Velkommen til Vejle Musikteaters podcast, Backstage, hvor du helt eksklusivt kommer med ind bag kulisserne i Trekantområdets største musikteater.

Her møder du stjernerne og medarbejderne. Og du får adgang til historierne og inside-fakta fra “maskinrummet”.

Du finder altid de nyeste podcast-episoder her på siden og på Spotify og Apple Podcast. Lyt med lige præcis hvor og hvornår du vil. Vi lægger ca. 2 nye episoder op hver måned!

Studievært: Jesper Maigaard / Lyd: Jeppe Søndergaard / Redaktør & manus: Søren Huld

Har du input, spørgsmål eller kommentarer? Så skriv gerne på mail: sorhu@vejle.dk.


Backstage: Podcast-episoder


#3 Impro i verdensklasse – mød Kasper Gattrup, 1/3 af den prisvindende impro-comedy-gruppe “Specialklassen”

Specialklassen

Du kender sikkert impro-comedy-gruppen “Specialklassen”. De er bl.a. kendt fra TV med deres sublime optræden til Zulu Awards og Året der gak på TV2, samt deres comedyserie, “Hotel Zimmerfrei”, på DR2 – som i 2014 vandt prisen for ”Bedste Comedy-format” i Cannes. I 2020 udvidede de deres succes med et fast comedy-show på RADIO4. Ja, det går stærkt for den talentfulde impro-gruppe. Her hører du for første gang om hvordan den “skøre” idé til “Specialklassen” opstod i 2008, og ikke mindst om det spritnye show, “Intet Aftalt”, som du kan glæde dig til at opleve i Vejle Musikteater den 3. november 2022!

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Kasper Gattrup, 1/3 af den kendte impro-comedy-gruppe, fortæller åbenhjertelig om livet som skuespiller og om alle forberedelser til et impro-show hvor konceptet jo er, at hele manus ikke er aftalt på forhånd. Hør om hvad det kræves af de tre impro-skuespillerne, som udover Kasper Gantrup også tæller Rasmus Søndergaard og Kasper Le Fevre, når de “kaster sig ud foran publikum”, og skaber et show i verdensklasse “på stedet” – helt live. En ret modig og krævende bedrift, vil de fleste nok sige. Kom med bag kulissen, når Kasper Gattrup deler ud af hemmelighederne, idéfabrikken og alle forberedelserne til et impro-show i verdensklasse.


#2 Elsk mig i nat – mød musicalstjernerne Lea Thiim Harder & Szhirley

Lea Thiim Harder & Szhirley

Musicalsuccesen Elsk mig i nat spillede for fulde sale i Veje Musikteater i maj måned 2022. I den forbindelse fik vi stjernebesøg i studiet af Szhirley og Lea Thiim Harder – to af de bærende hovedroller i musicalen. De er samtidigt blandt de mest benyttede og talentfulde musicalstjerner herhjemme.

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Du får indsigt i hvad det kræves for at spille med i en stor professionel musicalproduktion og dermed at være med i musical-superligaen. Samtidigt snakker Szhirley og Lea åbenhjerteligt om deres personlige vej til toppen i en ofte konkurrencepræget underholdningsbranche – om deres største succeser, og hvad der måske gik mindre godt.

Hvis du går med en lille musicalstjerne i maven, så lyt endelig med. Her får du helt eksklusivt do’s and don’ts fra første række. Og ikke mindst, så finder du ud af hvorfor Szhirley og Lea er vilde med at optræde i netop Store Sal i Vejle Musikteater – Danmarks smukkeste sal.


#1 Strategi under en pandemi, men nu skinner solen igen

Mette Kier

Nu har du chancen for at komme tæt på Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier. Hun tiltrådte i stillingen i august 2019. Efter kun godt et halvt år i direktørstolen ramte COVID-pandemien. Lyt med og få indsigt i hvordan man navigerer et musikteater under en pandemi, hvor selve forretningsgrundlaget – at mennesker kan samles og nyde fællesskabet om kulturoplevelser – er udfordret.

Her kan du læse om det øvrige indhold i episoden

Hør også om hvordan Vejle Musikteater er i gang med at genrejse sig, og nu udlever en ny og spændende strategiplan for Trekantområdets største musikteater. Og så giver Mette sin personlige forklaring på hvorfor hun bare elsker jobbet i musikteatret og kulturbranchen. Samtidigt åbner hun også op for historier (som måske er hemmelige) fra det spændende liv bag kulisserne i musikteatret.