæster. Musik skal jo opleves live! Så hvis man hungrer efter at opleve livemusik, så er det NU man skal slå til.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Vi har bare glædet os så meget til at vi igen kan invitere gæster ind til live-oplevelser i Store Sal. Det fejrer vi med en genåbningskoncert den 28. august med tre af de hotteste navne i DK lige nu: Alex Vargas, Nicklas Sahl og Pernille Rosendahl. Det bliver hele tre koncerter i én.” 

Begrænset antal pladser og COVID-19-tryghed
Normalt er der plads til 1.134 siddende publikummer i Store Sal, men til denne eksklusive trippelkoncert bliver der solgt et begrænset antal billetter på bare 460. Publikum kommer til at sidde med et sædes mellemrum. Det er dog helt ok at sidde i direkte forlængelse af hinanden, hvis man i forvejen har en relation og har købt billetter sammen. Det sørger billetbooking-systemet helt automatisk for.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Vi kerer os om vores gæsters sikkerhed og tryghed. Derfor har vi indført det vi kalder COVID-19 tryghed, som skal sikre et trygt besøg og en tryg købsoplevelse i Vejle Musikteater.”

COVID-19-tryghed i Vejle Musikteater betyder helt konkret, at vi følger myndighedernes til enhver tid gældende retningslinjer angående forsamlinger, afstand og rengøring. Desuden har musikteatret hyret et konsulentfirma specialiseret i COVID-19-sikkerhed. Ligesom vi opfordrer gæster til at blive hjemme, hvis man er syg/føler sig syg. Og så får alle gæster selvfølgelig pengene tilbage ved en evt. aflysning.

|07|04|2020| Lokalt sammenhold bringer virtuel koncertturné ud i stuerne 

Et spontant samarbejde mellem Jelling Musikfestival, Vejle Musikteater og TV Syd bringer en koncertrække ud til borgere i boligforeninger på seks forskellige adresser i Vejle.

Alle og enhver kan imidlertid få koncerterne hjem i stuen via et livestream på TV Syds hjemmeside torsdag den 9. april fra kl. 10.00

Lokalt sammenhold bringer live-koncerter ud i stuerne
Et spontant samarbejde mellem Jelling Musikfestival, Vejle Musikteater og TV Syd bringer en koncertrække ud til borgere i boligforeninger på seks forskellige adresser i Vejle.  Men alle og enhver kan få koncerterne hjem i stuen via et livestream på TV Syds hjemmeside.


Når borgerne ikke må komme til musikken, må musikken komme til borgerne. Det er målet med en minikoncertturné bestående af seks små koncerter, der torsdag d. 9. april indtager baggårde, parkeringspladser og grønne områder ved boligforeninger i og omkring Vejle.

Program
Kl. 10.00 John Made Jon – Buen 25, Børkop

Kl. 11.30 Fools Corner – Mølholm Landevej 20, Vejle

Kl. 13.00 Leftovers – Vindinggårdparken 7, Vejle

Kl. 14.30 Frederik Damkaer – Ved Sønderåen 30, Vejle

Kl. 16.00 At Ease – Tønnesgade 18, Vejle Kl.

17.30 Ligefrem Lykkelig – Fjordmarken 19, Vejle


Dermed får foreningernes beboere mulighed for at opleve en smagsprøve på noget af det ypperste, vækstlagsmusikken i region Syddanmark har at byde på, fra en vindueskarm eller altan – helt uden at forlade hjemmet. Alle andre kan se koncerterne live på tvsyd.dk på tætteste hold.


Setuppet er skåret ind til benet, så det kan afvikles inden for de gældende regler for forsamlinger. Koncerterne afvikles under åben himmel og på intet tidspunkt bliver mere end ti samlet på et sted, alle holder behørig afstand til hinanden og musikerne medbringer deres eget grej. Afviklingen er blevet gjort mulig takket være støtte fra Vejle Kommune og Jelling Musikforening.

Altankoncerterne er et samarbejde mellem Jelling Musikfestivals talentudviklingsprogram Quasar, TV Syd og Vejle Musikteater, der står for at levere lyd og lydtekniker.


“Vi glæder os over samarbejdet med Quasar og TV Syd om altankoncerterne, som er med til at fremme talent i vores område. I en tid, hvor gæsterne ikke kan komme i Musikteatret, gør den digitale verden det heldigvis muligt, at vi kommer ‘hjem’ til vores gæster og får prøvet nye oplevelsesformer af. Jeg er helt sikker på, at det bliver nogle dejlige koncertoplevelser fra altanen, vinduet eller sofaen, mens vi venter på lysere tider, hvor vi igen kan være sammen om fællesoplevelser. Vi savner både vores gæster og vores kunstnere,” siger Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater.

Hun bakkes op af chefredaktør hos TV Syd Jesper Nygaard:
“I disse corona-tider har TV SYD som public service-medie en væsentlig opgave i at oplyse og formidle fakta, viden og nyheder. Men vi har i dén grad også en vigtig opgave i at være med til at “samle os alle omkring lejrbålet”. Tale ind i fællesskabet og sikre, at vi taler og lytter til hinanden. Derfor blev vi glade, da Jelling Musikfestival og Vejle Musikteater henvendte sig med idéen om et samarbejde om live-koncerterne for beboerne i boligforeningerne, så vi sammen kan sørge for, at endnu flere kan opleve koncerterne med talenterne,” siger han.


Quasar har i samarbejde med musikbooking-platformen UNCOVERmusic fundet de seks solister og duoer, der skal optræde. UNCOVERmusics direktør Kris Herman indleder hver koncert ved at agere vært ved en fællessang med beboerne i boligforeningerne.


“Vi håber først og fremmest, vi kan skabe en fælles oplevelse uden forsamling. Dernæst vil vi gerne give dygtige kunstnere fra det musikalske vækstlag en mulighed for at gøre det, de brænder for, nu hvor omstændighederne ellers har gjort det umuligt,” siger Jacob Kromann-Gallop, projektleder for Quasar.


“I Jelling Musikforening har vi her i foråret måttet aflyse fem store koncerter, så vi er faktisk kulturelt indebrændte lige nu. Derfor er vi også utroligt glade for, trods corona og isolation, at være med til at formidle god musikkultur på denne måde,” udtaler Bo Riisbjerg Thomsen, formand for Jelling Musikforening.


“Vi er glade for, at vi kan være med til at give vores beboere en kulturoplevelse, når de nu ikke rent fysisk kan samles i deres boligforening,” siger kundechef Jørgen Guldmann Nielsen fra boligforeningen DOMEA.
Selvom beboerne i de seks boligforeninger i Vejle får de absolut bedste pladser til koncertrækken, er arrangementet tilgængeligt for alle og enhver hjemme i deres egne stuer. På tvsyd.dk kan du nemlig streame alle koncerterne fra kl. 10.00.

|09|03|2020| Bryan Adams: Ny koncertdato i Vejle! 

Koncerten i Vejle rykkes fra fredag den 20. marts til lørdag 16. maj.

Og afholdes samme sted, som er Spektrum Arena i Vejle.

Gæster som har købt billetter til den udsolgte koncert den 20. marts, kan derfor bruge samme billetter til den nye koncertdato den 16. maj.

Bryan Adams koncert rykket til lørdag 16. maj.

Med baggrund i regeringens anbefaling om at arrangører aflyser eller udskyder alle arrangementer med mere end 1000 deltagere i resten af marts 2020, for at undgå samt mindske corona smitterisiko, kan Vejle Musikteater nu offentliggøre, at det i samarbejde med Bryan Adams’ management, er lykkedes at finde en ny dato til afholdelse af koncerten i Vejle. Den nye koncertdato bliver lørdag den 16. maj.

Koncerten afholdes samme sted, som er Spektrum Arena i Vejle. Gæster som har købt billetter til den udsolgte koncert den 20. marts, kan derfor bruge samme billetter til den nye koncertdato den 16. maj.

Alle gæster, som har købt billetter til koncerten vil få direkte besked pr. mail/SMS om den nye koncertdato.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler: “Bag kulisserne har vi arbejdet på højtryk på at finde en god løsning, så det glæder os meget, at vi, sammen med Bryan Adams’ management, kan melde en ny koncertdato ud, som er lørdag den 16. maj i Spektrum Arena i Vejle. Vi vil gerne sige et stort tak til vores gæster for deres tålmodighed og ser nu frem til at holde en fest med Bryan Adams den 16. maj.”

|24|02|2020| Scoop: Formel 1 & Le Mans superstjerner gæster Danmark 

Formel 1 stjernerne Mika Häkkinen og David Coulthard, samt Le Mans stjernen Tom Kristensen, giver sammen eksklusivt foredrag om livet på førersædet i international motorsport. 

Eneste foredrag i DK.   

Vejle Musikteater, Store Sal, fredag den 17. april. kl. 19:00.

Billetter i salg kl. 10.00 onsdag den 26. februar på www.vejlemusikteater.dk

Stjernespækket mortorsports-foredrag

Det bliver en aften udover det sædvanlige for fans af motorsport, når Formel 1 stjernerne Mika Häkkinen og David Coulthard, samt Le Mans stjernen Tom Kristensen, sammen indtager Store Sal i Vejle Musikteater den 17. april og giver et eksklusivt foredrag om livet på føresædet i international motorsport.

Moderator på scenen bliver ingen ringere end TV3-Formel 1-kommentator Jens Hansen, som de fleste motorsportsfans kender fra hans dækning af sporten sammen med Tom Kristensen, hvor de sammen øser ud af deres enorme viden om sporten, fra Formel 1-løb rundt om på kloden.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:  

“Det er et scoop, at vi som det eneste sted i Danmark kan præsentere nogle af de største stjerner inden for  mortorsportens verden, og vi glæder os til at byde alle motorglade fans indenfor til en snak om livet i førersædet.” 

Om motorsports-stjernerne

Mika Häkkinen. Højdepunkterne er to VM-titler med det legendariske Formel 1 McLaren team i 1998 & 1999. Den største nedtur er ulykken under træningen til det australske Grand Prix i 1995 i Adelaide, som sendte Häkkinen i koma i længere tid. Heldigvis var han tilbage på banen i Formel 1 allerede til sæsonstarten 1996. Et utroligt comeback. 

David Coulthard. Skotske Coulthard står noteret for at have kørt hele 239 Formel 1-Grand Prix’er, og har taget 13 sejre, hvoraf den første kom i det portugisiske Grand Prix i 1995. Yderligere 49 gange er han sluttet på podiet for sekundære placeringer, og 12 gange har han startet et løb fra pole position. Tom Kristensen. Måske en af de største danske sportsstjerner nogensinde, har gennemført imponerende 13 udgaver af 24-timers racerløbet i Le Mans og vundet løbet ni gange, hvilket er rekord. Han blev i 2002 årets sports navn i Danmark ved Dansk Idræts-Forbunds officielle kåring. I 2014 uddeltes BTs Guld 2013 (Sportens egen pris) til Tom Kristensen og han blev i 2018 optaget i den danske Hall of Fame. 

|21|02|2020| Nyhed: Stjerneballetdanser kommer til Jelling Højene med Verdensballetten

Danmarks mest berømte balletdanser, Ida Praetorius, fra Den Kgl. Ballet i København, er nu med på plakaten, når Verdens Balletten opføres ved Jelling Højene den 2. august 2020.

Ballet i unik historisk ramme ved Jelling Højene

For 13. år i træk præsenterer Verdensballetten en række af de største internationale stjerner fra ballettens verden fra historiske steder i Danmark. Og søndag den 2. august kommer Verdensballetten, i samarbejde med Vejle Musikteater, for første gang til Vejle Kommune ved de historiske Jelling Høje i Jelling.

Balletstjerne på plakaten i Jelling

Det er et scoop at Ida Praetorius, fra Den Kgl. Ballet i København, nu kan offentliggøres på holdet af verdensberømte balletdansere, når Verdens Balletten besøger Jellling Højene til august i år.

Ida Praetorius, der er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole i perioden fra 2002 til 2010, arbejdede sig op gennem rækkerne – fra aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, til korpsdanser i 2012 og solist i 2014 – for efterfølgende at blive officielt udnævnt af balletmester Nikolaj Hübbe til solodanserinde den 6. april 2016 efter sin betydningsbærende præstation sammen med Andreas Kaas i titelrollerne i Shakespeare-balletten Romeo og Julie. Ida Praetorius  danner trekløver med sine to balletdansende brødre Lucas og Tobias Praetorius

Ida Praetorius er ofte gæstekunstner ude i verden – blandt andet i forbindelse med The Festival des Arts de Saint-Sauveur i Montreal i 2013, The Dance Salad Festival i Houston i 2014 og The Bournonville Celebration Tour i New York i 2015.

Verdensballet ved Jelling Højene Med forestillingen ved Jelling Højene, som bliver til i samarbejde med Vejle Musikteater, tilfører Verdensballetten en ny historisk ramme, som på smukkeste vis fletter sig ind i Verdensballettens DNA, hvor kunst, rammer og stemning går op i en højere enhed. Verdensballetten præsenterer en række af de største internationale stjerner fra ballettens verden fra historiske steder i Danmark.

|04|02|2020| Nyhed: Verdensstjerne fra ikonisk amerikansk duo kommer til Vejle

Art Garfunkel vil tryllebinde publikum med sin ikoniske fløjlsstemme i Store Sal i Vejle Musikteater den 27. november 2020.

Billetsalget begynder fredag den 7. februar kl. 10 på www.vejlemusikteater.dk

Et strejf af musikhistorien

Publikum kommer til at opleve et særligt strejf af musikhistorien, når Art Garfunkel går på scenen i Store Sal i Vejle Musikteater den 27. november 2020.

Han er især kendt fra duoen Simon & Garfunkel, hvor han sammen med Paul Simon stod bag klassikere som “Scarborough Fair”, “Mrs. Robinson”, “The Sounds of Silence” og “Bridge Over Troubled Water”. Her bidrog han afgørende med sin karakteristiske vidtfavnende stemme og flotte vokalharmonier. Simon & Garfunkel var aktive fra 1956-1970, dog først under navnet Simon & Garfunkel fra 1964. 

Art Garfunkel har siden Simon & Garfunkel-tiden udgivet hele 12 soloalbum, senest Some Enchanted Evening fra 2007. Gennem tiden har han sammen med Poul Simon, og som soloartist, vundet flere store musikpriser. Heriblandt flere Grammy-priser. 

Direktør i Vejle Musikteater, Mette Kier, udtaler:

“Jeg glæder mig personligt til at nyde alle de ikoniske sange. Sange som er blevet en del af en hel generations bagkatalog, fx hits som Bridge Over Troubled Water og The Sounds Of Silence. Koncerten hænger fint sammen vores strategi om at præsentere store navne i intime rammer i vores flotte Store Sal.” I 2017 udgav Garfunkel selvbiografien What Is It All But Luminous: Notes From An Underground Man. Endvidere kan Garfunkel skrive flere større filmroller på CV’et  fx Carnaval Knowledge, hvor han spillede over for selveste Jack Nicholson.

|28|01|2020| Grammy-vinder gæster Vejle Musikteater

Verdensstjernen med Macy Gray med den karakterisktiske hæse stemme og megahits, som “I try”, “Still” og “Why Didn’t You Call Me”, gæster Vejle Musikteater den 12. juni 2020.

Billletsalget starter onsdag den 29. januar kl. 10:00 på www.vejlemusikteater.dk

Ikonisk stemme og Grammyvinder 

Macy Gray er kendt af de fleste for sin karakteriske hæse stemme. Og ikke mindst for de megahits, som er kommet fra hendes hånd de seneste godt 20 år. Hun blev verdenskendt i 1999 med debutudgivelsen “On How Life Is”, som indeholdte de hits alle sang med på i slutningen af 90’erne og i starten af 00’erne. Siden har den produktive dame udgivet hele 10 albums med flere verdenshits. Hun har høstet nogle af de største musikpriser, som Grammy, Brit Award- samt Billboard Award med flere.

Glæd dig til at opleve en af verdens sprødeste stemmer, når Macy Gray indtager Store Sal i Vejle Musikteater og deler ud af sine vokale lækkerier.

Om Macy Gray

Natalie Renee McIntyre – bedre kendt som Macy Gray er beviset på, at det kan betale sig at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Allerede som teenager skrev hun sange for andre artister, og da én af disse pludselig ikke dukkede op til en demosession, indspillede hun sangene selv, selvom hun ikke var så vild med sin karakteristiske stemme. Numrene spredte sig i musikmiljøet i Los Angeles, hun opfandt sit kreative alias, Macy Gray, og landede i 1998 en pladekontrakt hos Epic. Da alle kunne synge med på “I’ll Try” året efter tog hendes musikkarriere for alvor fart, og hun vandt en grammy for “Best Female Pop Vocal Performance” for netop dét hit. Siden da har Macy Gray bevæget sig i flere kunstneriske retninger; hun har medvirket i flere film som Training Day og Spiderman, ligesom hun har været medforfatter til en animeret tegnefilm. Musikalsk har Macy Gray også søgt i flere forskellige retninger. Hun har blandt andet genindspillet Stevie Wonders ikoniske album “Talking Book”, ligesom hun har fortolket Metallica-hittet “Nothing Else Matters” i en jazzet version.

|17|01|2020| Billetsalg til Danmarks Indsamling TV-show skudt i gang!

Der tælles nu for alvor ned til Danmarks Indsamling TV-show med topunderholdning, kendisser og en masse spændende indslag, som sendes LIVE fra Store Sal i Vejle Musikteater på DR1 den 1. februar 2020.

Billetsalget for publikum netop skudt igang på www.vejlemusikteater.dk   

Vil du være publikum til LIVE TV-show i Store Sal?

Billetsalget til det fantastiske show, der sendes LIVE på DR1 fra Vejle Musikteater lørdag den 1. februar 2020, er nu skudt igang. 

Det er en unik mulighed for at opleve et stort LIVE TV-show helt tæt på. Danmarks Indsamling 2020 samler ind til børn på flugt. Billetsalget går ubeskåret til det gode formål.

Kendisser og topunderholdning fra Store Sal – det hele sendes LIVE på DR1
Oplev værter/TV-kendisser Lise Rønne, Tine Gøtzsche og Mark Stokholm helt tæt på.
I løbet aftenen kan du også opleve underholdning med nogle af de største danske artister og et callcenter fyldt med kendisser, samt en masse spændende indslag!
Der kommer også til at være events i Byparken i Vejle.

Det er samtidig første gang at Danmarks Indsamling sendes fra Syddanmark.

Om Danmarks Indsamling 2020
Danmarks Indsamling 2020 samler ind til børn på flugt. Vi samler ind til børn, som skal have hjælp undervejs på flugten og når de er nået frem. Vi hjælper børn, som har mulighed for at vende hjem til deres familie eller oprindelsesland. Vi samler ind så flugt og migration til storbyernes gadeliv ikke skal være børnenes nødvendige udvej..

|16|01|2020| Mamma Mia-musical sælger ‘derudaf’ i Vejle

Vejle Musikteater har nu solgt så manger billetter til hit-musicalen Mamma Mia, at der nu åbnes op for salg af flere pladser.  

Musicalen spiller i Vejle Musikteater den 6. – 17. maj 2020 

Den globale megasucces MAMMA MIA! sælger i Vejle – flere pladser nu i salg!

Efter ti års ventetid kan det danske publikum atter opleve den ultimative feel-good musical MAMMA MIA! på dansk og med dansk cast i foråret 2020. Forestillingen har premiere i Tivolis Koncertsal den 22. januar 2020, og efterfølgende skal den på turné til få udvalgte byer i Jylland. Musicalen spiller i Vejle Musikteater den 6. – 17. maj 2020 og har her allerede så mange billetter, at flere pladser nu sættes i salg.

“Vi har oplevet stor opmærksomhed omkring MAMMA MIA!. Det skyldes dels, at det er en helt fantastisk historie, med alle de kendte ABBA-hits, og dels et godt salgsarbejde. Som salget går nu, skal man nok skynde sig, hvis man vil have fat i de eftertragtede billetter.” – udtaler Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater.

På rollelisten er bl.a. Annette Heick, Jesper Lundgaard, Trine Gadeberg, Gordon Kennedy m.fl.  Hovedrollen som Sofie, spilles af det unge stortalent Matilde Zeuner Nielsen, som har lidt lokalt islæt, da hun har gået på musicalskolen i Frederica. 

Et globalt fænomen

Når MAMMA MIA! vender tilbage til Danmark i 2020, er det ti år siden den fik premiere i Tivoli. Judy Cramers geniale idé – at kombinere ABBAs tidsløse sange med et fortryllende eventyr om kærlighed og venskab på et græsk ø-paradis – har taget MAMMA MIA! på en rejse fra West End til hele verden – et sandt globalt fænomen.

Til dato har over 60 millioner mennesker oplevet musicalen, i alt 50 produktioner på 16 forskellige sprog. MAMMA MIA! er en af kun fem musicals, der har kørt i mere end ti år både på Broadway og i West End, og er den første vestlige musical nogensinde, der er blevet opført på mandarin i Folkerepublikken Kina. London-opsætningen kunne fejre sin 20-års fødselsdag d. 6. april 2019 efter at have sat nye billetsalgs-rekorder i alle dens tre spillesteder i byen.

Filmatiseringen fra 2008 – MAMMA MIA! produceret af Judy Cramer – blev den bedst sælgende ikke-animerede musicalfilm nogensinde efter releasen i 2008. Opfølgeren fra 2018 – MAMMA MIA! Here We Go Again – er ligeledes den bedst sælgende opfølger til en live action musicalfilm nogensinde.

Holdet bag forestillingen

Det er produktionsselskabet PER SE, der står bag opsætningen af MAMMA MIA! i Danmark. Det gjorde selskabet også, da forestillingen blev opført på dansk første gang, og tidligere har PER SE også stået bag opsætningen i Göteborg og siden hen også i Helsinki og Warszawa.

Som sidste gang kommer det kreative team fra London til København og står for at lave en originalproduktion af forestillingen – på dansk. MAMMA MIA! er skrevet af Catherine Johnson og instrueret af Phyllida Lloyd, med musik af Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast, scenografi af Mark Thompson, lysdesign af Howard Harrison, lyddesign af Andrew Bruce og Bobby Aitken samt musikalsk supervision, musikmateriale og musikarrangementer af Martin Koch.

Publikum kan også glæde sig til igen at opleve Anne Linnets oversættelse af “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “The Winner Takes it All” og i alt 22 udødelige hits fra forestillingen.

MAMMA MIA! – historien
På en græsk paradis-ø udspilles en uimodståelig fortælling om kærlighed, venskab og identitet fortalt gennem ABBAs tidløse sange. På sin bryllupsdag sætter en ung pige sig for at opklare hvem der er hendes far, hvilket bringer tre mænd fra moderens fortid tilbage til den ø, de sidst besøgte for tyve år siden.

Læs mere om forestillingen på www.vejlemusikteater.dk

Det originale kreative hold:

I Danmark efter aftale med Judy Craymer, Richard East og Björn Ulvaeus for Littlestar i samarbejde med Universal. MAMMA MIA! produceres i Danmark af PER SE.

Musik og tekster: Benny Andersson og Björn Ulvaeus og udvalgte sange med Stig Anderson

Manuskript: Catherine Johnson

Scenografi: Mark Thompson

Lysdesign: Howard Harrison

Lyddesign: Andrew Bruce & Bobby Aitken

Musikalsk supervisor, øvrigt materiale og arrangementer:

Martin Koch

Koreografi: Anthony Van Laast

Instruktør: Phyllida Lloyd Oversættelse af sange til dansk: Anne Linnet

2019

|18|12|2019| Nyhed: Amerikansk superstjerne kommer til Vejle

Den amerikanske rapper og superstjerne Nelly giver unik koncert i Vejle Musikteater. 

Det er en verdensstjerne i den aboslute superliga, som giver en sjælden koncert i Store Sal i Vejle Musikteater, hvor man samtidigt kommer helt tæt på stjernen, med kun 1134 pladser i salg. 

Nelly har opnået status som en af de bedst sælgende rappere nogensinde, og står bag nogen af de mest ikoniske hits i genren.

Vejle Musikteater, Store Sal

Tirsdag den 24. marts 2020 

Billetsalget starter kl. 10 den 19. december 2019

Det ypperste inden for rap-genren lander i Vejle Musikteater

Den erfarne rap-sværvægter Nelly, med den ikoniske stil, har siden 2000 sat et solidt og uigennemtrængeligt fingeraftryk på hip-hoppen. I 2020 kan han fejre 20-år jubilæum for det succesfulde debutalbum Country Grammar, der banede vejen for bangers som “Ride Wit Me”, “Country Grammer”, “E.I.” og “Batter Up”. Debutalbummet har solgt over 8,4 millioner eksemplarer til dato, og sikrede Nelly status som en af de mest succesfulde hiphop-artister op gennem 00’erne.

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, udtaler:

” Vi glæder os til at præsentere en superstjerne i rap-genren. Det er lidt af et scoop, at vi får Nelly til Vejle på verdensstjernens 20-års jubilæumsturné. Vi er klar!”

Jubilæums-verdensturné

Til foråret tager Nelly hul på 20-års jubilæet for Country Grammar som fejres med en global turné, der også helt unikt bringer ham til Vejle Musikteater.

Nelly står ligeledes bag senere gigahits som “Hot in Herre”, “Dilemma” og “Work it”, og diskografien tæller i dag syv studiealbum, heriblandt opfølgeralbummet Nellyville, som blandt andre Kelly Rowland og Justin Timberlake gæstede. Seneste album fra Nelly, M.O., landede tilbage i 2013 og er velbesøgt af prominente navne som Nicki Minaj, Pharell, Future, T.I., 2 Chainz, Florida Georgia Line, Daley og mange flere.

Udover rapper ernærer Nelly sig også som skuespiller (The Longest Yard, Reach Me), sportskommentator, TV-personlighed, designer, medejer af Charlotte Bobcats i fornemt selskab med Michael Jordan – og han er den eneste rapper/musiker, der ejer sit eget college, El University, som tilbyder uddannelser inden for musikken.

|18|12|2019| Nyhed: Verdens første teaterforestilling om Greta Thunberg opføres i Vejle Musikteater

Aveny-T skaber sammen med Vejle Musikteater og Musikteatret i Holstebro en helt ny forestilling om verdens største ikon lige nu, med titlen: “Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet”. Forestilingen bliver et drama om ikonet, der skabte en global bevægelse af unge med ét mål: At redde klimaet.  

Forestillingen har verdenspremiere torsdag den 7. januar 2021.

Billetsalget er startet på www.vejlemusikteater.dk

Stærkt kreativt samarbejde

“Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet”, er en co-produktion med Vejle Musikteater og Muskteatret Holstebro, hvor forestillingen også kommer til at spille.

Mette Kier, direktør Vejle Musikteater, udtaler:

“Vi ser med stor forventning frem til samarbejdet og til at skabe en stærk og aktuel forestlling, som handler om et af de største personligheder og emner lige nu. Nemlig Greta Thunberg og det globale klima. Med forestillingen vil vi gerne bidrage til debatten ved at sætte dette vigtigte emne på dagsordenen.” 

Teaterchef på Avenue T, Jon Stephensen, udtaler:  

“Kampen om klimaet – og kravet om forandring er mere end noget andet skabt fra en ny ung generation. Det er en revolution skabt af dem, som verden aldrig havde set komme, som satte verden i bevægelse og som ikke var sket uden dem. Det er i sig selv så fantastisk at vi bare må fortælle den historie og hylde den ungdom der forandrede verden og også Danmark.”

Baggrund

For kun 16 måneder siden, den 16. august 2018, satte en svensk ung pige på 15 år sig en fredag i august foran det svenske parlament “Riksdagen” med et papskilt “SKOLSTREJK FÖR KLIMATET”. En tavs protest. En strejke fra skolen. En strejke for klimaet. På bare ét år har hun og unge verden over skabt en global bevægelse, som har forandret mange menneskers syn på de klimaforandringer alle længe har kunnet se og mærke – men uden at nogen rigtigt gjorde noget.

“Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet” er en forestilling om klimaaktivisten Greta Thunberg, ikonet og en hel generation af unge, der nægtede at lade sig kue af de voksnes “pas jeres skole”-formaninger, men som over hele verden viste et sammenhold, der ikke kunne knægtes, der ikke kunne slås ihjel. Forestillingen er en co-produktion med Vejle Musikteater og Black Box Theatre, Holstebro, hvor forestillingen også kan opleves vinteren 2021.

“Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet” er en forestilling om et ungdomsoprør med formålet at redde stumperne fra en generation, der bare har raget til sig og ladet stå til.

“Det er ikke en fiks og smart idé, men et ønske om at lave en forestilling om et emne som jeg længe har brændt for og skrevet om”, udtaler teaterchef Jon Stephensen.

Det er tanken at involvere unge fra Frederiksberg, Vejle og Holstebro direkte i forestillingen.

Helt nyt ungt hold

Rollen som Greta Thunberg spilles af 22-årige Karla Løkke, færdiguddannet til sommer fra Den Danske Scenekunstskole i København, som dermed får sin professionelle debut i denne forestilling.

Forestillingen iscenesættes af Emil Rostrup og skrives af William Lippert – begge bliver færdige til sommer fra henholdsvis Instruktørlinjen og dramatikeruddannelsen på Den danske Scenekunstskole. Jon Stephensen skaber scenografien.

“At undersøge et levende ikon, der på under et år næsten har fået status som en af de store profeter finder jeg vildt interessant. Hvad gør det ved et menneske? Og hvilke psykiske konflikter indebærer det at have verdens øjne rettet mod sig? Hvorfor har verden brug for ikoner for at samle sig, og hvorfor er det et ungt menneske på 15 år, der kan tale så direkte til os og vores samvittighed? Hvad fortæller det om os, vores samfund og om ikonet Greta Thunberg?”, udtaler Emil Rostrup.

Fra skoleelev til Årets Person på ét år

På kun et år har Greta Thunberg taget turen fra ukendt skoleelev til verdensberømmelse. Hun var nomineret til Nobels Fredspris, har modtaget Amnesty Internationals fornemmeste menneskerettighedspris og modtog for nyligt Nordisk Råds Miljøpris, dog uden at ville modtage den med begrundelsen, at kloden ikke har brug for priser, men handling. Hun har mødt Paven, blev i denne uge kåret til Årets Person 2019 af Time Magazine, og hun har holdt taler for alverdens ledere. Hun har ændret manges adfærd – virksomheders, politikeres – og fået millioner til at tænke og vælge anderledes.

Rundt om i verden har Greta Thunberg fået klimabekymrede unge til at gå på gaden. Enmandsprotesten er blevet en global bevægelse. Anslået har fire millioner unge skoleelever i 150 lande deltaget i skolestrejker og fredage for fremtiden

Fakta

“Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet”

Med Karla Løkke

Dramatiker: William Lippert

Iscenesættelse: Emil Rostrup

Scenografi: Jon Stephensen

|17|12|2019| Nyhed: Verdensballetten får premiere i Vejle Kommune

Vejle Musikteater får for første gang Verdensballetten til Vejle Kommune med en helt unik række af de største internationale stjerner fra ballettens verden.

Søndag den 2. august 2020 danser Verdensballetten for første gang med Jelling Højene som unik historisk kulisse.

Billetsalget er netop startet på wwwvejlemusikteater.dk

Ballet i unik historisk ramme ved Jelling Højene

For 13. år i træk præsenterer Verdensballetten en række af de største internationale stjerner fra ballettens verden fra historiske steder i Danmark. Og søndag den 2. august kommer Verdensballetten for første gang til Vejle Kommune ved de historiske Jelling Høje. Med forestillingen ved Jelling Højene, som bliver til i samarbejde med Vejle Musikteater, tilfører Verdensballetten en ny historisk ramme, som på smukkeste vis fletter sig ind i Verdensballettens DNA, hvor kunst, rammer og stemning går op i en højere enhed.

Sammen med danske operasangere og musikere, fra den internationale scene, giver Verdensballetten forestillinger på særligt udvalgte historiske steder i Danmark – i 2020 tilføjes Jelling Højene til listen.

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, udtaler:

– Jeg er både stolt og glad for at det er lykkedes Vejle Musikteater, at få Verdensballetten til vores område. Det er ballet i den absolutte verdensklasse, som kommer til at udspille sig ved Jelling Højene til august 2020. Vi håber, at vi her har startet en tradition, som publikum vil bakke op omkring i mange år fremover.

-Projektet er blevet til i godt samarbejde med myndigheder og lokale ildsjæle. En stor tak til alle skal lyde for et fantastisk samspil. Jeg er imponeret over samarbejdsvilligheden. Uden et så godt lokalt og nationalt bagland ville det ikke være muligt, at få Verdensballetten til vores område.

Ballet i verdensklasse

Netop nu er Verdensballettens kunstneriske leder, Jens-Christian Wandt, ved at samle det kunstneriske hold. Det bliver med spændende nyheder, men også med gode gamle kendinge fra de forrige år. Det er vigtigt at holde traditionen i hævd, men det er også vigtigt at åbne op for noget nyt. Kun på den måde kan man forny sig og konstant være i bevægelse. Kunsten skal bevæge sig, for ellers dør den.

Verdensballettens leder Jens-Christian Wandt udtaler:
 

– Det er en stor glæde at kunne præsentere hele ti forestillinger og historiske steder med Verdensballetten i sommeren 2020 – og heraf binges de historiske høje i Jelling til listen. For os er det vigtigt, at kunst og rammer går op i en højere enhed og det er jeg sikker på, at det vil gøre igen i 2020 – ikke mindst, når rammerne både er historiske og kulturelle
– Netop nu er vi ved at sammensætte det kunstneriske program, – hvem medvirker? hvad skal der danses? hvad skal der synges og hvad skal der spilles? Hele Danmark fejrer i 2020 genforeningen – det vil også sætte sit præg på Verdensballetten, og jeg glæder mig til snart at kunne fortælle meget mere om både program og kunstnere.

Fakta om Verdensballetten

Verdensballetten inviterer i 2020 for 13. år i træk til ballet i Verdensklasse med nogle af verdens bedste balletdansere fra kompagnier som Royal Ballet fra London, Staatsballett Berlin og Mariinsky Ballet fra Skt. Petersborg. Danske operasangere og internationalt anerkendte klassiske musikere vil optræde som solister samt akkompagnere danserne på scenen.

Forestillingen ledes af tenor og konferencier Jens-Christian Wandt, som på en uhøjtidelig og lun facon præsenterer en forestilling for både balletkendere og nybegyndere.

Alle forestillinger spilles på særligt udvalgte historiske områder i Danmark. I 2020 er det: Jelling Højene, Hindsgavl, Sølyst, Sild, Schackenborg Slot, Mællerup Gods, Skagen, Ribe Museum, Agger og F

|19|11|2019| Rock i Byparken: Stærkt program i 2020!

Nyhed: Stærkt program til Rock i Byparken i Vejle 2020! Måske det bedste til dato?: Saveus, Carpark North, Alphabeat, Scarlet Pleasure, Carl Emil Petersen og Dizzy Mizz Lizzy.   

Programmet er udvalgt med hjælp fra publikum – Danmarks bedste publikum!

Billetsalget er begyndt! 

Stærkt program

Saveus, Carpark North, Alphabeat, Scarlet Pleasure, Carl Emil Petersen og Dizzy Mizz Lizzy.   

Ja, så stærkt er programmet i 2020. Der lagt op til en unik musikfest i Byparken, når det igen bliver august og sommer i Byparken.

Datoerne i 2020 er:

14. august –  Saveus & Carpark North

21. august – Alphabeat & Scarlet Pleasure

28. august – Carl Emil Petersen & Dizzy Mizz Lizzy

Kun 80 kr. pr. dansk musikstjerne!

En partoutbillet koster kun 475 kr. for 6 fede koncerter – som omregnet svarer til KUN 80 kr. pr. koncert! Det må være Danmarks bedste julegave.

Billetsalget af partoutbiletter er startet. Det samme er salget af enkeltdagsbilletter til kun 335 kr. pr. billet.  

Publikum har talt!

Traditionen tro forvandler Vejle Musikteater igen i august måned Byparken i Vejle til en koncertplads med sol, sommer, grønt græs, kolde øl og et stærkt musikprogram!

Vejle Musikteater har igen i år spurgt det fantastiske publikum til råds. Og musikprogrammet i 2019 tager netop afsæt i publikums ønskeliste.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Det er som altid et spændende puslespil at få til at gå op, men vi bestræber os på at imødekomme publikums ønsker. En stor tak skal derfor igen lyde til Danmsks bedste publikum, som kom med fantastisk inspiration og ønsker til årets program. Rock i Byparken er jo Vejles fest!, og den er vi gerne vært for! Vi glæder os allerede til sommeren 2020.”

Perfekt julegaveidé til en fed musikoplevelse alle har råd til!

Vejle Musikteater kan igen præsentere et stærkt program til en stærk pris. Kun 475,- (inkl. gebyr) for en partoutbillet med 6 koncerter, som omregnet svarer til kun 80,- pr. koncert! Det fås ikke meget bedre i det danske musikland – et godt bud på den perfekte julegave!

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Jeg håber at billetterne til Rock i Byparken 2020 bliver et varmt emne som julegave, og kommer til at ligge under lige så mange juletræer i år, som de sikkert gjorde sidste år!”

Rock i Byparken 2020 i Vejle

Fredag den 14. + 21. + 28. august 2020 Billetsalget er begyndt.

|31|10|2019| Chippendales tænder op i Vejle Musikteater!

Chippendales inviterer til den ultimative tøseaften i Vejle Musikteater og fyrer op for en brandvarm aften, med iturevne t-shirts, masser af bar hud og ikke mindst uartige moves – under titlen Get Naughty.

Vejle Musikteater, Store Sal

Den 27. september 2020Billetsalt er netop begyndt.

Chippendales inviterer til den ultimative tøseaften!

Tag veninderne med til en aften I sent vil glemme, når Chippendales fyrer op for en brandvarm aften, med iturevne t-shirts, masser af bar hud og ikke mindst uartige moves under titlen Get Naughty.

Showet balancerer perfekt mellem sexappeal og antydningens kunst, hvad enten Chippendales giver den som cowboys i stramme jeans og støvede boots eller som søofficerer i flotte uniformer, der inviterer piger blandt publikum op på scenen.

I mere end 30 år har Chippendales sunget og strippet sig ind i kvindehjerter verden over med deres storslåede Broadway-agtige show, veltrimmede kroppe, maskulinitet, drengerøvscharme og glimt i øjet.

Hvert år køber mere end 2 millioner kvinder billetter til Chippendales – og hvor end de letpåklædte amerikanere har flashet den legendariske butterfly, har kvinderne skreget og hvinet i takt med, at de sexede mænd stykke for stykke afslører mere og mere af deres olieglinsende kroppe til sensuelle rytmer. Chippendales har tidligere imponeret med deres frække shows i Danmark, hvor de har optrådt for fyldte sale – og der er rift om billetterne. Ladies! Det gælder derfor om at være hurtige, hvis I skal opleve en vaskeægte girls night out med veltrænede fyre, dans, sang og bar hud!

|21|10|2019| Nyhed: Kæmpe 90’er-hit kommer til Vejle Musikteater

Én af 1990’ernes allerstørste filmfænomener er blevet en verdensomspændende musicalsucces, og til næste år får forestillingen danmarkspremiere. Vejle Musikteaters samarbejde med nogen af de største musicalproducenter, bringer musicalen til Vejle Musikteater den 11. – 15 november 2020, efter premieren i København i september samme år.  

Billetsalget åbner allerede på fredag d. 25. oktober 2019 kl. 10.00.

90’er-hit i Vejle Musikteater

Én af 1990’ernes allerstørste filmfænomener er blevet omsat til en verdensomspændende musicalsucces, og til næste år får forestillingen danmarkspremiere. THE BODYGUARD – THE MUSICAL produceres af Langkjær Entertainment og Live Nation og ha premiere i Tivolis Koncertsal til september 2020 spiller herefter bl.a. i Vejle Musikteater.

“Vi glæder os til for første gang nogensinde på dansk jord, at være med til at præsentere musicalen The Bodyguard – The Musical. Whitney Houston var en af de største musikstjerner nogensinde. Vi kan alle synge med på hendes utallige hits. Hun havde et helt utroligt liv, som desværre endte alt for tidligt, og på tragisk vis. Musicalen bliver en stor hyldest til den legendariske film THE BODUGUARD og ikke mindst den fantastiske musik, vi alle kender Whitney Houston for”, udtaler Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater.

THE BODYGUARD – THE MUSICAL er baseret på Warner Brothers’ moderne filmklassiker The Bodyguard fra 1992 med Whitney Houston og Kevin Costner i hovedrollerne. Filmen var en kolossal succes, som bjergtog millioner af biografgængere over hele verden. Den omsatte for over 400 mio. dollars på verdensplan og solgte herhjemme næsten 700.000 biografbilletter.

Succesen skyldtes ikke mindst filmens voldsomt populære soundtrack, som i dag har rundet 45 mio. solgte eksemplarer og er det bedst sælgende soundtrack nogensinde. Whitney Houstons coverversion af Dolly Parton-nummeret “I Will Always Love You” opnåede status som én af århundredets største kærlighedssange og solgte som single over 20 mio. eksemplarer. Musicalversionen af filmen fik verdenspremiere på Adelphi Theatre i London i 2012 og har siden været opført i bl.a. USA, England, Kina, Japan, Seoul, Toronto, Australien, Madrid, Tyskland, Frankrig, og Østrig.

Flere end 20 af Whitney Houstons største hits

THE BODYGUARD – THE MUSICAL er en spektakulær hyldest til Whitney Houstons fantastiske sange og indeholder ikke kun filmens megahits: “I Will Always Love You”, “Run to You”, “Queen of the Night”, “I Have Nothing” og “I’m Every Woman”, men flere end 20 af Whitney Houstons allerstørste hits inkl. “Saving All My Love”, “Greatest Love of All”, “I Wanna Dance with Somebody”, “Where Do Broken Hearts Go” og “One Moment in Time”.

Musicalen genfortæller filmens historie om den tidligere Secret Service-agent Frank Farmer, der bliver ansat som privat bodyguard for den verdensberømte sangstjerne Rachel Marron, for at beskytte hende mod en ukendt stalker, der sender hende dødstrusler. Modstræbende drages Rachel og Frank mod hinanden, men efter en enkelt kærlighedsnat, må Frank erkende, at han ikke både kan elske og beskytte Rachel…

Lysende stortalent får Whitneys ikoniske rolle

Når THE BODYGUARD – THE MUSICAL kommer til Danmark, bliver det i en original dansk produktion med danske navne både på og bag scenen. Forestillingens dialogscener spilles på dansk, mens alle Whitney Houstons sange synges på engelsk.

Til den ikoniske rolle som Rachel Marron, der blev Whitney Houstons filmdebut, har Langkjær Entertainment og Live Nation castet stortalentet Andrea Lykke Oehlenschlæger. Hun er et stort set ubeskrevet blad, men forestillingens producenter blev blæst fuldstændigt bagover af hendes talent, da hun mødte op til casting. Forestillingen kreative producent Thomas Langkjær udtaler:

“Vi har hele tiden været klar over, at en produktion af THE BODYGUARD – THE MUSICAL står og falder med den kvindelige hovedrolle. Kravene er store, hun skal kunne bære Whitney Houstons mange fantastiske sange vokalt, og hun skal have et overbevisende dramatisk talent, der kan få publikum til at tro på Rachels stærke følelser, hendes heftige temperament, kærlighed og had. Da Andrea Oehlenschlæger første gang mødte op til en af vores mange auditions og sang sin version af “I Will Always Love You”, sagde det bare BANG. Her var den stemme, der kunne løfte opgaven – og arven fra Whitney. Både vokalt og skuespilmæssigt er Andrea helt ekstraordinært talentfuld – uden tvivl en kommende stjerne. Vi kan slet ikke vente med at præsentere hende og hele vores toptalentfulde ensemble for publikum, når premieren finder sted om nøjagtigt 11 måneder og 9 dage.”

Johannes Lassen som Frank Farmer

I titelrollen som bodyguarden Frank Farmer skal Johannes Lassen løfte arven efter Kevin Costner. Johannes Lassen blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2007 og var der frem til 2008.  Herfra tog hans film- og tv-karriere hurtig fart. På filmsiden spillede Johannes roller i blandt andet Broderskab (2009), Frit fald (2011), Sommeren ´92 (2015) og i den internationale spillefilm The Guardian Angel (2018). Johannes medvirkede samtidig i prominente tv-serier som 1864 (2014), Bedrag 1. sæson (2016) Advokaten 1. sæson (2018) og som den altoverskyggende hovedrolle, soldaten Philip, i Gidseltagningen 1. og 2. (2017-2018) – en rolle for hvilken han modtog prisen Den Gyldne Nymfe ved tv-festivalen i Monte Carlo. Til næste år kan man opleve Johannes i Brødrene Avaz’ spændings-tv-serie Grow samt i 2. sæson af Advokaten.
 

I andre centrale roller ses bl.a. Lea Thiim Harder (roller i musicals som Saturday Night Fever, Efter Brylluppet, The Book of Mormon, Kærlighed ved første hik! – The Musical og senest i Terkel – The Motherfårking Musical) som Rachels plagede og jaloux søster Nicki og David Owe (senest bl.a. Midt om Natten og Sanne – The Musical) som den skræmmende stalker, der sender dødstrusler til Rachel Marron. I alt medvirker et ensemble på 25 personer inkl. otte topdansere fra Los Angeles.

Succesnavne bag scenen

Til forestillingens kreative team har Langkjær Entertainment og Live Nation allieret sig med instruktøren og scenografen bag nogle af de seneste års største danske musicalsucceser, Thomas Agerholm og Benjamin la Cour. Thomas Agerholm, har bl.a. instrueret de tre kritikerroste kæmpesucceser Shu-bi-dua – The Musical (2015-16), Disneys Klokkeren fra Notre Dame (2016-17) og Seebach (2017-18) for Fredericia Teater, som til sammen solgte over en halv million billetter.

Reumert-belønnede Benjamin la Cour, der skal skabe scenografien, fik sit store gennembrud som scenograf på Disneys Klokkeren fra Notre Dame (2016-17) og har både før og efter lavet en lang række scenografier rundt omkring i hele landet, bl.a. til Den evige ild på Bellevue Teatret (2018), The Never Ending Story på Aarhus Teater (2018), Disneys Den lille havfrue i São Paolo i Brasilien (2018) og senest Sanne – The Musical i Tivolis Koncertsal.

Musicalens spektakulære dansenumre koreograferes af Sonny Fredie Pedersen, der til daglig er danser og koreograf i Los Angeles og har arbejdet med verdensstjerner som Christina Aguilera, Taylor Swift, Paula Abdul, Nicki Minaj, Kylie Minogue og amerikanske tv-succeser som Vild med Dans (Dancing with the Stars) og America’s Got Talent. Han får bl.a. til opgave at hyre otte topdansere i Los Angeles, der kommer til Danmark for at medvirke i forestillingen.

Forestillingens musical supervisor bliver engelske Stuart Morley, der bl.a. har været kapelmester på en lang række musicalproduktioner i London, bl.a. Big – The Musical, Wicked, We Will Rock You og Elf – The Musical. Forestillingens kapelmester bliver Joakim Pedersen, som har styret orkestret i en lang række musicals herhjemme de seneste 15 år (senest bl.a. Sanne – The Musical, Flashdance – The Musical og Midt om Natten).

THE BODYGUARD – THE MUSICAL bliver produceret af Langkjær Entertainment og Live Nation, der i fællesskab har stået bag en række af de senere års store danske musicalproduktioner, bl.a. We Will Rock You, Midt om Natten, Kærlighed ved Første Hik!, Terkel – The Motherfårking Musical og netop nu Sanne – The Musical.

Fakta om THE BODYGUARD – THE MUSICAL

Holdet bag:

Manuskript: Based on Warner Bros. Film – screenplay by Lawrence Kasdan. Book by Alexander Dinelaris

Instruktør: Thomas Agerholm

Scenograf: Benjamin La Cour

Koreograf: Sonny Fredie Pedersen

Musical supervisor: Stuart Morley

Kapelmester: Joakim Pedersen

Kreativ executive producent: Thomas Langkjær

Produktionsselskab: Langkjær Entertainment og Live Nation

Hovedcast:

Rachel Marron: Andrea Lykke Oehlenschlæger

Frank Farmer: Johannes Lassen

Nicki Marron: Lea Thiim Harder

Stalker: David Owe Øvrige navne offentliggøres senere

|02|10|2019| Nyhed: Danmarks Indsamling 2020 sendes fra Vejle 

Lørdag den 1. februar 2020 afholdes Danmarks Indsamling for 14. år i træk.

Det stort anlagte indsamlingsshow sendes vanen tro LIVE på DR1 og denne gang fra Vejle Musikteater. Det er samtidig første gang at Danmarks Indsamling sendes fra Syddanmark.

Danmarks Indsamling 2020 samler ind til børn på flugt. Vi samler ind til børn, som skal have hjælp undervejs på flugten og når de er nået frem. Vi hjælper børn, som har mulighed for at vende hjem til deres familie eller oprindelsesland.

Vi samler ind så flugt og migration til storbyernes gadeliv ikke skal være børnenes nødvendige udvej.

Vejle Musikteater er vært for Danmarks Indsamling 2020 til fordel for Børn på flugt

Lørdag den 1. februar 2020 holdes Danmarks Indsamling for 14. år i træk. Det stort anlagte indsamlingsshow sendes vanen tro LIVE på DR1, og denne gang fra Vejle Musikteater.

Støtten fra Danmarks Indsamling er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers (jf. bilag med organisationer) indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I 2020 har Danmarks Indsamling fokus på Børn på flugt.

Mere end 1 mia. kr. indsamlet 

Siden 2007 har danskerne hvert år i februar stået sammen om Danmarks Indsamling. I februar 2019 blev der indsamlet intet mindre end 71.708.004 kroner. Samlet set er der indsamlet over imponerende 1 mia. kr. i de år, der er afholdt Danmarks Indsamling. Danmarks Indsamling tiltrækker samtidigt hvert år op mod ca. 1,5 million TV-seere fordelt henover aftenen, når DR1 sender LIVE i ikke mindre end fem timer på selve dagen.

Stor lokal opbakning

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, glæder sig over, at Vejle Musikteater skal være rammen om det store indsamlingsshow.

“Danmarks Indsamling er et imponerende projekt, hvor det hvert år lykkes de humanitære organisationer at stå sammen og samle penge ind til børn i nød. Et projekt, som Vejle Kommune selvfølgelig bakker op om, og som jeg håber, at både borgere, foreninger og virksomheder vil involvere sig i, siger borgmesteren.”

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, udtaler samstemmende:

“Vi er utroligt stolte af at Danmarks største indsamlingsshow bliver sendt LIVE fra Vejle Musikteater, og vi er glade for at være med til at gøre en forskel. Danmarks Indsamling er et prisværdigt projekt, som når ud til mange mennesker, og især til de mennesker som får stor gavn af de indsamlede midler. I 2020 er det børn på flugt, som er et projekt, som man kun kan have den største sympati og omsorg for.”

Danmarks Radio sender traditionen tro live fra den store indsamling. Og man har i udvælgelsen bl.a. lagt vægt på de flotte omgivelser i Vejle og omegn, samt rammerne i Vejle Musikteater:

“Jeg ser frem til samarbejdet med Vejle og er glad for den opbakning vi har fået fra Vejle til at løfte Danmarks Indsamling 2020, der sætter fokus på børn i nød. Jeg ser derfor frem til, at vi skal sende fra de flotte rammer i Vejle Musikteater kl. 19 den 1. februar 2020.”, siger DRs redaktør for Danmarks Indsamling Anders Thomsen.

Danmarks Indsamlings formand, Mulle Juul Korsholm, er glad for at Danmarks Indsamling for første gang kommer til Syddanmark og Vejle og glæder sig til at alle aktører i fællesskab kan hjælpe børn på flugt, da børn er de lette ofre for overgreb, vold og sygdom:

“Jeg er utrolig glad for, at Vejle Musikteater og Vejle Kommune har takket ja til at være værtsby for Danmarks Indsamling 2020. Det er første gang, at Danmarks Indsamling kommer til Sydjylland og vi vil gøre alt hvad vi kan for at gøre det til en stor begivenhed for alle i Vejle – både borgere og erhvervsliv. Og med den opbakning vi allerede kan mærke fra Musikteateret og Kommunen, er jeg slet ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk begivenhed. Danmarks Indsamling 2020 samler ind til børn på flugt. Aldrig har så mange mennesker været på flugt og FN estimerer, at det drejer sig om mere end 70.800.000 mennesker. Over halvdelen er børn under 18 år og alt for mange af disse børn er uledsagede. Børnene er lette ofre for overgreb, vold og sygdom – og de er psykisk påvirkede af en utryg barndom. Et liv på flugt er virkelig ikke for børn. Der er brug for at alle støtter op om denne vigtige sag og vi glæder os derfor meget til at bringe mennesker og oplevelser sammen i Vejle for at vise alle, at Danmark er et lille land med et stort hjerte.”

Samarbejdspartnere bag Danmarks Indsamling 2020

Danmarks Indsamling, DR, STV, Vejle Kommune og Vejle Musikteater.

|19|09|2019| Nyhed: Bryan Adams med ekstrakoncert i Vejle 

Vejle Musikteater og Jelling Musikfestival offentliggør koncert med verdensstjernen i SPEKTRUM Arena i Vejle, som finder sted den 20. marts 2020.

Bryan Adams er populær i Danmark. To koncerter i Horsens, som kom i salg i august, blev udsolgt på rekordtid. Så koncerten i Vejle bliver en unik mulighed for at købe de efterspurgte billetter til en koncert med Bryan Adams på dansk jord, og endda med fuldt band.

Billetsalget begynder fredag den 20. september 2019 kl. 10 på www.vejlemusikteater.dk

Vejle og Jelling kan noget med verdensstjernerne

Vejle Musikteater og Jelling Musikfestival er stolte af at kunne præsentere Bryan Adams den 20. marts 2020 i SPEKTRUM Arena Vejle. Der er allerede stor erfaring med at få besøg af verdensstjerner, som Elton John, Queen + Adam Lambert, Cliff Richard, TOTO, Bryan Ferry, Michael Bolton m.fl., som gerne er kommet forbi Vejle og Jelling gennem tiden.

Mette Kier, Direktør i Vejle Musikteater, og Lars “Charlie” Mortensen, Leder for Jelling Musikfestival, udtaler:  “Vi er enormt glade for at fortsætte den flotte tradition med at tiltrække store internationale stjerner til området. Bryan Adams besøger Vejle med fuldt band og leverer et kæmpe rockshow med alle de kendte hits, som har præget hitlisterne i årtier. Hans seneste album, “Shine a Light”, gik sågar nr. 1 i Canada.”  

Fire årtier med begejstrede fans

Bryan Adams’ energiske liveshow og kæmpe bagkatalog af hits bliver netop toneangivende for koncerten i Vejle. Den canadiske stjerne behøver ikke nogen introduktion, da han har begejstret publikum igennem de sidste fire årtier med sine feel-good rock’n’roll hits. Igennem sin karriere har Adams udgivet 14 studiealbums – senest “Shine a Light” i marts – og har solgt mere end 65 millioner albums på verdensplan. Hans sange har toppet hitlisterne i mere end 40 lande, og Adams’ seneste album, “Shine a Light”, debuterede som nummer 1 på den canadiske albumhitliste og titelnummeret er skrevet sammen med ingen ringere end Ed Sheeran.  

Samarbejde med DHL

Bryan Adams’ Shine a Light-tour har allieret sig med logistik-giganten DHL i et samarbejde, hvor DHL planter et træ for hver billet der bliver solgt på hele Adams’ verdensturne. Endnu en god årsag til at købe en billet i Vejle.

|02|08|2019| Danmarkspremiere på koncertfilm m. internationalt band 

Filmen alle Runrig-fans har ventet på. Oplev Danmarkspremieren på koncertfilmen om Runrigs afskedskoncert: “The Last Dance”.

Filmen vises i Store Sal i Vejle Musikteater lørdag den 24. august. Inden filmen er der også mulighed for en snak med medlemmer fra bandet.

Billetter er i salg nu på www.vejlemusikteater.dk

Koncertfilm får premiere i Vejle Musikteater

Filmen alle Runrig fans har ventet på kan nu opleves i Vejle Musikteater. “The Last Dance” er Runrigs afskedskoncert, der blev filmet på den kæmpe open air scene foran Stirling Castle, hvor over 50.000 fans så koncerten over to aftener.

Medlemmer fra Runrig står klar på scenen i Vejle Musikteater til en snak inden filmen vises, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Filmen har fanget følelsen fra ​​afskedskoncerter og udødeliggjort arven fra det mest succesrige keltiske rockband gennem alle tider! Som afslutningen på deres 45-årige lange karriere afsluttede Runrig koncerten med en utrolig acapella-version af “Heart Of Olden Glory” og fejrer afslutningen på en æra sammen med deres fans.

Filmen er den ultimative Runrig oplevelse, der illustrerer vigtigheden af bandet i den skotske kultur og hvad det vil sige at være Runrig-fan. “The Last Dance” er en koncert, der forevigt vil blive husket i hjertet og sindet af musikelskere over hele verden. Rory Macdonald, der i sin tid startede Runrig fortæller:

“It’s the love of performing that kept the group going for over 45 years. Our farewell performance brought all this to a close – a shared, visceral experience that will stay with me forever. In many ways, our bond with the fans has been our success and the film illustrates this throughout.”

Der vil være mulighed for, at købe filmen “The Last Dance” sammen med Runrig’s sidste live album på aftenen i Vejle Musikteater

|28|06|2019| Vejle Musikteater henter ny direktør fra Musikhuset i Aarhus

Vejle Musikteater har ansat Mette Kier som ny direktør.

Mette Kier kommer med mange års ledelseserfaring fra blandt andet Musikhuset Aarhus, MCH Messecenter Herning Kongrescenter og Aarhus Festuge.

Hun kommer til at stå i spidsen for udviklingen af Vejle Musikteater og en masse af de begivenheder, der vil samle mennesker om oplevelser i Vejle.

Med mere end 25 års erfaring inden for kulturinstitutioner som TV 2, Aarhus Festuge, MCH Messecenter Herning Kongrescenter og senest Musikhuset Aarhus er det en erfaren, stærk og yderst kompetent profil, der fremover skal stå i spidsen for musikteatret.

Mette har en stærk kombination af kulturel indsigt og kommerciel forståelse, hvilket var noget at det, der blev lagt stor vægt på i ansættelsesprocessen:

” Da vi begav os ud på jagten efter en ny direktør for Vejle Musikteater, var der tre ting, der var vigtige: For det første en solid forståelse for forretning og evne til at drive et velfungerende hus videre; for det andet indsigt i det kunstneriske – både det smalle og det brede; og for det tredje et visionært blik for, hvor teatret skal bevæge sig hen. Med Mette Kier har vi fundet en, der har alle tre ting og det er en fornøjelse at kunne byde hende velkommen til Vejle. Mette kommer med en solid erfaring og med både kunstneriske og kommercielle succeser i bagagen. Jeg oplever Mette som et menneske med idéer, ambitioner og et stort drive – og et stort smil. Jeg glæder mig til samarbejdet.”, pointerer kulturdirektør Sofie Plenge.

Modet og evnerne til at udvikle Musikteatret
De sidste 9 år har Mette Kier som programchef og senest kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus haft ansvar for at styrke Musikhusets profil med øget publikumstilstrømning, kundetilfredshed og omsætning til følge.

Det vil hun sammen med hendes store netværk, både nationalt og internationalt, bruge, når hun vil udvikle Vejle Musikteater med begivenheder og formater, som både understøtter hverdagskulturen, men også rager op i landskabet og sætter Vejle Musikteater på verdenskortet:

“Det bliver fantastisk spændende at stå i spidsen for Vejle Musikteater, som spiller en afgørende rolle for byens kulturliv. Det vil være min ambition at udvikle musikteatret i tæt samarbejde med medarbejderne, hvor vi har styr på økonomien, så der både er plads til det smalle, det brede og til at eksperimentere. Jeg tror på, at det bliver vores evne til at udvikle forretningen, til at berige gæsteoplevelsen og til at indgå partnerskaber, der sammen med et spændende kunstnerisk program, bliver afgørende for vores succes i et ellers stærkt konkurrencepræget marked. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang.” siger kommende direktør for Vejle Musikteater, Mette Kier.

Mette Kier tiltræder som direktør for Vejle Musikteater i midten af august, hvorefter nuværende konstitueret direktør, Tor Futtrup, forsætter i sit job som souschef og teknisk chef for Vejle Musikteater.

Mette Kier er 56 år og bor i Risskov med sin mand, møbelarkitekt Anders Nørgaard. Parret har to voksne drenge. Mette Kier er uddannet cand. mag i Æstetik og Kultur og har en bachelor i dramaturgi.

|24|06|2019| Her er programmet til Sommerpicnic på Jelling Højene 2019

Det er tid til at finde picnickurven frem fra loftet. I år skal du nemlig underholdes af selveste Caroline Henderson og NOAH, i skønt selskab med Danmarks Underholdningsorkester.

Jelling Højene, Jelling.

Søndag den 18. august 2019.

Gratis Adgang.

Sommerpicnic på Jelling Højene  –  hyggeligt, folkeligt og gratis

Kom til Sommerpicnic under åben himmel med Caroline Henderson og NOAH, sammen med Danmarks Underholdningsorkester

Med en enestående placering midt i de historiske omgivelser på Jelling Højene indbydes du igen i år til Sommerpicnic – ganske gratis. I år er det populære Caroline Henderson og NOAH som solist, sammen med Danmarks Underholdningsorkester, der kan opleves. Der er lagt op til en herlig søndag eftermiddag for hele familien.

Tag picnickurven med 

Du er naturligvis velkommen til at medbringe picnickurven. 

Det er også muligt at købe øl, vin og vand, samt lidt let at spise.

Arrangør: Vejle Kommune.

|01|04|2019| Nyhed: Her er hovedrollerne i musicalen MAMMA MIA! 

Det 24-årige stortalent Matilde Zeuner Nielsen skal spille hovedrollen som Sofie. Hun bliver udklækket fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia til sommer. I den anden hovedrolle, som Donna, er erfarne Annette Heick.

I de øvrige roller medvirker bl.a. stjerner som Trine Gadeberg, Nicoline Siff Møller, Gordon Kennedy, Jesper Lundgaard, Peter Oliver Hansen og René Wormark.  

Der er premiere i Tivolis koncertsal  den 22. januar 2020.

Senere kommer den fantastiske musical kun til få udvalgte huse i Danmark – bl.a. Vejle Musikteater den 6. – 17. maj 2020.  Det er eneste sted musicalen spiller i Trekantsområdet inkl. Fyn og Syd-øst-Sønderjylland.

Kæmpe musicalhit rammer Danmark!

Som det blev offentliggjort i efteråret, vender den ultimative feel-good musical MAMMA MIA! – inspireret af ABBAs udødelige hits – tilbage til Danmark næste forår på dansk. Da forestillingen sidst spillede i Danmark i 2010, oplevede 190.000 publikummer den.

Der er premiere i Tivolis koncertsal  den 22. januar 2020. Senere kommer den fantastiske musical kun til få udvalgte huse i Danmark – bl.a. Vejle Musikteater den 6. – 17. maj 2020.  Det er bl.a. eneste sted musicalen spiller i trekantsområdet inkl. Fyn og Syd-øst-sønderjylland. Forestilllingen kommer ikke til Fyn. Nærmeste hus for fynboerne er Vejle Musikteater.

Anne Linet-oversættelse

Publikum kan glæde sig til igen at opleve Anne Linnets oversættelse af “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “The Winner Takes it All” og i alt 22 udødelige hits fra forestillingen.

Over 400 til audition i København

I dag kan PER SE, selskabet bag forestillingen, præsentere sit danske cast. Efter en periode på knap to måneder, hvor mere end 400 professionelle danske skuespillere, sangere, musical-performere og dansere har været til gentagne auditions, er puslespillet nu faldet på plads! ABBA- og musical-legenden Björn Ulvaeus udtaler:

“PER SE har samlet det optimale hold på og bag scenen til at skabe en dansk MAMMA MIA! i verdensklasse. Og jeg er sikker på, at både nye og gamle fans får en once-in-a-lifetime-oplevelse i Danmark næste forår.”

Hele castingprocessen har været lagt i hænderne på det internationale hold, der skal skabe forestillingen, bl.a. international associate instruktør Paul Garrington, associate musical supervisor Seann Alderking samt associate koreograf Nichola Treherne. De har haft til opgave at finde de 30 skuespillere, sangere og dansere, som er perfekte lige præcis til castet i MAMMA MIA!, og som samtidig lever op til forestillingens høje krav ang. både sang og dans.

Paul Garrington udtaler:

“Vi er dybt imponerede over det tårnhøje professionelle niveau, som et lille land som Danmark har. Overalt i verden, hvor vi har castet MAMMA MIA!, har vi haft udfordringer, fordi forestillingen stiller så store krav til kombinationen af teknik og personlighed. Men i Danmark har vi fundet et fantastisk cast i første forsøg. Det bliver fantastisk spændende at komme til at arbejde med dette enestående ensemble, som, jeg er sikker på, vil fange hjertet i MAMMA MIA!.”

Annette Heick i spidsen for stort ensemble

På scenen står en blanding af 30 fremadstormende talenter og rutinerede skuespillere, sangere og dansere. I den store kvindelige hovedrolle som Donna kan publikum glæde sig til at møde Annette Heick. Musical-stjernen, Grand Prix-legenden, sangerinden, skuespilleren og klummeskribenten har før haft store musical-roller i bl.a. My Fair Lady, Elsk mig i nat, Wicked og helt aktuelt i titelrollen som Evita. Nu skal hun for første gang spille rollen som Donna – den rolle som Meryl Streep udødeliggjorde i filmen.

Ungt stortalent i kæmperolle

Som hendes giftemodne datter Sofie i forestillingens anden kvindelige hovedrolle får det blot 24-årige stortalent Matilde Zeuner Nielsen chancen. Hun bliver udklækket fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia til sommer og har bl.a. medvirket i Fredericia Teaters kæmpesucces Disneys Tarzan i efteråret og til sommer i Skagensmaler-musicalen Lyset over Skagen.

Trine Gadeberg mfl.

Som Sofies tilkommende mand Frej kan publikum se frem til at møde et andet nyt stjerneskud på den danske teaterhimmel i skikkelse af René Wormark, og som Donnas to slyngveninder Bibi og Tanya ses revystjernen, skuespilleren og sangeren Trine Gadeberg og skuespilleren Nicoline Siff Møller, som spillede Donna i 2010.

Gordon Kennedy, Jesper Lundgaard m.fl.

Forestillingens tre potentielle fædre bliver levendegjort af skuespilleren Gordon Kennedy som Henrik, sangeren og musicalveteranen Jesper Lundgaard som Stig og skuespilleren Peter Oliver Hansen som Bill – den samme rolle han havde i opsætningen i 2010.

I de øvrige roller medvirker Anna Jørgensen Kaack, Tara Toya, Benjamin Dupont Igens, Christina Elisabeth Mørkøre, Nynne Christine Holmen, Astrid Højgaard Lundgreen, Lea Palme Skriver, Nadin Reiness, Fie Alberte Damgaard-Lauritsen, Sara Östberg Diakité, Steffen Raabjerg Jakobsen, Pål Jensen, Kristian Jensen, Mikkel Rosleff, Simon Glæsel, Lasse Dyg, Steffen Hulehøj Frederiksen, Christofer Nilsson, Julia Öhman og Josephine Stenberg Ellefsen.

Holdet bag forestillingen

Erfarent produktionsselskab
Det er produktionsselskabet PER SE, der står bag opsætningen af MAMMA MIA! i Danmark. Det gjorde selskabet også, da forestillingen blev opført på dansk første gang, og tidligere har PER SE også stået bag opsætningen i Göteborg og siden hen også i Helsinki og Warszawa.

Som sidste gang kommer det kreative team fra London til København og står for at lave en originalproduktion af forestillingen – på dansk. MAMMA MIA! er skrevet af Catherine Johnson og instrueret af Phyllida Lloyd, med musik af Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast, scenografi af Mark Thompson, lysdesign af Howard Harrison, lyddesign af Andrew Bruce og Bobby Aitken samt musikalsk supervision, musikmateriale og musikarrangementer af Martin Koch.

Et globalt fænomen
Siden premieren i London i 1999 har den uimodståelige feel-good musical betaget millioner over hele kloden. Indtil videre har over 65 mio. mennesker set musicalen i 50 produktioner på 16 forskellige sprog. MAMMA MIA! er lige nu også på turné i Tyskland, Østrig og Schweiz, ligesom en hollandsk produktion spiller i Utrecht, og en produktion på mandarin opføres i Kina. Kommende opsætninger inkluderer en turné i England og internationalt samt produktioner i Korea og Berlin. MAMMA MIA! fortsætter med at begejstre publikummer i Londons West End på Novello Theatre, hvor den fejrer sit 20-års jubilæum 6. april.

MAMMA MIA! The Movie – produceret af Judy Craymer – blev den bedst omsættende live action musical-film nogensinde, da den fik premiere i 2008. Endnu en film, MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN, fik premiere i juli 2018 og blev den mest succesfulde live action musical-film opfølger nogensinde.

MAMMA MIA! – historien
Fra West End til globalt fænomen. MAMMA MIA! er Judy Craymers opfindsomme vision af teaterudgaven af den historiefortællende magi i ABBAs tidløse sange med en solbeskinnet, morsom historie om en mor, en datter og tre mulige fædre som den folder sig ud på en idyllisk græsk ø.

