Nytårskoncert

 • Nytårskoncert
 • Dato 6.
  Januar
  2022
 • Tid 19.30
 • Sted Vejle Musikteater - Store Sal
 • Priser 180 - 480 kr.
 • Genre Koncert, TeaterVejle (forening)
 • Arrangør TeaterVejle
 • Varighed Ca. 2 timer og 20 minutter inkl. pause

Nytårskoncert

Sønderjyllands Symfoniorkester byder 2022 velkommen med den skønneste nytårsmusik og sang.

Sønderjyllands Symfoniorkester inviterer alle med til deres traditionsrige fejring af starten på 2022 med en klassisk og sprudlende nytårskoncert. Musikken til årets nytårskoncert spænder fra klassiske ørehængere, smægtende wienervalse og festlige sange over arier sunget af de to solister, sopranen Brit-Tone Müllertz og tenoren Jacques le Roux til traditionelle orkesterværker, som alle hører nytåret til.

Oplysninger om de medvirkende
Den prisvindende svenske dirigent Jon Svinghammar har studeret direktion i Prag, Graz og Wien. Han har været musikalsk assistent ved Hamborgs statsopera og siden 2018 har han været tilknyttet operaen Burg Gars og samt været gæstedirigent for orkesterforeningen for Gesellschaft der Musikfreunde i Wien. Med ensemblet ”ensemble N”, som han selv har grundlagt, er han også i stigende grad dedikeret til nutidig musik.

Den dansk/norske sopran Brit-Tone Müllertz er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun har et flot virke som sanger og har blandt andet medvirket i Richard Wagners Ring ved Landestheater Linz, Flagermusen, Tryllefløjten og har sunget titelrollen i Tosca. I 2019 blev hun kåret til årets operanavn ved Copenhagen Operafestival og kvitterede for prisen med en koncert i Børssalen i København samt en koncert i Konzerthaus Berlin.

Den sydafrikansk-fødte tenor Jacques le Roux var i 2010-2017 hovedtenor på Musiktheater i Linz og har derudover medvirket i en lang række produktioner på forskellige scener og i studie. Han har sunget hovedroller til flere operapremierer blandt andet i 2013 til Phillip Glass ’opera Spuren der Verirrten i forbindelse med åbningen af det nye operahus i Linz. I 2016 blev han nomineret til den østrigske musikteaterpris for sin fortolkning af Peter Quint i Benjamin Britten’s Turn of the Screw.

Medvirkende
Sønderjyllands Symfoniorkester
Dirigent Jon Svinghammar
Solister Brit-Tone Müllertz og Jacques le Roux
Foto Marie Louise Munkegaard

 • Del siden: