En lille nisse rejste

Klassisk og fantasifuldt juleeventyr opføres i Vejle Musikteater. Glæd dig til en dejlig juleoplevelse for hele familien fra 4 år.

I Julemandens kongsgård er der mange slags nisser. Alle har en funktion og alle er vigtige for at Julemanden kan nå at blive klar til juleaften. 

Nissen Theo har ikke nogen funktion. For han kan tilsyneladende ikke finde ud af noget. På Theos 120. år som funktionsløs nisse er der ikke meget gnist tilbage i ham. Theo tror ikke på at han nogensinde finder på noget, han er god til. Han ser alle de andre nisser stige i graderne og få mere og mere succes. Hjemme i hans hule hænger der et stort maleri af hans bedstemor, som engang var øverste chef i nissepostvæsenet og havde ansvaret for alle julemandens breve. En stor nisse. En af de største, man kan blive. 

Lillejuleaftens nat bliver bedstemoderens maleri vakt til live, og det fortæller Theo, at han til denne jul skal opsøge verdens største mand. Han kan nemlig lære alle at blive til noget stort. 

Theo begiver sig afsted på en lange rejse, hvor han møder flere forskellige væsener. Ved mødet med dem lærer han at se indad og ikke blive påvirket af, hvad andre gør og opnår. Til sidst kommer han til havet, hvor Nordpolens is stopper. Han kigger ned i det store hav og ser for første gang sit eget spejlbillede med en fornyet tro på sig selv og livslyst. 

Læs om medvirkende m.v.

MANUSKRIPT OG INSTRUKTION: Christian Bergman 

MUSIK: Daniel Vognstrup
SCENOGRAFI: Kirsten Brink
LYSDESIGN: Anders Leth Jensen 

MEDVIRKENDE: To skuespillere

  • Del siden: