- Vejle Musikteater

Velkommen til Vejle Musikteaters podcast, Backstage, hvor du helt eksklusivt kommer med ind bag kulisserne i Trekantområdets største musikteater.

Her møder du stjernerne og medarbejderne. Og du får adgang til historierne og inside-fakta fra “maskinrummet”.

Du finder altid de nyeste podcast-episoder her på siden og på Spotify, Podimo, Apple Podcast, Pocket Cast & Overcast. Lyt med lige præcis hvor og hvornår du vil.

Vi lægger ca. 2 nye episoder op hver måned!

Studievært: Jesper Maigaard / Lyd: Jeppe Søndergaard / Redaktør: Søren Huld

Har du input, spørgsmål eller kommentarer? Så skriv gerne på mail: sorhu@vejle.dk.


Backstage: Podcast-episoder


#12 Rugekasse for talenter: Grease The Musical
Nanna Rossen & Linea Høeg

Vejle Musikteater fejrer i 2023 30 års jubilæum med et brag af en musicalklassikker. Nemlig en ny-opsætning af GREASE. Publikum kan glæde sig til at opleve store kendte navne, som Silas Holst og Neel Rønholt. Men på rollelisten spirer også en masse nye unge talenter frem, som ikke altid er i spotlight. Derfor er det netop to nye unge talenter fra musicalen, som der er “spot” på i denne episode. Glæd til at møde stortalenterne Nanna Rossen, som spiller “Jan”, og Linea Høegs, som spiller “Patty Simcox”.

Vi tager en snak om musicallivet, som fremadstormende talent, i en branche, hvor der er “kamp” om de gode roller. Ja, når muligheden for at spille med i stor produktion, som Grease, byder sig, så kan det muligvis åbne “døre” til en god karriere. Kom med bag om kulisserne og få indsigt i livet som kunstner og drømmene…

Her kan du læse mere om det øvrige indhold i episoden

Nanna Rossen  spiller rollen som ”Jan”. Hun er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2019, og modtog desuden allerede i 2016 den prestigefulde pris ”Reumerts Talentpris” for sin rolle i musicalen ”Kinky Boots” hos Fredericia Musicalteater.  

Linea Høeg spiler rollen som Patty Simcox. Hun er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2021,  og har allerede spillet med i flere professionelle musicals.

Grease The Musical har solgt imponerende flot i Vejle Musikteater, og kan tælle 15 stort set udsolgte forestillinger, når den spiller i perioden den 26. april til 7. maj 2023.

Efter premieren i København i marts høstede forestillingen allerede den ene flotte anmeldelse efter den anden. Så det bliver stort i Vejle! 

#11 Lars H.U.G. & Troels Trier: I kunstens tjeneste for livet
Lars H.U.G. & Troels Trier

I forbindelse med Vejle Musikteaters 30 års jubilæum i januar 2023, inviterede vi gæster og samarbejdspartnere til Åbent Hus-arrangement.  Her kunne de mange fremmødte bl.a. opleve en fantastisk fernisering med Lars H.U.G. og Troels Trier, hvor de offentliggjorde unikke kunstværker, som de har skabt særligt til Vejle Musikteater. Værkerne pryder nu væggene i musikteatret. Vi inviterede naturligvis de to multi-kunstnere ind i vores podcast-studie til en snak om kunst, musik, livet og døden.

Her kan du læse mere om det øvrige indhold i episoden

Som alle ved, så har både Lars H.U.G. og Troels Trier en lang karriere bag sig i den danske underholdningsbranche. Lars H.U.G lærte danskerne første gang at kende med succesgruppen Klihcé i slutningen af 1970’erne.  Fra midten af 1980’erne ,og frem til i dag, har han med stor succes udgivet musik i eget navn, og har vundet flere musikpriser. 
Når man siger Røde Mor, så siger man også Troels Trier!  Multikunstneren har nu i en menneskealder underholdt danskerne med musik, gøgl og samfundssatire. 

De færreste ved måske, at både Lars H.U.G. og Troels Trier også har udfoldet deres kunstneriske talent som kunstmalere. Det kan Vejle Musikteaters gæster nu opleve på første hånd! Vi er nemlig så heldige, at nogle af Lars H.U.G og Troels Triers flotte værker nu hænger og pryder væggene i Vejle Musikteater.

#10 Ane Høgsberg: Smittende humørbombe
Ane Høgsberg

I denne episode skal du glæde dig til at være i selskab med vidunderlige Ane Høgsberg. Mærk hendes dejlige energi og smittende positive humør samt kæmpe kreative talent. Hun kan skrive flere titler på CV’et. Fx forfatter, podcast- og TV-vært, selverklæret feminist og selvfølgelig komiker. Og så er hun vinder af prisen ”Årets Talent” i 2016, til Zulu Comedy Awards. Hun er en stor fan af musikeren Sebastian, som hun endda engang har sendt et fanbrev til.  Bare så ved du det!

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Men få også et ærligt indblik i Anes vej ind på stand-up-scenen i en mandsdomineret branche, hvor hun var et kærkomment frisk pust.  Og hør om de karrieremuligheder hun har grebet, når de bød sig. De var årsagen til, at hendes karriere for alvor blev skudt i gang. 

Hun er også blevet ret gode venner med komikeren Jonatan Spang, som hun har lavet den populære podcast ”Voksenvenner” sammen med. Hvordan kom de på den idé og skøre titel? Og kommer der mon en ny podcast, som hedder ”Børnevenner”, nu hvor de begge har fået børn? Ligesom Ane også har skrevet bogen ”Baby Lyfe 101”, hvor hun deler du af sine erfaringer som mor. 

Du får også en lille masterclass i stand-up-faget.  Ane giver et spændende indblik i hvordan ”Stand Up” faktisk er et håndværk, som alle kan lære. Så nu er det bare om at komme i gang, hvis du går med drømme i den retning. Hun løfter også sløret for et helt ny TV-job, som hun snart skal i gang med.

#9 Anders Blichfeldt: The Show Must Go On
Anders Blichfeldt

I denne episode tager vi en snak med guitarist, sanger/sangskriver og showman, Anders Blichfeldt. Vi kommer selvfølgelig omkring Big Fat Snake, sangene og tiden efter Big fat Snake. Det legendariske band spillede faktisk den sidste koncert i Vejle Musikteater, som også blev optaget til TV 2.  Men samtalen tager også en personlig drejning, da Anders generøst deler ud om forholdet til vennen og musikeren Peter Viskinde, som han dannede Big Fat Snake med i 1990.  Anders fortæller åbenhjerteligt om den forsoningsproces, som de to gamle venner var i gang med. Men så døde Peter pludselig.

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Denne episode kommer også til handle om fodbold og en kendt EM-sang til fodboldlandsholdet. Og om flere af de spændende projekter, som Anders nu er i gang med. For han er stadig en særdeles travl mand i showbizz i Danmark.

Og hold nu fast. Her er lidt funfact om Anders Blichfeldt.  Han står bag, har vi ca. kunnet regne os frem til, 25 albums, 250 sange, 2.000 koncerter, over 1 million solgte albummer og mange flere streams, som det jo hedder i dag. 


#8 Lasse Skriver – Tømrerlærling med X-factor
Lasse Skriver

I denne episode er vi taget til København for at mødes med Vejles lokale sangtalent Lasse Skriver. Du kender ham nok allerede, som ham den talentfulde sanger/tømrerlærling, der tonede frem på Tv-skærmen i X-factor i 2021/2022. Her charmerede han det meste af Danmark. Han røg godt nok ud i en af de sidste runder, lige inden Live-showsene, men pladeselskabet Sony Music stod klar og hapsede straks stortalentet med en flot pladekontrakt. Så nu bor Lasse i København. Vi har derfor sat ham i stævne på hans bookingbureau i Frederiksgade i centrum af København – faktisk lige ved siden af Dronningens kendte adresse.

Her kan du læse mere om det øvrige indhold i episoden

Lasse fortæller om hvordan det fantastiske musikeventyr begyndte. Han blev faktisk opfordret til at stille op i X-factor. En fra produktionsselskabet bag X-factor i Danmark havde nemlig set og hørt ham på YouTube. Og så gik det stærkt. Med X-factor, pladekontrakt og Danmarksturné.

Du kommer også til at høre om den store beslutning om at ”springe ud” som fuldtidssanger, og dermed at sætte tømreruddannelsen på standby. Men hvordan er det nye ”kendisliv” egentlig? Kan man egentlig undgå, at det stiger en lidt til hovedet, når hverdagen nu bl.a. består af at hænge ud med vigtige branchefolk og kendte, som bl.a. tæller en anden Vejle-kendis, nemlig Malte Ebert? Du kommer også til at høre om Lasses spændende drømme for fremtiden. Lasse lægger bl.a. vejen forbi hjembyen, Vejle, hele to gange med sin første Danmarksturné. Han besøger Vejle Musikteater allerede i december måned i 2022 og til foråret 2023. Den første koncert er i øvrigt allerede udsolgt!


#7 Stig Rossen – Danmarks store stemme
Stig Rossen

I denne episode har vi besøg af det folkekære multitalent Stig Rossen, som fortæller om sin mangefacetteret karriere. Vidste du fx, at han har medvirket i musicalen Les Misérable over 1530 gange og, ikke mindst, nok er indehaver af flest besøg og optrædener i Vejle Musikteater? Og at han har gjort selveste James Bond, Daniel Craig, ret misundelig?  

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Glæd dig til at høre Stig Rossen levende fortælle om alt fra Melodi Grand Prix, og et landskendt araberspring, til Disney-indspilninger samt store musicalroller. Han kommer også ind på tilblivelsen af More Jacks og om sit forhold til den ikoniske sanger Flemming ”Bamse” Jørgensen.  Du skal selvfølgelig heller ikke snydes for at høre om de landskendte julekoncerter, som han i 2022 besøger Vejle Musikteater med for otteogtyvende år i træk! Nå ja, så får du også lige historien om dengang han faldt i søvn på scenen i musicalen Les Misérable.


#6 Vejle Musikteater fylder 30 år i 2023 – sneak peek til nogle af forberedelserne
Mette Kier

I denne episode løfter musikteatrets direktør, Mette Kier, lidt af sløret for de spændende forberedelser der lige nu foregår bag kulisserne i forbindelse med fejringen af Vejle Musikteaters 30 års jubilæum i 2023. Og helt eksklusivt løfter hun også sløret for musiknavnene til Rock i Byparken 2023, hvor der er valgt navne fra øverste musikhylde!  Du kan godt begynde, at glæde dig. 2023 bliver helt fantastisk i Veje Musikteater.


#5 Helge Engelbrecht – Danmarks entreprenante spillemand fejrer 50 års jubilæum
Helge Engelbrecht

I denne episode har vi besøg af musikeren og komponisten Helge Engelbrecht, som levende fortæller om sin 50 årige lange karriere, og om sin imponerende evne til altid at udvikle sine kreative spor. I år kan han nemlig fejre 50 års jubilæum, hvilket blandt andet markeres med en koncert i Vejle Musikteater den 29. november 2022 med Neighbours & Friends.

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Helge fik det helt store folkelige gennembrud i det danske melodigrand prix på nationalt TV i 1987. Sammen med Anne Catherine Herdorf sang han sig ind i danskernes hjerter med vindersangen ”En lille Melodi”, som hele nationen sang med på i de år. Siden 1970’erne har han turneret landet tyndt, og har formået at udvikle sin karriere i nye spændende spor. 
Hør om begyndelsen i 1970’erne, hvor han fx var med til at starte gruppen Fenders, til det store folkelige gennembrud i slutningen af 1980’erne over succesen med den populære gruppe ”Neighbours”. Glæd dig også til at høre om det ambitiøse kulturprojekt ”Musik i Mariehaven”, hvor Helges entreprenante evner i høj grad er årsagen til projektets store succes og betydning for lokalområdet i og omkring Ansager.         


#4 Jacob Dinesen – Fødderne plantet i den jyske muld
Jacob Dinesen

Vi har besøg af selveste Jacob Dinesen . Vi kommer selvfølgelig til at snakke om seneste udgivelse, The Joker’s Hand, og koncerten i Vejle Musikteater den 28. oktober 2022. Men hør også om hvorfor Jacob kender Vejle Musikteater særdeles godt. Og om den “skøre” tradition med at løbe rundt på trapperne og gangene i Vejle Musikteater – under en koncert. Så ved du det…

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Men vi graver også et spadestik dybere. For hvordan er det at komme fra Tønder i Sønderjylland og tage skridtet ud på de store scener. For Jacob bor nemlig stadig i Jylland – med fødderne plantet i den jyske muld, ville nogen måske sige. Det kan måske lyde lidt kontrastfyldt og meget lidt rock’n’roll-agtigt? Men er det i virkeligheden kilden til successen for Jacob? At holde fast i det nære?
Og hvad med det der talent og/eller held? Hvad skal der til for at bryde igennem muren og opnå den bredde succes, som så mange musikere drømmer om? For er det egentlig ikke bare blevet sværere at bide sig fast som kunstner i dag og få en lang karriere i en, måske mere end nogensinde, omskiftelig branche (og verden). Så hvordan har rejsen været fra de små til de store scener? Og var det egentlig målet? Og hvad med den der fremtid? Skal Jacob ud på de internationale scener?


#3 Strategi under en pandemi, men nu skinner solen igen – mød musikteatrets direktør, Mette Kier
Mette Kier

Nu har du chancen for at komme tæt på Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier. Hun tiltrådte i stillingen i august 2019. Efter kun godt et halvt år i direktørstolen ramte COVID-pandemien. Lyt med og få indsigt i hvordan man navigerer et musikteater under en pandemi, hvor selve forretningsgrundlaget – at mennesker kan samles og nyde fællesskabet om kulturoplevelser – er udfordret.

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Hør også om hvordan Vejle Musikteater er i gang med at genrejse sig, og nu udlever en ny og spændende strategiplan for Trekantområdets største musikteater. Og så giver Mette sin personlige forklaring på hvorfor hun bare elsker jobbet i musikteatret og kulturbranchen. Samtidigt åbner hun også op for historier (som måske er hemmelige) fra det spændende liv bag kulisserne i musikteatret.


#2 Lea Thiim Harder & Szhirley – Mød musicalstjernerne fra musicalen Elsk Mig i Nat
Lea Thiim Harder & Szhirley

Musicalsuccesen Elsk mig i nat spillede for fulde sale i Veje Musikteater i maj måned 2022. I den forbindelse fik vi stjernebesøg i studiet af Szhirley og Lea Thiim Harder – to af de bærende hovedroller i musicalen. De er samtidigt blandt de mest benyttede og talentfulde musicalstjerner herhjemme.

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Du får indsigt i hvad det kræves for at spille med i en stor professionel musicalproduktion og dermed at være med i musical-superligaen. Samtidigt snakker Szhirley og Lea åbenhjerteligt om deres personlige vej til toppen i en ofte konkurrencepræget underholdningsbranche – om deres største succeser, og hvad der måske gik mindre godt.

Hvis du går med en lille musicalstjerne i maven, så lyt endelig med. Her får du helt eksklusivt do’s and don’ts fra første række. Og ikke mindst, så finder du ud af hvorfor Szhirley og Lea er vilde med at optræde i netop Store Sal i Vejle Musikteater – Danmarks smukkeste sal.


#1 Specialklassen – Impro i verdensklasse. Kasper Gattrup taler ud
Specialklassen

Du kender sikkert impro-comedy-gruppen “Specialklassen”. De er bl.a. kendt fra TV med deres sublime optræden til Zulu Awards og Året der gak på TV2, samt deres comedyserie, “Hotel Zimmerfrei”, på DR2 – som i 2014 vandt prisen for ”Bedste Comedy-format” i Cannes. I 2020 udvidede de deres succes med et fast comedy-show på RADIO4. Ja, det går stærkt for den talentfulde impro-gruppe. Her hører du for første gang om hvordan den “skøre” idé til “Specialklassen” opstod i 2008, og ikke mindst om det spritnye show, “Intet Aftalt”, som du kan glæde dig til at opleve i Vejle Musikteater den 3. november 2022!

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Kasper Gattrup, 1/3 af den kendte impro-comedy-gruppe, fortæller åbenhjertelig om livet som skuespiller og om alle forberedelser til et impro-show hvor konceptet jo er, at hele manus ikke er aftalt på forhånd. Hør om hvad det kræves af de tre impro-skuespillerne, som udover Kasper Gantrup også tæller Rasmus Søndergaard og Kasper Le Fevre, når de “kaster sig ud foran publikum”, og skaber et show i verdensklasse “på stedet” – helt live. En ret modig og krævende bedrift, vil de fleste nok sige. Kom med bag kulissen, når Kasper Gattrup deler ud af hemmelighederne, idéfabrikken og alle forberedelserne til et impro-show i verdensklasse.