Læs mere om forestillingen på www.vejlemusikteater.dk eller på www.mamma-mia.dk

Fakta

København: Koncertsalen, Tivoli (22. januar – 22. marts 2020)

Billetbestilling: www.billetlugen.dk

Vejle: Vejle Musikteater (6.-10. samt 13.-17. maj)

Billetbestilling: https://www.vejlemusikteater.dk/

Holstebro: Musikteatret Holstebro (27.-29. Marts og 1.-4. april)
Billetbestilling: https://www.musikteatret.dk/

Aalborg: Aalborg Kongres & Kultur Center (8.-12. samt 15.-19. april)
Billetbestilling: https://www.ticketmaster.dk/

Randers: Værket (22.-26. april)
Billetbestilling: https://vaerket.dk/

Esbjerg: Musikhuset Esbjerg (29.-30 april samt 1.-3. maj)
Billetbestilling: http://www.mhe.dk/

Viborg: Tinghallen (20.-24. maj)

Billetbestilling: http://www.tinghallen.dk/


Det originale kreative hold

I Danmark efter aftale med Judy Craymer, Richard East og Björn Ulvaeus for Littlestar i samarbejde med Universal. MAMMA MIA! produceres i Danmark af PER SE.

Musik og tekster: Benny Andersson og Björn Ulvaeus og udvalgte sange med Stig Anderson

Manuskript: Catherine Johnson

Scenografi: Mark Thompson

Lysdesign: Howard Harrison

Lyddesign: Andrew Bruce & Bobby Aitken

Musikalsk supervisor, øvrigt materiale og arrangementer:

Martin Koch

Koreografi: Anthony Van Laast

Instruktør: Phyllida Lloyd

Holdet i Danmark

Producent af den danske opsætning: PER SE ApS

Kreativ producent: Bengt Bauler

Oversætter af sange til dansk: Anne Linnet

Oversætter af dialog: Ann Mariager

Rolleliste

Hovedcast

Annette Heick: Donna Svendsen

Matilde Zeuner Nielsen: Sofie

René Wormark: Frej

Trine Gadeberg: Bibi

Nicoline Siff Møller: Tanya

Jesper Lundgaad: Stig

Gordon Kennedy: Henrik

Peter Oliver Hansen: Bill

Anna Jørgensen Kaack: Rikke

Tara Toya: Louise

Benjamin Dupont Igens: Chili

Ensemble Christina Elisabeth Mørkøre, Nynne Christine Holmen, Astrid Højgaard Lundgreen, Lea Palme Skriver, Nadin Reiness, Fie Alberte Damgaard-Lauritsen, Sara Östberg Diakité, Steffen Raabjerg Jakobsen, Pål Jensen, Kristian Jensen, Mikkel Rosleff, Simon Glæsel, Lasse Dyg, Steffen Hulehøj Frederiksen, Christofer Nilsson, Julia Öhman og Josephine Stenberg Ellefsen

|28|02|2019| 2018 var rekordår for Vejle Musikteater 

Godt 142.000 gæster besøgte i 2018 Vejle Musikteater. Det tildeles bl.a. et godt musicalår og opbakning fra Danmarks bedste gæster. 

Gæsterne strømmede i Vejle Musikteater i 2018

Godt 142.000 gæster besøgte i 2018 Vejle Musikteater, som er rekord for musikteatret:

På arrangementssiden tilskrives gæstetilgangen i 2018 især musicalområdet, hvor et strategisk samarbejde med store agenter og andre førende kulturhuse nu bærer frugt. Dertil skal også nævnes Rock i Byparken, som er en vigtig del af den samlede årlige koncertaktivitet  i Vejle Musikteater. Man kommer heller ikke uden om en positiv udvikling på standup-området, men også VM i fodbold-arrangementerne i Maria Parken sidste sommer, havde en positiv effekt. For nærværende står musicalområdet dog for den største gæsteudvikling.

Toni Lee Larsen, direktør i Vejle Musikteater, udtaler:

“Vi glade og ser positivt på fremtiden, men det er en udvikling som kan ændre sig relativt hurtigt, dels fordi der kan være stor udsving i udbud af og/eller mætning af underholdningsprodukter i et år eller en periode, og dels fordi Vejle Musikteater ikke er egen-producerende. Så udover at vi selvfølgelig aldrig må hvile på laurbærerne, så er vores succes i væsentlig grad afhængig af det udbud af underholdningsprodukter, som nu engang er til rådighed i markedet. Samtidigt oplever vi en intensiveret konkurrence blandt kulturhuse, om at få de bedste produkter på hylderne. Men vi er heldige i Vejle, for vi har Danmarks bedste gæster. En stor og varm tak for opbakningen skal lyde fra alle i Vejle Musikteater!” 

Strategisk tilløb – lokalt og bredt

I det lidt større view tildeles udviklingen i musikteatret et strategisk tilløb, som har stået på i flere år, med fokus på dels opsøgende relationsarbejde hos agenter samt gæster/sponsorer, dels rekruttering af det helt rigtige team:

Toni Lee Larsen, direktør i Vejle Musikteater, udtaler: “Vi har målrettet brugt resurser på at sætte det rigtige team og har opjusteret relationsarbejdet med væsentlige aktører i underholdningsbranchen. Samtidigt har vi et fantastisk samarbejde med fx Vejleegnens Teaterforening, Open Mike og Vejle Musicalteater. Vi støtter gerne op om lokalområdets ildsjæle. Samlet set er vi på en spændende rejse, en rejse som i princippet aldrig slutter. Vi kan og skal altid udvikle os.”Key Story

Om Vejle Musikteater

Vejle Musikteater blev indviet den 3. januar 1993, og er Trekantområdets største kulturhus målt på: 

 • Fast siddende kapacitet i ét og samme musikteater (1.134 pladser)  
 • Gæster i forhold til udbudsbredde af kulturarrangementer   
 • Udbudsbredde af kulturarrangementer i ét og samme musikteater 

Vejle Musikteater blev i 2020 kåret af City Vejle som Vejles bedste servicevirksomhed.

Kreativt indhold

Musikteatret har igennem godt 30 år præsentereret nogle af de største nationale og internationale stjerner indenfor koncerter, shows, musicals, stand-up, dans, opera, teater m.m..

Der afvikles omkring 200 arrangementer om året med et besøgstal på omkring 140 tusinde gæster om året.

Et udpluk af internationale navne tæller fx Elton John, Joe Cocker, Bryan Adams, Michael Bolton, TOTO, Bryan Ferry, Cliff Richard, Boy George, Diane Krall, Seal, Dionne Warwcik, Macy Gray, Nena, Suzi Quatro, Kris Kristofferson, José Carreras, Elaine Paige m.fl. 

Endvidere har musikteatret lagt hus til store TV-produktioner, som fx Kronprinsparrets Priser og Danmarksindsamling.

Venues

I Vejle Musikteater kan du opleve én af Danmarks smukkeste sale (Store Sal).

Den smukke sal er bygget som et klassisk West End-teater med to hovedbalkoner og sidebalkoner.

Endvidere råder musikteatret over Jacob Gade Salen (Lille sal), som er opkaldt efter bysbarnet, og den verdensberømte komponist, Jacob Gade.

Salen har en imponerende udsigt udover de flotte bakker og byparken i Vejle.

Musikteatret præsenterer også store udendørskoncerter i den naturskønne Bypark i Vejle, samt indendørs arenakoncerter i Spektrum Arena i Vejle.

Tilhørsforhold

Vejle Musikteater er medlem af sammenslutningen DKK, Danske Koncert- og Kulturhuse.

Vejle Musikteater er ejet af Vejle Kommune.

Mission & Vision
Mission

Som den største kulturaktør i Trekantområdet Danmark præsenterer og faciliterer vi kvalitetsoplevelser inden for alle genrer, store som små, som bidrager til, at Vejle Kommune og Trekantområdet er et attraktivt sted at leve. Vi gør os altid umage og bestræber os på at levere lidt mere end forventet, så vi både er et godt sted at arbejde og et dejligt sted at besøge for vores gæster og for vores kunstnere.   

I Trekantområdet Danmark er Vejle Musikteater den største kulturaktør målt på:   

 • Fast siddende kapacitet i ét og samme musikteater (1.134 pladser)  
 •  Gæster i forhold til udbudsbredde af kulturarrangementer   
 •  Udbudsbredde af kulturarrangementer i ét og samme musikteater (teater, revy, stand-up, koncert, musical, foredrag, show, fester mv.)   
Vision

Vi har viljen til at være det mest ambitiøse musikteater i DK   

VMT skal være en kulturel dynamo i Vejle og Trekantområdet, som sætter dagsordenen inden for følgende områder:    

 • Den ambitiøse totaloplevelse – den/det bedste service og værtskab for vores gæster i rammer, der i sig selv er en oplevelse.  

Fx “state of the art” sceneteknik & hospitality-rammer. Nærhedsværtsskab/-salg. Fokus på rettidig kommunikation i gæstens rejse. Nye forretnings- og servicemodeller i live-streaming, fordels- og loyalitetstiltag, digitale systemer, automatisering mv.   

 • Den ambitiøse fællesoplevelse – mødet mellem mennesker i nuet og styrkelse af fællesskabsfølelse gennem oplevelser, der både udfordrer og forener. 

Fx Rock i Byparken, som styrker fællesskabsfølelsen lokalt eller store arrangementer, som vi er stolte af kommer til Vejle. Det kan også være samarbejder med lokalt forankrede ildsjæle som i forbindelse med Danmarksindsamlingen – et projekt, der var med til at styrke sammenhængskraften lokalt og nationalt gennem et fælles projekt med fælles værdier. 

 • Det ambitiøse program – der spænder over det kommercielt brede til det kunstnerisk snævre, hvor vi både fremmer talent, samt det nye og tiltrækker store nationale og internationale stjerner.  

Fx kvalitets-co-produktioner/-samarbejder med kant, som gerne overrasker og udfordrer – både gæster og ansatte. Arbejde for at komme i betragtning som egnsteater. Rettidig arrangement-portfolio-ledelse med fokus på godt købmandskab, Vejle Musikteaters kernemålgrupper og det kommunale ophav. Pleje, udvikle og udfordre leverandørnetværk mv.   

 • Den ambitiøse kulturproduktion – hvor vi fortsat reducerer vores CO2 aftryk og inspirerer samarbejdspartnere til ansvarligt forbrug og produktion. 

Fx fokus på grønne valg v. kulturproduktion, teknik, faciliteter, indretning og kommunikation.

Podcast

Gå på opdagelse i Vejle Musikteaters podcast, “Backstage”, og kom med bag kulisserne. Lyt med HER